След Дивангейт уточняват статута на ръководителите на институциите

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел на среща сред гафа в Анкара
53
След Дивангейт уточняват статута на ръководителите на институциите
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се срещне днес с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, седмица след протоколния инцидент в Анкара, довел до т. нар. „Дивангейт“, съобщи днес говорител на ЕК, цитиран от БТА.

Още по темата

Според европейски издания срещата ще се състои в комисията. Говорителят на ЕК потвърди, че комисията е поставила предварителни условия за срещата, свързани с необходимите промени за продължаване на сътрудничеството между двете институции.
Промените предвиждат допълнително изясняване на статута на ръководителите на институциите на ЕС при посещения в чужбина.

По-рано европейски медии съобщиха, че Мишел е отказал срещата с обяснението, че днес трябва да посрещне президента на Сенегал.

Говорителят на ЕК уточни, че срещата все пак ще се състои по-късно този следобед и не се очаква след това да има повече яснота за постигнатите договорености.

Говорителят потвърди, че досега Мишел и Фон дер Лайен не са разговаряли за т. нар. „Дивангейт“, защото председателят на ЕК пътувала, за да се срещне със семейството си, което не била виждала от Коледа.
Сътрудничеството между председателите на двете институции на ЕС ще продължи в интерес на гражданите, каза говорителят. Той потвърди, че Фон дер Лайен ще участва в обсъждането на въпроса в Европейския парламент, ако бъде поканена.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
"След Дивангейт уточняват статута на ръководителите на институциите"И защо трябваше да се нахендрят на ..........., та да се усетят, че статута им не е уточнен!? Толкова години и не се усетили?! Уточняват на държавите какво и колко, те недоуточнени - УЖАСТ!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези европудели на глобалистите да се благодарят,че ги приемат още по света,дори и на дивана с намордник срещу ковида.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пълни смях, тотално атрофорл ЕС, тотал щета
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С какви глупости се занимават европейските политици. Ще решават кой да стои на стол и кой на диван. Все едно това са проблемите на Европа.
20
0
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Ей затова взема над 20к ЕВРО месечно тая и другите в Брюксел, да си изясняват помежду си кой на какъв стол или диван може да седне и да полегне първи, втори, трети и хиляда и пети, от един месец харчат милиони на данъкоплатците в Европа даизясняване на статута на ръководителите на институциите на ЕС при посещения в чужбина!Намериха си работа 3 месеца какво да работят и да обсъждат за четвърт милион ЕВРО годишна заплата от нашите данъци!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До16За тебе въздушният Доган, е неандерталец.Но, за себе си той е истински натурален мъжкар властник.За съжаление ислямските общества се оказаха доста по естествени.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мишел не е виновен, щото ако беше отстъпил стола на жена, щеше да излезе, че има женски пол, а то на запад такова нещо няма-там има родител 1 и родител 2 и "ТО", така че ако проявиш кавалерство може феминистките организации да те съдят
17
6
 
12
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Това си беше директна обида към ЕС от страна на турчина Ердогаден - да поставят високопоставен ръководител на мястото за преводачи !
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изцяло си е виновен оня неадерталец Ердоган.Който вчера е излязал от каменната ера.
15
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Марчо преди 2 месеца
Баба Мара може само да ми го побира!
14
2
 
9
 
! Отговори
До 12-До добаба..... преди 2 месеца
Прав си! Аман от кухи дечурлига в този сайт!Как да те разберат, те си мислят че винаги сме били така свободни и безхаберни! Гугъл поколение!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бабето е привикаля дядето и сега той ще стои прав до ъгъла наказан докато тя му чете конско за дивана и Ердогана
12
4
 
8
 
! Отговори
До баба Мара преди 2 месеца
Ти че не си баба не си ,ама наясно ли си като излезем от ЕС и Нато какво ще стане с българският лев?Какво ще стане със затворените от всякъде граници?Какво ще стане с визи и акцизи ? Какво ще стане с почивки и учение в чужбина!И такъв,,локдаун " с останалият свят че ще сме бетер Куба и С.Корея ,млади мушмороко, не живял и не видял.!На границата нито навън ,нито навътре ще е лесно да излезеш!Ти си мислиш че винаги е била такава слободия ли!Ние сме преживели това,ако беше баба,нямаше да го спом
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Там на балкона/Седи патрона/Па се провикнаПо мобофонаДа дойде Радка Кючук пираткаДа си подруса Косата руса......
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Офф ... деткси работи пак ...
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урсулата не е получила нито един глас тя е назначена.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха-ха-ха. Требеше ли Истанбул да ви покаже неясни те статут и на европейските клатибюрници? Пълни смешни и и тез претендират за върховенство на закона, равнопоставеност и ясното. Тез даже не си знаят кой къф е а ЕС искат да менажират. И после ЕрДиван им бил виновен и дискриминирал тоя и оня.
7
6
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
какви световни теми ще разискват двамата затова българия да излиза от ес инато защото виждате за какво става дума това е наи важната тема на двамата согромните заплати при всичките проблеми които възникват около украина
6
0
 
9
 
! Отговори
. преди 2 месеца
Учебникарски пример за гордост и тщеславие!
5
1
 
8
 
! Отговори
Матрак преди 2 месеца
Хич не им трябваше тоя диван! Аман!