Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост

Най-лошото тепърва предстои у нас и в още 4 европейски страни
5 май 2020 10:07, Елка Василева
142
Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост
Снимка: архив, БГНЕС

В България епидемията от коронавирус набира инерция, съобщиха от Европейския център за контрол на заболяванията. Според техните изчисления в България и в още четири европейски страни най-лошото тепърва предстои.

Епидемията от коронавирус набира инерция в България. Това съобщи Андреа Амон, ръководителка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В рамките на ЕС тази служба отговаря за борбата срещу коронавируса, пише Дойче веле.

Най-лошото тепърва предстои

Според агенция Ройтерс Андреа Амон твърди, че най-лошото тепърва предстои във Великобритания и в още четири държави, където апогеят на пандемията още не е достигнат. По този начин Амон опровергава британския премиер Борис Джонсън, който миналата седмица заяви, че неговата страна вече е превалила билото на пандемията.

Още по темата

В България епидемията набира инерция

Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост.

От всички останали европейски държави се съобщава за намаляващ брой на новозаразените, информира Ройтерс.

"Изглежда, че в събота беше преминато билото на първата вълна в Европа", казва Андреа Амон, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕто защо Бай *** и Манафчийски се скатаха и оставиха оня другия да обира негативите занапред.------------------Не,просто заплашиха и притиснаха герберите,а Мутафчийски направо го заплашиха със смърт,за да се оттегли и да сложат ***. н га съ ров да командва по телефона какво да правят,сега хем ще натопят герберите,хем ***. н га съ ров ще излезе ни лук ял ,ни лук мирисал,ни хора заразявал,за да печели и рекетира държавта за пари!Гепил е 300 000 и искаше още половин милиард държавни
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли ,че Европа ни връща гастербайтерите заразени.А ние като бунаци(тюфлеци) ГИ ПРИБИРАМЕ,ЧЕ И САМОЛЕТИ ПРАЩАМЕ.
23
1
 
9
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 4 години
Затваряй...
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв опит да имаш, като това е съвсем нов щам, непознат до сега! Как да лекуваш нещо, като няма доказано лекарство срещу него! Как може да твърдиш че стадния имунитет е най доброто решение, при положение че здравната ни система и без covid 19 ни е пълна трагедията! Таков нещо, като групов имунитет при тоя вирус НЯМА! и кога ще спрете да слушате медийната звезда Мангъров, дето принципно не е и помирисал болен от Ковид-19 не знам! някъде доктори умират, а тоя не престава да бръщолеви глупости, вместо да ходи да помага като лекар!
21
1
 
7
 
! Отговори
aaa преди 4 години
До АнонименНе се тестваме-няма болни, не си мериш кръвното - нямаш кръвно...Абсолютните числа са едно, но съпоставени с населението, броя тествани, брой заразени и т.н. е друго. В един сайт за статистик се вижда ясно къде сме и на кое място..
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мапълно очаквано, по другите държави хората стиснаха зъби при далеч по-строги мерки, като през това време службите установяваха огнищата на зараза и предприемаха мерки, като масова дезинфекция по няколко пъти на ден, изолиране на контактни лица и куп други, докато у нас борбата с вируса до момента е предимно телевизионна и бюрократична със служебни бележки и декларации по милиционерски.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето защо Бай *** и Манафчийски се скатаха и оставиха оня другия да обира негативите занапред.
18
4
 
29
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРИСТИГАТ ОТ ВЪН ЗАРАЗНИ ЛЕТИМ НАГОРЕ. ТРЯБВА ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ КАЧАТ НА САМОЛЕТА ДА БЪДАТ ТЕСТВАНИ И САМО ЗДРАВИ ДА СЕ КАЧАТ И ПРИСТИГАТ В БЪЛГАРИЯ. САМО ТОГАВА ЩЕ НАМАЛЕЕ БРОЙКАТА НА ЗАБОЛЕЛИ.
17
2
 
3
 
! Отговори
АмчъмдейвиС преди 4 години
Направо става, AмчъмДeйвиC!
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой може ли да ми обясни в какво се изразява подобрението на епидемологичната обстановка? Аз не виждам положителна промяна в никакъв аспект. Или решението да се отменят мерките е политическо с цел да се запази статуквото защото народа реве и се оплаква и рейтинги падат... може би не само...С две думи има ли опасност за здравето на хората наистина или се подиграха с нас? Сега по-малко болни и по-безопасно ли е отколкото преди 30 дни?
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируса го внасят завърналите се българи от чужбина.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква инерция бе? Новите случаи са предимно доказани случаи от чужди държави, на които сега им е хрумнало да се приберат болни със самолети, автобуси и леки автомобили, а също и придобити в болниците, които се предполага, че трябва да се дезинфекцират
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА ти като не си бай ***,какво правиш в български сайт,какви ги държиш тука,хайде махай се от българските сайтове,като не ти харесва бай ***!
12
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да е иначе ,глупаците ходят без маски събират се на групички- преди малко си позволих да отворя прозорецът в трамваят просто да влезе малко въздух,че вътре смърдеше на кофа за отпадъци.Нападнаха ме с крясъци- ще измръзнат навън е само 26 градуса.Почнаха да кашлят да кихат изобщо тия хора са обречени.Обречени на глупост и тъпоумно перчене -"вижте ни ние сме железни" Току им отваряйте един крематориум и по бързата процедура.
11
3
 
34
 
! Отговори
анаЛизатор преди 4 години
Това че разхлабиха мерките не означава, че пандемията е приключила.Означава само, че имат свободно място в болницата ако се заразите.
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то от БАН го казаха - най-вероятно пикът ще е юни. Ама кой ли вярва в днешно време на учените, особено от БАН?
9
10
 
19
 
! Отговори
xui преди 4 години
Стига глупости! Още през януари го изкарахме!
8
1
 
37
 
! Отговори
John Lock преди 4 години
изтрепете римляните и броят ще падне драстично, а и нови заразени няма да има
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с това бай *** бе!Ти си същия
6
0
 
13
 
! Отговори
ЕС комисия преди 4 години
Пари няма!