С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена

Те са успели да избягат
Обновена: 31 окт 2020 15:21 | 31 окт 2020 09:36, Нели Христова
272
С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена
Снимка: БГНЕС

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС.

По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Полицията е пристигнала по сигнал на настоятеля, но нападателите успели да избягат, посочва БТА.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер осъди инцидента.

По информация на изданието „Кронен цайтунг“ църквата е затворена от съображения за сигурност.

На 29 октомври вътрешният министър нареди на полицията да увеличи патрулите на обществени места на фона на нападенията във Франция.

Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си и властите ще продължат решителната борба с политическия ислям, заяви вчера канцлерът Себастиан Курц в отговор на нападението срещу виенската църква.

Повечето французи се съмняват в способността на властите да ги защитят от нападения на терористи след поредицата от атаки, извършени този месец от радикални ислямисти. Само 26 на сто са спокойни за своята безопасност. Това става ясно от допитване на социологическата агенция „Одокса“.

Доверието към правителството по този въпрос рязко намалява, пише вестник „Фигаро“. По този показател спадът е със 7 на сто  след жестокото убийство на учител от 18-годишен чеченец край Париж. Властите обещават да мобилизират около 4000 военни, които да помагат за  охраната на храмове и гробищни паркове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
австрийците винаги са си били жени, добре че навремето крилати хусари се намесват за да спасят Виена, иначе сега щяха да са с *** и тази църква нямаше да я има.
33
1
 
31
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Как христяните се борят поругаването на религията им - с колажи, карикатури и социални програми за приобщаване на друговерците.Как мюсюлманите се борят с поругаването на религията им - с рязане на глави, бомби и унищожаване на христянски храмове и символи.Пита се, коя от двете групи е по-първосигнала и поведението й е по-близко до това на нисшите животински видове?
32
3
 
29
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Точно трябва да с следва опита на Израел в борбата с тероризма.Няма нужда да откриваме топлата вода отново.Сама държава сред силни араски страни и всички ги е страх от нея.
31
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е фалшива, руска, новина.Били 50 турски младежи, ама избягали...Глуупости...
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28-ми!Вашата информация е долна лъжа и инсинуация!Ако сте от тези, "от института," пишете в руските сайтове, но не ни занимавайте с политпропаганда!
29
7
 
10
 
! Отговори
х преди 3 години
Всички религии са вредни. Създадени са от човеците. Карат те да вярваш във фантастични герои и събития които никога не са се случвали. И умират хора заради религиите. Аз вярвам в Батман, ти - в Супермен. И ще те убия защото ти ми се подиграваш с карикатури на Батман. Луда работа.
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да нагнетяват напрежението. В един момент изборите ще почнат да се печелят от крайно-десни партии които няма да са толкова толерантни. Всеки търпи до един момент и после става страшно за дразнителите.
27
0
 
36
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Вместо да мобилизират 4 000 военни , много по ефективно е за един месец всички мюсулмани да бъдат изхвърлени от държавата.
26
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно какво ще стане ако в Израел постъпят така в синагога.По отношение на мюсюлманите принципа трябва да е "Прави като Израел и няма да сбъркаш."
25
3
 
25
 
! Отговори
varg преди 3 години
Ислямът е фанатична религия.
24
7
 
20
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Нещо не ми се връзва. 50 души нападат и успяват да избягат....всичките. Камерите са ги видели, но не са заловени. Значи, или новината е фалшива, с цел всяване на етническо напрежение, или австрийската полиция е изключително некадърна....последното доста ме съмнява!!!
23
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААПреди няколко дни в Украйна имаше избори за местна власт.Стана ясно - че на Хиляди Изборни Бюлетини,Избирателите Са Задраскали - Всички ИменаИ са написали В В Путин.
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исляма е болест, по-лоша от рака
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Ти па кво се обаждаш? Никой не те е питал.
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега как ще оправдаят деянието с " бил в депресия,чувствал се неразбран и държавата игнорирала потребностите му". Тук говорим за организирана терористична група! Либерастията ще ни затрие!
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа прие некакви араби и друга азиатска *** като си мислеше, че са работливи като турците и ще им работят по фабриките. Обаче се сбълскаха с средновековна ***. Наивни леви идеи за равенство между хората. Утопичен социализъм. Даже Маркс щеше да се удари по челото.
18
3
 
44
 
! Отговори
алах не е акбар преди 3 години
Исляма е религия на злото! Да се забрани!
17
7
 
8
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Путин е виновен.
16
47
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите са имат за нещо повече,абе мишки вие сте свързани с нас Турците и няма къде да бягате.Ще свикнете да живеете с нас.И на нас сне много противни
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курц: решителна борба с политическия ислям.Ето един точен политик, който започва да нарича нащата със собствените им имена.Защото това, което наблюдаваме вече години наред, не е просто политически ислям, а войнстващ екстремизъм, намерил прикритие в традиционния ислам.