С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена

Те са успели да избягат
Обновена: 31 окт 2020 15:21 | 31 окт 2020 09:36, Нели Христова
272
С викове „Аллах акбар“ 50 младежи нападнаха църква във Виена
Снимка: БГНЕС

Около 50 младежи от турски произход нападнаха в четвъртък католическата църква „Св. Антоний Падуански“ в австрийската столица, съобщи местният в. „Курир“, цитиран от ТАСС.

По данни на австрийското издание, по време на нападението младежите скандирали „Аллах акбар“ като ритали пейките в църквата и стените на изповедалнята. Действията им са били запечатани на камерите за наблюдение.

Полицията е пристигнала по сигнал на настоятеля, но нападателите успели да избягат, посочва БТА.

Вътрешният министър на Австрия Карл Нехамер осъди инцидента.

По информация на изданието „Кронен цайтунг“ църквата е затворена от съображения за сигурност.

На 29 октомври вътрешният министър нареди на полицията да увеличи патрулите на обществени места на фона на нападенията във Франция.

Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си и властите ще продължат решителната борба с политическия ислям, заяви вчера канцлерът Себастиан Курц в отговор на нападението срещу виенската църква.

Повечето французи се съмняват в способността на властите да ги защитят от нападения на терористи след поредицата от атаки, извършени този месец от радикални ислямисти. Само 26 на сто са спокойни за своята безопасност. Това става ясно от допитване на социологическата агенция „Одокса“.

Доверието към правителството по този въпрос рязко намалява, пише вестник „Фигаро“. По този показател спадът е със 7 на сто  след жестокото убийство на учител от 18-годишен чеченец край Париж. Властите обещават да мобилизират около 4000 военни, които да помагат за  охраната на храмове и гробищни паркове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз затова, като излизам, даже и за хляб, си нося нещо под ръка, я брадва, я бухалка в раницата, по следвайте моя пример хаха
53
0
 
22
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
А ислямските страни искат ли още земетресения, и още по-силни? Всичко се връща и никой не знае как точно.
52
2
 
15
 
! Отговори
Дърт Комунист преди 3 години
Няма религии, няма проблем ! Елементарно!
51
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е тва е в Европа да се страхуваш че си християнин .. до де я докарахме ..
50
1
 
31
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До анонимен 54 А те като пускат високоговорителите от джамиите да вият пет пъти на ден, нима нас не трябва да ни дразни?
49
1
 
25
 
! Отговори
Ето ги преди 3 години
"Нещастните" мюсюлмански имигранти !
48
2
 
26
 
! Отговори
Критична точка преди 3 години
Госпожи и господа, войната на мюсулманите срещу християнския свят започна! И се води на територията на същия! Силно се надявам да започне да се прилага плана / а той съществува, повярвайте/ за защита на цивилизования свят от нашествието на австралопитеците. Като начало се издирват младите амуджи и заедно със семействата си се ектрадират далеч от територията на Австрия. Тия, които останат ще бъдат силно замислини преди следващата диващина.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да забравя как комуниста либерал Иван Кръстев беше казал дословно:настанете ислямисти до всеки дом ,за да се съобразяват останалите.Ето ви разковничето на това дето става в Европа.Лудите и озверели ислямисти бяха настанени от един ляв елит с цел да се бори с дясното в Европа.Успяха да ликвидират християните и сега искали свобода да правели карикатури на Мохамед.Антоний Тодоров говори същите врели некипели вчера ,а е ясно че в Европа се налага шериата.докато той дрънка как ЕС бил секурари!
46
0
 
13
 
! Отговори
Акджа преди 3 години
Провокация, координирана от "сивите вълци" с корени в Анкара.
45
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкуствено се нагнетява напрежение. Някой има интерес от това
44
3
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До стрелят на месо! Няма болници, няма екстрадиции! По Сталински: "Има мюсюлмани, има проблем, няма мюсюлмани, няма проблем"!
43
3
 
50
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
смелите войни на исляма !! нападат като страхливи койоти на глутници от по 50 човека и после се разбягват !! ами като са толкова смели нека да отидат където се събират десните екстремисти а не да безчинстват над беззащитните църкви ! точно като страхливите ц.и.гани се държат нападайки пенсионери или на глутници . и защо бягат ...нека дадат отпор на полицията
42
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако изведнъж, в мюсюлманските страни изчезнат всички достижения и технологии изградени от цивилизования свят, ще останат само содомити и кози барабонки.Ако изведнъж, в цивилизованите страни изчезнат всички продукти на мюсюлманския свят...ще остане само цивилизация!
41
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да има свобода на словото, но преди това трябва да има уважение към другия. Не може да искаш държавата ти да е мултикултурна, а да се гавриш с ценностите на различния. В това отношение България е добър пример.
40
1
 
24
 
! Отговори
чвор преди 3 години
Кой каквото и да ми говори истината е,че религия и политика са измислени с цел разделение, контрол и власт.
39
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна измама е това.Турците не правят такива неща.Някой лъже.
38
20
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Да не мислите, че като бащите ви не ви содомизират от пет годишна възраст сте много цивилизовани? Самият пророк мохамед е бил содомит, така че този дар ни е завещан от бога!
37
1
 
39
 
! Отговори
дадасд преди 3 години
"Християните в Австрия трябва да имат възможност безопасно да изповядват вярата си..."-----------------------------------Е това, ако не е парадокс и да идва отдържава наследник Хабсбургите водили 3 века войни с Османската империя и исляма.Ако това отношение продължи трябва да се въведе забрана на тази агресивна религия Ислям в Европа. АКо не им харесва на "правоверните" да се връщат в Анадола или дупката, от която са изпълзяли.
36
7
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
ЕС добитъкът осъзнава реалността, чак когато му се случи.Лошо няма. Еволюцията диктува друг да заеме неговото място.
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Страшното е,че вече започват да се организират и организирано да нападат а полицията е безпомощна да им противодейства."-------------------Ах, дали е така? Или рептилите искат ние мат'ряла да повярваме, че е безпомощна? И във Филаделфия Блейкът троши витрини и си взима стоки от магазините, а полицията гледа. Интересно защо реакцията на репресивните органи не беше подобна при протестите на "Окупирай Уотстрийт". Тогава ги пребиха и претрепаха за два дни и "цивилизованият" запад не гъкна.