Трима норвежки медици са в болница с необичайни симптоми

Били с наскоро поставена ваксина на АстраЗенека
Обновена: 13 мар 2021 21:21 | 13 мар 2021 20:56, Анисия Иванова
152
Трима норвежки медици са в болница с необичайни симптоми
Снимка: БГНЕС

Трима медици в Норвегия с поставена наскоро ваксина на компанията АстраЗенека (AstraZeneca) са лекувани в болница заради кървене, тромби и ниско ниво на тромбоцитите, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

"Не знаем дали случаите са свързани с ваксината", каза Сигурд Хортемо от Норвежката агенция по лекарствата на съвместна пресконференция с представители на Норвежкия институт по общественото здраве.

И тримата медици са на възраст под 50 години. Европейският лекарствен регулатор ще разследва тези случаи.
"(Тримата) имат много необичайни симптоми: кървене, тромбове и ниско ниво на тромбоцитите", каза пред норвежката телевизия Стейнар Мадсен, медицински директор в Норвежката агенция по лекарствата. "Доста са болни. Приемаме това много сериозно", каза Мадсен и добави, че властите са били уведомени за случаите днес.

Засега няма коментар от страна на АстраЗенека.

В четвъртък Норвегия спря поставянето на ваксината на британско-шведската компания, след като преди това същото направи и Дания. После Исландия и други държави предприеха аналогична мярка.

Преди решението на Норвегия и Дания Австрия спря да използва партида с дози от ваксината на АстраЗенека, докато разследва смъртен случай в резултат на нарушаване на кръвосъсирването и заболяване от белодробна емболия.
В четвъртък Европейската агенция по лекарствата обаче каза, че ползите от ваксината надвишават рисковете, и изрази становище, че тя може да продължи да бъде поставяна, припомня БТА.

Европа се мъчи да ускори ваксинацията след забавяния в доставките на компаниите Пфайзер (Pfizer) и АстраЗенека, в момент, когато рязко повишаване на броя на заразените на фона на разпространението на по-заразен вариант на вируса предизвика нови затваряния в страни като Италия и Франция, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
2
 
! Отговори
argamedon70 преди 3 години
Ползата от ваксината е по-голяма от рисковете.Това ми прилича на,,Тука има,тука няма".Твърдо НЕ,благодаря,не съм опитна мишка!
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля,че Астра Зеника крие информация,да не бъде дискредитирана,милиони ваксини вече поставени,нови произведени,но както върви ще се наложи да дава обяснения.САЩ дори производители,още не са дали разрешение,изпитанията вървят и най важното казват,че Астра Зеника бави исканите доказателства.Дори рядко ,проблема с тромбоците е сериозен,не се знае докога ще продължи,как ще се регулира,т.е.не е ясно коя съставка го предизвиква.И с ваксината на Пфайзер имаше смъртни случаи в старчески домове.
112
3
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Е кво толкова? От милиони поставени ваксини Астра-зенека, умряли 5 човека. Нищо не е.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, бе!Изядохме 20-30 годишното зеленясало месо от Ирландия и Германия, изядохме бракуваните храни на Европа, изгорихме италианските отпaдъци в българските ТЕЦ-ове, сегаСамо да разберат кои партиди са проблемни, познайте къде ще ги пратят :)_______Друг не може да ни направи това, което сами си причиняваме!Българин = печалбар за сметка на всички и всичко!
110
0
 
8
 
! Отговори
Сани преди 3 години
Не вярвам да е от ваксината. Те просто са си били много болни хора и съвпадение някакво се е получило. Аз вярвам на Кунчев и на всички от щаба. Те затова ни ваксинират само с една ваксина, хем по-евтина, хем участваме доброволно в експеримент. Ще получим някога и други ваксини, но когато и от тях хората в богатите държави получат нежелани реакции. А и всеки, който получи усложнение, да си знае, че не е от АстраЗенека. Болен народ казват, не си обръщаме внимание. А здравеопазването ни е отлично.
109
2
 
