13 гръцки области заплашени от пълно затваряне

Кметовете призовават хората стриктно да спазват мерките
27 окт 2020 13:11, Ния Христова
6
13 гръцки области заплашени от пълно затваряне
Снимка: БГНЕС
13 гръцки области са заплашени от пълно затваряне, съобщават здравните власти, предаде БНР. Кметове призовават гражданите стриктно да спазват мерките, за да не бъде въведена карантина. За последното денонощие е отчетен лек спад на броя на заразените, те са 714. Приетите в болници обаче се увеличават.
 
Кметовете на застрашените гръцки области апелираха за стриктно спазване на всички мерки. Кметът на град Янина обяви пред медиите, че ситуацията в областта е критична, а броят на заразените непрекъснато нараства. Специализираните болнични отделения са с 90% заетост.
 
До дни се очаква и в област Серес да бъдат поставени под карантина.
 
Властите заявиха, че наредбата за носене на маски се спасма с малки изключение на неподчинение. Нарушенията се правят предимно от младежи, които се глобяват с по 150 евро. В цялата страна полицейски екипи патрулират денонощно.
 
От полицията припомнят, че носенето на маска и в личния автомобил е задължително. Допуска се пътуване до три човека в автомобил. При двама, ако не са от едно семейство, също е валидна наредбата за маска.
 
При нарушение на вечерния час налагат масови глоби на заведения и отнемат лиценз за седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Следващата мярка е маска в къщи,също като спим,къпем се и каквото друго се сетите....Безумията нямат край
3
4
 
2
 
! Отговори
Караибрахим преди 3 години
Само че, гръцките управници са далновидни и мислят за населението си без да се съобразяват с мангъри, алибези, славуци и прочее. Всичката тази *** пречи на оскотелия народец да прогледне по-далече от носа си и поради тази причина наистина ни чакат тежки, ама много тежки месеци.
2
5
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До дни се очаква и в България. Простолюдието сериозно сгазихте лука и ще ядете дебелия. Затворените чалготеки са ви най-малкия проблем, но още не го осъзнавате.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а пък в бг с 2 000 случая шапка на тояга