В Англия недоволстват срещу карантината за пристигащите на Острова

Стратегията на Кралството е в разрез с останалата част от Европа
2 юни 2020 08:18, Ния Христова
7
В Англия недоволстват срещу карантината за пристигащите на Острова
Снимка: БГНЕС
Британски авиокомпании предложиха списък от 45 държави, които да бъдат изключени от 14-дневна карантина, която се предвижда заради коронавируса от 8 юни за всички влизащи в Обединеното кралство, предаде БНР.
 
България също е сред държавите в списъка. Плановете на британското правителство срещат все по-ожесточена съпротива след като и от Международната асоциация за въздушен транспорт попитаха защо стратегията на страната е в разрез с останалата част от Европа. 
 
Рафаел Шварцман, регионалният президент на асоциацията за Европа заяви, че милиони ще трябва да разчитат на възможностите за почивка от начина, по който британското правителство ще процедира с карантината, която влиза в сила след седмица. Тя трябва да бъде преразглеждана на всеки три седмици.
 
"Докато останалата част от Европа все повече излиза от карантините и ограниченията, трябва да се зададе въпроса защо британското правителство тръгва в обратна посока“, допълни Шварцман. 
 
Шварцман каза още, че повече от 1,5 милиона британски работни места зависят от авиацията и 100 милиарда паунда от брутния вътрешен продукт се осигуряват от въздухоплаването в Обединеното кралство.
 
Над 200 британски туристически компании писаха до министерството на вътрешните  работи с молба да преосмисли налагането на карантината. Британски авиолинии изпратиха списък с 45 държави, които трябва да бъдат изключени от периода на самоизолация, до Министерството на транспорта. България, наред с други популярни европейски дестинации, е начело в списъка.   
 

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Крайно време е оли.гофренът с "ганювете" да се разкара оттук, а ако не е в България, да се маха и от форума. От такива умове сме на това дередже - маниаци, със сбъркани идеи за величие, и собствена изключителност, а ако имат власт, става фатално.
5
0
 
1
 
! Отговори
A преди 1 месец
България е начело на списъка, защото списъка е по азбучен ред.
4
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Ти нещо си объркал кафето сутринта ?
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3

Англия е първата в света която пуска автомобил по улиците с движение от дясно. А българските хронични ганнююве какво са пуснали освен отпадъците??
2
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Може би, защото премиерът им беше на изкуствено дишане?!

До 1
Тоя шварцман е от международна, не британска организация...
1
1
 
6
 
! Отговори
Защо обратно? преди 1 месец
Защото и в началото тръгнахте обратно на всички.