Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!

Германия е на път да забрани движението "Сиви вълци"
Обновена: 13 окт 2018 08:34 | 12 окт 2018 21:53, Елка Василева
286
Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!
Снимка: Дойче веле

Те искат нова великотурска империя и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството: т.нар. "Сиви вълци" с техния вълчи поздрав, който напомня на хитлеристкия, са активни не само в Турция, но и в Германия.

Ръката е изпъната, показалецът и кутрето са изправени като уши, а палецът, средният и безименният пръст образуват един вид муцуна. Това е т.нар. "вълчи поздрав" - опознавателният знак на турското ултранационалистическо движение "Сиви вълци", за което се твърди, че извършва насилия, мотивирани от расистки подбуди, пише Дойче веле.

Искат империя като Османската

Вълчата глава символизира стремежа към великотурско господство, като за образец е смятана някогашната Османска империя. При това "Сивите вълци" са активни не само в Турция, а и в Германия. И то отдавна. Така те носят отговорност за пренасянето в Германия на вътрешнотурски конфликти като този с кюрдите.

А особено обезпокояващ е фактът, че не само надъхани привърженици на Ердоган без задръжки се поздравяват взаимно с т.нар. вълчи поздрав. Оказа се, че поддръжници на ултранационалистическите "Сиви вълци" са и близки сътрудници на турския президент.

Още по темата

Вълчият поздрав разбуни духовете в Германия още миналия март, когато външният министър Мевлют Чавушоглу изпъна ръка във вълчи поздрав пред турското генерално консулство в Хамбург. Твърди се, че в миналото Ердоган също е показвал вълчия поздрав. Много от въодушевените му поддръжници го посрещнаха именно с този поздрав, когато в края на септември Ердоган пристигна в германския град Кьолн, за да присъства на тържественото откриване на главната джамия на турско-ислямското сдружение "Дитиб".

Сега в Германия се надига сериозна съпротива. След като Австрия взе решение за забрана на вълчия поздрав, политици от ХДС и от Лявата партия настояват Германия да наложи пълна забрана на ултранационалистическото движение.

Кристоф де Фрийс от ХДС обяснява, че за това има както политически, така и юридически причини. "В Германия може да се наложи забрана на противоконституционни символи само ако преди това е била забранена и самата организация. Друг начин няма", казва Де Фрийс и подчертава спешната необходимост от забраната на тази организация.

По неговите думи "Сивите вълци" са "дясноекстремистка фашистка организация, която със своите 18 000 членове е три пъти по-голяма от германската Националдемократическа партия NPD". Тази организация представлява сериозна заплаха за нашия демократичен ред, подчертава политикът от ХДС.

Сходно мнение застъпва и зам.-председателката на Лявата фракция в Бундестага Севим Дагделен. Според нея вълчият поздрав не само може да бъде сравняван с хитлеристкия, но и "Сивите вълци" се оказват една от най-големите дясноекстремистки организации в Германия. "Те имат един идеал и това е нова великотурска империя. "Сивите вълци" пропагандират етнически национализъм и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството", казва Дагделен.

"Сериозна опасност"

Сега на ход е германското вътрешно министерство. Тъй като става дума за сдружение, забраната му е в компетенциите не на Конституционния съд, а на вътрешното министерство. "Аз съм оптимистично настроен и смятам, че предпоставките за забрана са налице", казва политикът от ХДС Кристоф де Фрийс и дава пример със забраната на рокерската банда "Османци Германия". "Те също са ултранационалисти и също поддържат връзки с Турция, като паралелно с това имат структури в организираната престъпност", казва Де Фрийс.

Тъй като "Сивите вълци" поддържат контакти с турската политика и са смятани за важни пропагандатори на Ердоган сред живеещите в Германия 1,4 милиона турски избиратели, процедурата по забраната им може да усложни още повече и бездруго разклатените германско-турски отношения.

Но Кристоф де Фрийс е убеден, че в случая Германия трябва да се съобразява единствено със собствената си конституция: "Нашето убеждение е, че фашизмът, в каквато и да е форма, е една човеконенавистна идеология, която представлява сериозна опасност. Затова не можем да правим никакви компромиси", казва Де Фрийс.

При това, допълва той, "в случая си имаме работа с една организация, за която се твърди, че е отговорна за множество политически убийства, атентати и терористични нападения в Турция". "Затова външнополитическите въпроси не бива да доминират", заключава Де Фрийс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
19
 
! Отговори
чалга преди 5 години
Виждам, Турците са някакви хардрокаджии.
21
13
 
16
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни, според вас , откъде се финансира тази организация???Турската икономика е силна, а мръсните пари в Турция са милиарди, а каналите за контрабанда на нефт,оръжие и наркотици са яки!!!Доказано е , че Сивият вълк обикновено има с 30% по голям мозък от Каракачанското куче на Бати Бойко!!!Агент Джонас Макгивън!ЦРУ!!!
20
17
 
