Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!

Германия е на път да забрани движението "Сиви вълци"
Обновена: 13 окт 2018 08:34 | 12 окт 2018 21:53, Елка Василева
286
Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!
Снимка: Дойче веле

Те искат нова великотурска империя и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството: т.нар. "Сиви вълци" с техния вълчи поздрав, който напомня на хитлеристкия, са активни не само в Турция, но и в Германия.

Ръката е изпъната, показалецът и кутрето са изправени като уши, а палецът, средният и безименният пръст образуват един вид муцуна. Това е т.нар. "вълчи поздрав" - опознавателният знак на турското ултранационалистическо движение "Сиви вълци", за което се твърди, че извършва насилия, мотивирани от расистки подбуди, пише Дойче веле.

Искат империя като Османската

Вълчата глава символизира стремежа към великотурско господство, като за образец е смятана някогашната Османска империя. При това "Сивите вълци" са активни не само в Турция, а и в Германия. И то отдавна. Така те носят отговорност за пренасянето в Германия на вътрешнотурски конфликти като този с кюрдите.

А особено обезпокояващ е фактът, че не само надъхани привърженици на Ердоган без задръжки се поздравяват взаимно с т.нар. вълчи поздрав. Оказа се, че поддръжници на ултранационалистическите "Сиви вълци" са и близки сътрудници на турския президент.

Още по темата

Вълчият поздрав разбуни духовете в Германия още миналия март, когато външният министър Мевлют Чавушоглу изпъна ръка във вълчи поздрав пред турското генерално консулство в Хамбург. Твърди се, че в миналото Ердоган също е показвал вълчия поздрав. Много от въодушевените му поддръжници го посрещнаха именно с този поздрав, когато в края на септември Ердоган пристигна в германския град Кьолн, за да присъства на тържественото откриване на главната джамия на турско-ислямското сдружение "Дитиб".

Сега в Германия се надига сериозна съпротива. След като Австрия взе решение за забрана на вълчия поздрав, политици от ХДС и от Лявата партия настояват Германия да наложи пълна забрана на ултранационалистическото движение.

Кристоф де Фрийс от ХДС обяснява, че за това има както политически, така и юридически причини. "В Германия може да се наложи забрана на противоконституционни символи само ако преди това е била забранена и самата организация. Друг начин няма", казва Де Фрийс и подчертава спешната необходимост от забраната на тази организация.

По неговите думи "Сивите вълци" са "дясноекстремистка фашистка организация, която със своите 18 000 членове е три пъти по-голяма от германската Националдемократическа партия NPD". Тази организация представлява сериозна заплаха за нашия демократичен ред, подчертава политикът от ХДС.

Сходно мнение застъпва и зам.-председателката на Лявата фракция в Бундестага Севим Дагделен. Според нея вълчият поздрав не само може да бъде сравняван с хитлеристкия, но и "Сивите вълци" се оказват една от най-големите дясноекстремистки организации в Германия. "Те имат един идеал и това е нова великотурска империя. "Сивите вълци" пропагандират етнически национализъм и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството", казва Дагделен.

"Сериозна опасност"

Сега на ход е германското вътрешно министерство. Тъй като става дума за сдружение, забраната му е в компетенциите не на Конституционния съд, а на вътрешното министерство. "Аз съм оптимистично настроен и смятам, че предпоставките за забрана са налице", казва политикът от ХДС Кристоф де Фрийс и дава пример със забраната на рокерската банда "Османци Германия". "Те също са ултранационалисти и също поддържат връзки с Турция, като паралелно с това имат структури в организираната престъпност", казва Де Фрийс.

Тъй като "Сивите вълци" поддържат контакти с турската политика и са смятани за важни пропагандатори на Ердоган сред живеещите в Германия 1,4 милиона турски избиратели, процедурата по забраната им може да усложни още повече и бездруго разклатените германско-турски отношения.

Но Кристоф де Фрийс е убеден, че в случая Германия трябва да се съобразява единствено със собствената си конституция: "Нашето убеждение е, че фашизмът, в каквато и да е форма, е една човеконенавистна идеология, която представлява сериозна опасност. Затова не можем да правим никакви компромиси", казва Де Фрийс.

При това, допълва той, "в случая си имаме работа с една организация, за която се твърди, че е отговорна за множество политически убийства, атентати и терористични нападения в Турция". "Затова външнополитическите въпроси не бива да доминират", заключава Де Фрийс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво ше кажете за алианса между Бареков и Сидеров? Буахаха.
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех много ги обичам тия неонацисти все са влюбени във своята държава а все са заврени в чуждите.Като толкова много си обличат Турция какво правят в Германия.Ако аз бях канцлер щях да кажа който уважава германската култура и я харесва може да остане но хора който страшно много си обичат техните държави германскара култура не ги интересува и да дошли да пропагандират интересните на техните държави ще им помогна да не страдат от носталгия- като ги екстрадирам с черен печат в техните държави спешно.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 127- Българите били лоши?-а ти какъв си пакистанцец??
79
0
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
НАЗВАНИЕТО ТУРКИ(ТУРЦИ) ДО 18В.СЕ Е СЧИТАЛО ЗА ОБИДНО,ДОРИ СУЛТАНСКИ УКАЗ Е ПРЕДВИЖДАЛ ЖЕСТОКО НАКАЗАНИЕ ЗА ОБИДА НА ПРАВОВЕРЕН С ТОВА ИМЕ.НАРИЧАНИ СА АГАРЯНИ,НЕВЕРНИЦИ,ИСМАИЛТЯНИ,ОСМАНЛИИ И Т.Н. ПОНЯТИЕТО ТУРЦИ ,КАТО НАЦИОНАЛНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРЕЗ 19В НАТАТЪК ЗА ОБЕДИНЯВАНЕ НА МЮСЮЛМАНИТЕ В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. КОЛКОТО ДО ДНЕШНИТЕ ТУРЦИ, ЖИВЕЕЩИ НА БАЛКАНИТЕ СА ЕВРОПЕЙЦИ ПРИЕЛИ В МИНАЛОТО ИСЛЯМА ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН-БЪЛГАРИ,ГЪРЦИ,СЪРБИ,АЛБАНЦИ И ДР.
78
2
 