2
 
! Отговори
Имат да преди 3 години
До 137 имали са и продължават да имат защото имат мозък в главите да мислят накъде отива европейския .навсякъде знамена на европейския,обща валута общи закони ама не баш и когато се събудите и няма вече различни държави а обединени европейски щати управлявани от една германия ,и за малките източноевропейски щати само трохи ,тогава ще е късно.Медийте ами да ще подкрепят европейския ами те получават фондове.От сутрин до вечер по медий само европеиски ,е видяхме окъкаха се при пандемия.
108
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 134Имали те. Това е една залязваща империя. Виж колко са омали преди 100г и какво имат сега. Останаха един остров натъпкан с бивши роби от колониите. След две поколения като се размножът ония ще стане по-зле от Франция.
107
0
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 3 години
Абсурдно е да е свързано с ваксината. Мутафчийски лично каза, че тя е напълно безопасна, а и Ангелов го потвърди! Къде да се ваксинирам?
106
0
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Спокойно, бе!Изядохме 20-30 годишното зеленясало месо от Ирландия и Германия, изядохме бракуваните храни на Европа, изгорихме италианските отпaдъци в българските ТЕЦ-ове, сегаСамо да разберат кои партиди са проблемни, познайте къде ще ги пратят :)Ама трябва 1-2 седмици да се разбере кои партиди ще ги пращат в Западна, а кои - в Източна Европа :)
105
0
 
2
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
за 138. Добро утро! Харесва ми израза! Силно симптоматично!
104
2
 
4
 
! Отговори
.......... преди 3 години
Новото нормално.....
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитни мишлета, днес ще отиваме ли да се боцкаме? Заминавайте, щом Балтов, Кунчев и сие ви казват, че ваксината е много хубава, то сигурно е така
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айнщайн е казал: Ако някой ти предлага нещо толкова упорито и безплатно, то стоката си ти. Замислете се, преди да се боцкате.
101
3
 
4
 
! Отговори
Крачещият Джони преди 3 години
До Уууулавия *** тиИзлязоха не защото са много умни, а защото са същите *** като тук, които вярват на месии! Купувайте им колите с десен волан, уреди с особени щепсели само защото са по-евтини.Чакай да видиш Шотландия и Северна Ирландия скоро.
100
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само гл.yпaк ще се ваксинира с ваксина предизвикваща тежки алергични реакции с непредвидими последици, а тези дето карат другита да се ваксинират с такива ваксини са престъпници.
99
8
 
30
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Аз незнам какъв *** трябва да си, за да се съгласиш да те убодат с препарат, създаден набързо, недоизпробван, недоизследван, и предназначен да те предпази от нещо, което така или иначе си е обикновен грип. Че и на всичкото отгоре да им подпишеш, че няма да имаш претенции... Сещам се за вица, дето един ръсел пясък и го питали "защо", а той отговорил "срещу крокодили". Ми то тук крокодили няма.... А той отговорил "Е разбира се няма, нали ръся пясък срещу крокодили".
98
4
 
28
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Ха да си зададем въпроса, след като една от ваксините създава тревожни съмнения сега, какво гарантира че другите ваксини няма създадат проблеми от друго естество след години?Запомнете,- няма по-добра имунизация и антитела за подобни вируси, от тези които организма сам ще си създаде. И този вирус няма нищо общо с едрата шарка, детския паралич и подобни, както ви внушава пропагандата. Ковид вируса си е от групата на грипните. А срещу грип, още добра и надеждни ваксини няма. Нито се харчат добре
97
9
 
24
 
! Отговори
Пазете се! преди 3 години
Само при факта,че се забранява да се правят аутопсии и факта - че фармацевтичните компании не носят отговорност,трябваше да ви светне червената лампа,че не трябва да слагате ваксини,отделно и се говори за наночастици,а и такива организми вече се правят с компютър.Когато стана разлива с нефта в океана в САЩ,пак англичаните бяха пуснали една изкуствено направена бактерия,за да изяде нефта,но след това,тази бактерия започна да нанася поражения и на природата,на морските обитатели,дори на хората
96
0
 
14
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
Това дето го описваш е точно така и медицинският термин е цитокинова буря.
95
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АСТРАГОВНЕКА , ЧЕ УБИВА НАРЕД ТОВА ВЕЧЕ ВСЕКИ ГО ЗНАЕ