BioNTech предупреждава: Да не се отлага втората доза от ваксината

Поставя се до три седмици след първата имунизация
5 яну 2021 16:30, Петя Славова
59
BioNTech предупреждава: Да не се отлага втората доза от ваксината
Снимка: БГНЕС

Германската фирма BioNTech предупреди, че няма данни, подкрепящи "безопасността и ефикасността" на отлагането на поставянето на втората доза от ваксината й срещу COVID-19 след повече от три седмици. Предупреждението идва на фона на решението на някои страни да отложат временно втората инжекция, за да дадат на повече хора първата доза, предава БГНЕС.

BioNTech, която разработи ваксината с американския гигант Pfizer, заяви, че нейните клинични данни, показващи 95-процентова ефикасност, се основават на график от две дози, разделени от 21 дни.

Още по темата
"Безопасността и ефикасността на ваксината не са оценявани при различни схеми на дозиране", се казва в изявлението. "Въпреки че данните показват, че има частична защита от ваксината още 12 дни след първата доза, няма данни, които да доказват, че защитата след първата доза се поддържа след 21 дни."

Изправена пред ограничените доставки на ваксини, Дания заяви в понеделник, че ще разреди поставянето на ваксини до шест седмици, докато Великобритания заяви, че ще изчака до 12 седмици, преди втората инжекция. Германия също обмисля отлагане на втората доза за повече от 21 дни.

Привържениците казват, че практиката би позволила на по-голямата част от населението да получи първата доза.

"Докато решенията за алтернативни режими на дозиране се вземат от здравните власти, ние вярваме, че е необходима втора доза, за да се осигури максимална защита срещу болестта", казаха от BioNTech.

Базираната в Майнц BioNTech заяви, че продължава да се ангажира да продължи "диалога с регулаторите, здравните органи и правителствата", относно "всякакви решения за общественото здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекламата продължава в пълна сила. Отлагат втората доза за да ваксинират повечя хора с първата, ще си помисли човек че има страшен наплив от желаещи да се ваксинират, чакат на опашки и се бият едва ли не за да се доберат до заветната ваксина. Да ама не. Интересът към ваксината клони към нула. А и като всяка натрапваща се реклама и тази постига по скоро обратен ефект.
24
2
 
6
 
! Отговори
Демек? преди 3 години
Не просто трета фаза на изпитване, а втора фаза на експерименти?Как някой ще казва на производител на ваксина да се пренебрегват указанията?Не е добра мотивация това...
23
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината трябва да стане задължителна и до края на 2021 година да сме ваксинирани всички.
22
2
 
7
 
! Отговори
Абе?? преди 3 години
К`ви сте вие, някакви там имунолози, микробиолози и инфекзиолози, та да казвате на политически лидери как се слага ваксина?Те знаят най-добре. Не се бъркайте, където не ви е работата, ей, докторчета.
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде пускайте свободно ваксината да се ваксинират хората бе ей, стига сте я пазили само за избрани....
20
1
 
8
 
! Отговори
Брутално преди 3 години
Гледам Пресечна Точка по новия канал, не мога да повярвам, че някой може да даде национален ефир на наркоманката Божана Кацарова, държанката Петрова и националния клоун у почти актьор Ненчо Балабанов да говорят за политика! Онлайн трябвало да се гласува, а водещия дори не спомена, че няма такава държава на планетата, в която да гласуват онлайн. А ония продължават - били сме 21 век о навсякъде било така. Лъжи в национален ефир, а водещия гледа като теле...
19
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
всички транс-атлантици и козяци да си я бият моля ви се ,хубава западна демократчна ваксина !По няколко ако може ,децата ви и родата ви до 9-то коляно също мощно да ги ваксинирате с пфайзера!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да пробутват 2 ваксинации, може даже н-серии, като името на фирмата, това да не ви е как се казваше, инсулин бе
17
1
 
1
 
! Отговори
цитати преди 3 години
Тея са ти взели име на фирма и нагло пускат ваксина... от Германия"- Никой не му дреме, никак да не ти дреме" (бг проф-и по мед)
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ваксини създадени така на бързо са лековити ) мирише ми на провал ,и как ще обясняват професорчета ако тая ваксина се окаже компот )
15
1
 
1
 
! Отговори
до Рабин преди 3 години
не, на кубернетикс ще се ваксинират, след като се нашмъркат
14
1
 
1
 
! Отговори
до Рабин преди 3 години
всеки ден гледам козаря и не мога да разбера какво ще като у нас кози не гледаме, да ходи в козите региони, кво се бута
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една медицинска сестра, Соня Азеведо на 41 години от Порто, Португалия е починала в неделя след ваксинация. Без съпътстващи заболявания, както е обичайно да се уточнява сега.Не се очаква да го съобщят по националните ни медии.
12
3
 
3
 
! Отговори
Рабин преди 3 години
Гана ще се ваксинира ли или само ропчетата? На скум ли ще ни ваксинират?
11
4
 
4
 
! Отговори
Рабин преди 3 години
Ще си преинсталирам линукса и после ще си направя сам ваксина от кози серум.
10
1
 
1
 
! Отговори
АМА преди 3 години
аз отговорност за ваксини ментета не поемам, само защото фирмата се е кръстила с обедителното име, което е свързано и с нашето училище. Ако някой от там иска да поеме отговорност да си кажа и сам/а
9
5
 
0
 
! Отговори
я преди 3 години
рабин? помислих си че ме е хванала sicker-ската китайска телепатия, а то верно. Шегувам се беее, Cisco знае всичко за всички и за bio-n-tech също, ама айде немало нужда. Освен това съм алергична към ваксини, по принцип, особено такива със бг storage. И сега трябва да ходя да се ваксинирам другаде, за да не ми бият некое мега менте, за ваксина, която някой друг си е бил преди това от сториджа хаха, сори дгд
8
6
 
6
 
! Отговори
АМА преди 3 години
Тея просто искат да ни бият инжекции. Аз искам ваксина която се лепи като лепенка, ако Biontech не могат да ми наравят, ще си направя сама, нали съм new chinese и моем и сама всичко хаха... (тука може да поставя и някакви псувни, ама вие си ги измислете и сами) Кво ше ме задължават да се ваксинирам срещу вирус с някво мега измислено име? И въобще какво значи да се ваксинираш срещу измислен вирус, това е някакъв тоталитаризъм от нов вид?
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Театрото продължава...
6
3
 
13
 
! Отговори
Рабин преди 3 години
А козите трябва ли да ги ваксинирам?