2
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
...PROUD TO BE TURKISH...GRIS LOUPS LEGASY
19
9
 
16
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Има един турски канал в ютуб. Младо момче се разкарва по целия свят. Виетнам, Чили, Китай, Венецуела и т.нт. Последния му клип е от България. Снимал с телефона цените в бг хипермаркет. Ужасен е от цените на алкохола в бг. Как може да са толкова ниски. Показва стекове с бира. Водка, уиски и даже Йени Ракъ. После ги конвертира в турски лири и се оказва че Йени Ракъ е два пъти по евтина в бг отколкото в тр. Чета коментарите и пишат:"Тези българите сигурно всяка вечер пият".
18
7
 
7
 
! Отговори
Османеее... преди 5 години
Истамбул в развалини - гръцки архитекти и строители възстановяват Константинополис - погледни в Бъдещето,момчеее - няма шаване от Неизбежното...
17
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онзи ден във фирмата дойде един турчин, ама не етнически потомък, ами баш турчин, емигрирал и работещ у нас, по ирония на съдбата се казва Исус :D (не се шегувам). Едвам говори български, съответно поздравяваме се и го питам как е хавата. Оплаква се, че България много проблеми имал, отговарям му да се връща в Турция тогава, отговорът му беше "Не, не, в Турция диктатура". Смятайте за какво става въпрос, щом предпочита Тикволенд.
16
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kакви сиви вълци , какви са тези ме4татели безумни ,Ердоган не знае накъде да гледа и на кой да се кланя ,припарва му отвсякъде , скоро ще има развръзка .
15
2
 
18
 
! Отговори
От Уикипедия преди 5 години
"Сивите вълци"- създадена е през 1961 г. от Алпарслан Тюркеш. Тя е тясно свързана с пантюркизма. Сред нейните лидери е Абдуллах Чатлъ - осъждан за наркотрафик в Швейцария и Франция, уличен и обявяващ се за организатор на политически убийства, близък до забранените в 1990 г. от Европейския парламент Гладио, турската разузнавателна служба МИТ и организираната престъпност. Групировката се свързва с множество терористични актове, включително с извършените от Мехмет Али Агджаубийство на журналиста
14
3
 
17
 
! Отговори
Осман преди 5 години
По Фокс Турция тази вечер говорителят на новините доста неща каза против Ердоган. По турските телевизии говорителите (тези които четат новините) викат им енкърмен- не само четат а и коментират и критикуват. По Фокс водещия се подигра тази вечер и попита лично Президента "кога са приготвили куфарите на пастора. Преди колко месеца и защо е бил този магарешки инат щом в крайна сметка ще го пуснат"?.
13
26
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
БГ националистите да си помислят преди да плюят Турция и нас турците.....Ни е не мразим българите,а българите мразят турците,ромите и евреите.......
12
13
 
3
 
! Отговори
БирМилетДеилБирЛеш преди 5 години
До 14Бъркаш се нещо. Аз не бачкам в сaйта. И все пак, Тюркийе дюшечек!
11
3
 
36
 
! Отговори
главоблъсканица преди 5 години
"Турчинът трябва да е господар на човечеството!"Виц на хилядолетието. Не, това е вицът на всички минали и бъдещи хилядолетия. Единственият вариант турчинът да е господар на човечеството е цялото човечество наведнъж да измре и да останат само турците. Което пък от своя страна повдига въпроса какво животно е турчинът, щом човечеството е измряло, а турчинът продължава да е тук.
10
4
 
26
 
! Отговори
Косман преди 5 години
БГ националния символ се състои от три пръста, с преобладаващ среден.
9
12
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Вълкът е хищник, а в глутницата има йерархия, умно и интелигентно животно е, жертвата я надушва от Босфора до Босна!!!Възможно е да влезе в съюз с друг хищник, като мечката, ако в гората всички са срещу тях!!!Агент Стийв Лорийн!ЦРУ!!!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах накъде с тези забрани ?
7
13
 
34
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Турските вълци винаги са се на-сирали пред Руската Мечка - Винаги!
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф, какви са тези скучни новини, няма ли убийство, вече цял ден никой ли не са убили?
5
17
 
18
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Няма само вие да си имате "патриоти". Ето че и ние си имаме такива. Националисти крепят Ердоган както националисти крепят Борисов. Когато долара стана 7 лири националистите се сетиха, че имат доста партийни пари в долари и обявиха че ще ги обърнат в лири. Ама чак след като доларът стана седем лири. Такива са патриотите. Пуснаха и американския пастор. В резултат на това долара вече е под 6 лири. Балканците сме много силни в джамията, църквата или пред шишето с ракия. Но само толкова.
4
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съответният отвор на пастора бил обработен с бургия с голям диаметър.харесало му.
3
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със сигурност 2 милиарда китайци и още толкова индийци мислят как да станат слуги на висшата раса от Анадола.Към тях добавете и към половин милиард руснаци и американци не за друго просто за да не е толкова еднотипна бройката..