Болната от COVID-19 Катя от Берлин: Германия подцени заразата!

Сънародничката ни от една седмица под карантина
24 мар 2020 10:03,
169

Не може и не бива да слагаме знак за равенство между думите "безопасно" и "млади хора", що се касае до силно заразната инфекция. След първоначалното подценяване на част от медицинския свят, СЗО предупреди, че коронавирусът няма да подмине и младите, а част от тях мога да развият тежки симптоми. Разказ от първо лице за COVID-19 и отрезвяващите минути с младата ни сънародничка в Берлин Катя Ташева.
Още по темата

"В Берлин коронавирусът върлува много силно. Преди десетина дни започнаха симптомите с постоянна, лека, суха кашлица, главоболието стана по-силно, всичко ескалира в неделя, когато вдигнах температура и всичко ме болеше", разказа Катя в "България сутрин".

"Явно съм имала контакт със заразена личност. Факт е, че едно известно време не знаехме какво е коронавирус и сме подценили ситуацията. Преди това чаках за часове при лекар в пълни зали с хора. Човек наистина не може да знае откъде е получил заразата. Определено първоначално Германия подцени опасността", допълни тя.

От една седмица Катя не е излизала от вкъщи - има приятели, които пазаруват за нея, оставят торбите с покупки пред вратата ѝ.

"Засега повече от "Парацетамол" не се налага да взимам", посочи тя за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия има милиони бежанци,неграмотни и ***,въждал съм ка се движат по улиците магазини и как живеят ,просто тия си мислят че са в постигната или джунглата мислите че най вече те носят заразата
143
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а бе 84 ,аз се върнах ,защото съм бг тъща.оставих дъщерята и зетя запасени с продукти за 3 месеца.те ходят на работа- лекари са и не могат да чакат на опашки.работят по 12 часа, а германеца не вярваше ,че ще има бой за тоал хартия.поне тези гледки им спестих.видях т.н."немски машини"- едно време било...сега са "толерантни"
142
7
 
2
 
! Отговори
да преди 4 години
това не е българка
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е жива няма какво да ми се оплаква. Едно не разбрах от драсканиците в дописката - хем е болна, хем под карантина, диша ли или не диша, стига ли и въздуха или се задушава?
140
1
 
7
 
! Отговори
журналистите преди 4 години
Ей журналистите не слагайте и преиначавайте казаното от младата госпожица. Виновни ли търсите? Искате да покажете, че ей на виж и Германия подцени. Всички подцениха а някои още подценяват и се събират напред назад с хора, въпреки молбите и указанията. Не е хубаво да се разболееш, но всеки носи отговорност да се информира сам за себе си! Не знаели, какво е, никой не им казал, ала бала. За това се говори и пише от Декември миналата година. Айде стига с оправданията....
139
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците ще се оправят. С тази помощ от 750 милиарда, дори по-добре ще станат...
138
1
 
4
 
! Отговори
Тъпата преди 4 години
До УменАло умния. На земята живеят 8 милярда. Как ще умрат стотици милярди....според теб.
137
0
 
9
 
! Отговори
komitataей преди 4 години
като гледам коментарите снощи пак са забравили вратата на психото отворена
136
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да не сме видели прословутата немска отговорност, дисциплина и т.н.Съвсем скоро беше, само преди 2-3 години в Кьолн на Нова година.Цял свят видя и се възхитиха на немците...
135
5
 
16
 
! Отговори
Какво сеете? преди 4 години
С трепереща изкюфяла бабка за канцлер-какво може да се очаква? След като тотално обърка Европа и света с изказванията си преди време за бежанците-Вие сте добре дошли, бабката въобще не знае какво става,къде се намира и какво да прави! Жалко е,че западняците са тотално заспали и очакват ЕС да им каже сега какво да правят,а и ЕС и немците въобще не знаят за какво става дума! Но каквото посееш-това ще пожънеш! Сеефа неморалност, гнусотии,джен-дъри,паради на извратени-дойде мор и смърт,Содом и Гомор
134
25
 
11
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Кятя не говори глупости!И ние живеем в Германия и виждаме че всичко е наред! Не си миеш редовно ръцете и после Германия ти е виновнаа! Аз ли да ти говоря за личната хигиена и да не ходиш при турците и ромите!
133
0
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
Мисля Че Не само Германия подцени вируса! Тези държави в които той преобладава го подцениха! Неадекватна и никаква намеса на ЕС в случая! Претендирахме а и той самият Че е "голяма работа" Но се оказа Кръгла нула в случая! Радвах се и го подкрепих когато въведоха като парична единица Еврото! Но в едно "семейство" като Европейското. Не всичко е финанси! За съжаление се оказа Че Организацията,Предвидливостта в случая я нямаше никаква!И все още дава "акъли" но не и средства!-:(Изпокриха се!
132
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците закъсняха а покрай тях и нашите сеяндурчета. Те чакаха в Брюксел да плъднат а у нас да се населат. И докато чакаха от Брюксел да плъднат нашите сеяндурчета куткудякаха пред Мисирките нЕма вирус а през летището влезнаха хиляди от Италия и ни донесоха Армаган. КуРана вирус. Честито тавариши. Стойте вкъщи а като привършим парите отиваме в парламата с винкелите.
131
7
 
15
 
! Отговори
ksarax преди 4 години
Толкова много я подцени, че са с под 0.5% смъртност. Къде ги намират тия незнам
130
3
 
4
 
! Отговори
men преди 4 години
иска им се да могат да кръстосват вирусчета. спин няма. вирус не е изолиран до сега. това със избегалия вирус беше малко пушек и огледала за да се плашат хората и да си мислят че е нещо повече от настинка. циркове. аз отдавна се канех да мигрирам в тайгата някъде сега вече съм 100% убеден че това е верното решение. тея тука евроггейски пионки ми лазят по нервички а като гледам стадото колко му е акъла най добре на далеко. аста ла виста загунемяци.
129
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия броят всеки болен и починал за жертва на корона вируса, впрочем и в Германия и във Франция вече. Брюксел ще разпределя няколко десетки милиарда помощи, и те ще отидат при най-засегнатите, а България със 3 жертви и 200 болни е отличничка и ще получи потупване по рамото.
128
13
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
До изтрещелите от страх от поредната сезонна настинка:Като изключим Италия, в останалите европейски държави смъртноста е почти нулева, тоест на нормален грип. България - 3, Русия - един загинал. Така, че моля пийте си валериана, мислете позитивно и медитирайте.
127
16
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Всъщност истината е много по страшна, това не е коронавирус, най вероятно това е умишлено създаден вирус, кръстоска на грип и спин, спасение няма, но ни успокояват, за да няма паника, моля специалистите да коментират...
126
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия жертвите са вече половин милиард, но Путин лъже, че нямали жертви!
125
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай жертвите са 3 милиарда, китайците лъжат че жертвите са 80 хил за да си запазят комунизма!