4
 
! Отговори
САЩ-КИТАЙ преди 5 години
Как може да се помислите,че турците могат да станат доминантни в световен мащаб?Знаете ли,че Сащ и Китай са бъдещето на 21 век?!Сащ икономическа,военна супер сила с 330 000 000 население Китай с 1410 млрд.население е двете ядрени сили Сащ свръх ядрена.Япония научнотехнологична държава,Индия държава с над 1 млрд. души население,Англия и Франция ядрени сили,Русия свръх ядрена сила,Иран 82 000 000 население,Латинска Америка християнска Америка..двете Корей,Виатнам и тн. и точно 80 000 000 Турция ще
77
11
 
3
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
То думата турчин е европейския етноним на монголец то ест едно и същоМонголците са истинските турци а пишат на кирелицаТурция по етнос е гръко-славянско-хетска....то си личи отвсякъдеАрабите пък винаги са се числяли към бялата расаМен ако питате етническите днешни турци са по близко до руснаците отколкото до татарите но мюсюлманството ги тресе още от отминалите векове
76
6
 
11
 
! Отговори
Деян преди 5 години
Турците единствено могат да върнат развитието на света 200 години назад. Това са много първобитни хора,като маймуните.
75
3
 
23
 
! Отговори
Калитко преди 5 години
Турците са изключително прости хорица с почти нулева обща култура и много ниско IQ.
74
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как по-точно ще въстановяват Осман.империя?Иран-85млн.Египет-100млн. ,а Сауд.Арабия-36млн. и Израел са с най-модерното Западно въоражение ,дали ще са съгласни?За Балканите е ясно,нито НАТО ,още по-малко Русия ще разрешат Турция да се разпростира на Балканите!По-вероятно е турчулята ако много се превъзнасят да получат ядрен удър за отихване на страстите.
73
1
 
10
 
! Отговори
Ибн ебн ал резак преди 5 години
Искам турците да управляват, да прявят чавета, локум и килими, А целият свят да *** камъни, пасе камили и си бие челата в килимчето. Ех какъв прогрес, каква идилия ще е. Живот
72
2
 
4
 
! Отговори
Илюми НАТОв преди 5 години
Рептилите от САЩ харесват това.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в японската култура е лисича глава... и е запазена марка на BabyMetal! Радвам се, че турците избраха траша пред гюбека! :D
70
2
 
2
 
! Отговори
bql vulk преди 5 години
kvo sivi valci kvi kucheta umreli nali samo da mradnat i germaneca shte gi prati v nebitieto pfu mnogo si vqravat ama.dotam
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен.........Схемите на пране на пари са описани с подробности от неслучайният журналист Юрген Рот в книгата ,,Зад Кулисите на Власта''.Не случайно той беше човекът който помогна на България да се освободи от бившият си ,,некорумпиран'' Вътрешен Министър/Румен Петков/.Само с една статия го свали.След като написва книгите за престъпността в Източна Европа и връзката им с политиците,Юрген Рот умира от рак,вероятно заразен с рак.
68
5
 
19
 
! Отговори
lYl преди 5 години
Това са си джихадистка организация на сивите по,мияри..... реват, че имало ПКК, а тия джихадисти какви са? А при възродителния процес тия джихадисти взривиха вагона с майки и деца....
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Германия е на път да забрани движението "Сиви вълци"...Крайно време беше!
66
4
 
7
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Сивите вълци имат българите за тюрки християни -братя така ,че лабаво ако не ги дърпате за опашката ще сте френдове....
65
3
 
12
 
! Отговори
да ама преди 5 години
Щом турските фашисти са най-близки сътрудници на Ердоган, той какъв е, а приятеля му Бойко, дето пращаше враговете на Ердоган директно на границата след незаконно отвличане, какъв е. Май и от Германия не смеят да кажат.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната статия, предложение, новите нацисти да се обединят и заемат ролята си. Към момента предложения много, а кандидати за ролята на Хитлер, няма.Дори и Ердо не се наема, въпреки определени прилики. Съдбата на такива идеи е, да бъдат употребени, а след това се превръщат в пречка, и следва тяхното унищожаване. За идеите така , а за физическите им последователи, смятам е ясно.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ,,Сивите Вълци'' са превзели Германия още от средата на 70-те.Точно този така наречен ,,синдикат'' спонсорира изборите с пари от контрабанда,не случайно бяха намесени при атентата с Папата.Али Агджа е един от Тях.Схемите на пране на пари са описани с подробности от неслучайният журналист Юрген Рот в книгата ,,Зад Кулисите на Власта''.Не случайно той беше човекът който помогна на България да се освободи от бившият си ,,некорумпиран'' Вътрешен Министър/Румен Петков/.Само с една статия го свали.