Етикети, протоколи... Готов ли е Радев за чая с кралица Елизабет II?

Българският държавен глава и първата дама на посещение във Великобритания
17 окт 2018 13:00,
144

Българският държавен глава Румен Радев заминава на работно посещение във Великобритания. Предстои президентът и първата дама на страната да се срещнат с Нейно Величество кралица Елизабет II.

Протоколът е символичният език на дипломацията, а правилата при срещи с кралски особи са особено строги. Кралското семейство се отличава със строгите си традиции и стриктното спазване на протокола, за което се грижат голям брой хора.

Множеството изисквания са объркали не един или двама държавници. Изисква се солидна подготовка, но въпреки това етикета често пъти се нарушава заради непознаване на протокола.

Готови ли са Радев и първата дама да посетят кралското семейство на Великобритания и какво означава визитата?

"Подобни събития винаги са положителни за двустранните отношения между страните. Въпросът обаче е, че това посещение не е политическо, то е единствено протоколно", коментира пред Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Великобритания Стефан Тафров.

"Надявам се, че президентът и съпругата му са били предварително осведомени за протокола при посещението на кралицата, тъй като има много моменти, в които трябва да следят поведението си, важно е и обръщението към нея", обясни на свой ред експертът по международен протокол Кристина Крънчева.

В рамките на визитата си, която продължава до 19 октомври, българският държавен глава ще има аудиенция при кралица Елизабет II и ще изнесе лекция в университета в Оксфорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е май най-готов, в сравнение с останалата маса наши управленци, които книги не са чели, езици чужди не говорят и елементарно поведение, различно от клоунада за безмозъчен електорат, нямат.
34
3
 
10
 
! Отговори
олд мен преди 5 години
За Радев не знам,ама Десето няма да мине без изцепки.
33
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашият селянин Радев трябва да го инструктират да внимава много да не се блъсне в някое 300 годишно огледало в двореца или да счупи ценна китайска ваза докато се озърта къде е изхода. А също да внимава и със сервиза за чай, че после ще го одумват по английските вестници.
32
4
 
12
 
! Отговори
haha преди 5 години
Я аз да попитам българете. Защо ви е президент и министър председател ??? Като сте бедни изберете или Президентска Република или Парламентарна Република. И намалете народното събрание да отговаря на кесията ви тоест 90 човека пряко сили.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да вземе Росен за адютант.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо чужди държавни глави трябва да се обръщат към тази бабичка като към по-висшестояща и да спазват точно нейните правила, при положение че обсъждат нещо като равнопоставени държавници? Даже не е посещението там. Тя като беше в Германия, медиите се чудиха дали Меркел ще й направи реверанс според протокола, а по улиците се бяха нередили лелки със смешни шапки като нейните, от които някои й се кланяха като минава.
29
3
 
6
 
! Отговори
:):) преди 5 години
алоо я се съвземете, ние да не сме част от британската империя че таккива салтанати.
28
6
 
6
 
! Отговори
Не бе преди 5 години
До Анонимен"В 21-век няма място за монарси.Да се измитат."А,не е баш така!В Англия са намерили правилното решение-кралската институция генерира много повече пари,отколкото струва на държавата!Тя е и туристически продукт, и източник на доходи за медиите.Само скандалите колко пари са докарали....Виж у нас сме само на загуба от "царя".Ама сами сме си виновни.
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може нашият *** да повози кралицата на самальот, ама не неговият, защото неговите не може да отлепи!
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
слава богу, тук Борисов няма да има възможност да ни излага
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готов ли е Радев за чая с кралица Елизабет II? Готов е разбира се. Деси ще зашие дупките по джобовете му, ще го напарфюмира с Нина Ричи и е готов.
24
4
 
4
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Естествено че президентът и съпругата му ще трябва сериозно да се подготвят!Представителите на малки и слаби държави трябва да демонстрират голямо уважение към кралската институция,въпреки че тя по същество е само туристически и медиен продукт,един вид паметник на културата,без реално влияние върху политиката и икономиката.Виж,големите играчи могат да се държат по-свободно,а американците-откровено просташки.Примерно като М.Обама,която в Бъкингам се държеше като на посещение в старчески дом.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В 21 век няма място за монарси. Да се измитат.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога коалицията ще събере смелост да се събере и да реши кой ще е гл.секретар? Питам, защото Президентът ще отсъства и няма да има кой да подпише Указа! Ха ха ха! Смърди на разпад!
21
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да му обуете нови чорапки на чичака, да не задуши кралицата! Ама първо да си измие краката ей!
20
2
 
9
 
! Отговори
! преди 5 години
Do 21еми такива са им традициите. Друго си е John да тресне 5 бири и 5 водки, да се овъргаля в в калта и да забие един на партньора сиБританска реалност
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво е този шум? Да не би това да е най-важното нещо? Държавата им се тресе, гражданите умират, убиват ги, гладуват, краде се, вотове на недоверие.... но, важното е дали президентът няма да ни изложи пред кралицата?! Цял свят гледа и чува за корупцията, за купените медии, за беднотията, за незаконната търговия с .....и ....и....!И една горила, начело на цялата бабуна! Да ви имам проблема!
18
2
 
12
 
! Отговори
Джорко преди 5 години
И к'во - като не знае етикета гладен ли ще остане?!? Едва ли
17
4
 
11
 
! Отговори
! преди 5 години
Да, бе! А пък на "вашого" пожарникара и два прибора да ми сложат, пак че се чуди с кой от двата да се чеше по главата, по протокол. :) ******************************************************************************АААААааааааа, не си познал, нашио си знае протоколите - минава на ръце, а ако некой му направи забележка моментално ще си спомни че израснал в Индия... :)
16
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички социалистически офицери бяха обучавани на етикет още във военните училища ! Така че,другарят Радев ще се справи отлично !!!Не се съмнявам! Ако му дадът случайно насипен чай, ще си го изцеди с зеленият чорап!