Евродепутатите не свалиха имунитета на Елена Йончева

Той беше поискан от прокуратурата по обвинение за пране на пари
102
Евродепутатите не свалиха имунитета на Елена Йончева
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на евродепутата Елена Йончева. Решението бе взето с тайно гласуване снощи, в което 418 евродепутати отхвърлиха искането, 264 го подкрепиха, а 11 се въздържаха. Резултатите от гласуването бяха обявени тази сутрин, предаде БТА.

Българската прокуратура поиска през 2019 г. имунитета на Йончева по обвинения в пране на пари. В одобрения доклад на ЕП се отбелязва, че Йончева е била изслушана от парламентарната правна комисия и че според нея искането за имунитета й цели да бъде затруднена работата й като политик и евродепутат.

В документа се посочва, че работата на Йончева е свързана с дейността на парламентарната комисия за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, включително като част от делегацията, която посети нашата страна миналата есен по надзора на законността. Отчита се, че обвиненията са били предявени от двама политически опоненти на Йончева и през 2018 г. - осем години след твърдените престъпления, без да има убедително обяснение за такова закъснение.

Взима се предвид становището на Съюза на българските журналисти, че в случая става дума за посегателство срещу свободата на изразяване на политически съперник. Отчитат се данните от разпространения в български медии запис от разговор, за който приложена експертиза открива съвпадение с гласа на бившия премиер Бойко Борисов, и в който се споменава името на Йончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
8
 
! Отговори
Коя е Ел.Йончева ? преди 2 години
Баща ченге и майка рускиня. Изгонена от Ирак за фалшиви новини. Има забрана за влизане в Украйна заради подкрепа на кражбата на Крим. Играеща параван на серГей, в замяна за много пари от нашите данъци.
61
1
 
15
 
! Отговори
Така си е преди 2 години
Защо бе драги не уважавате институциите в суверенна България? Какъв е този двоен аршин. Тя е "наша" колежка и няма да я пипате! Това ли са ви европейските ценности?Оставете Льоня да се защити пред съда, ако е невинна!Защо я лишавате от това й право? Може да набеждавате тоя и оня, ама нашето момиче не може. Глупости на търкалета, била изпрала някакви" н" стотин хиляди. Ми, тя си е чистофайница бе джанам! Ха *** ха!
60
4
 
17
 
! Отговори
и те така преди 2 години
бат серго яко се е застъпил за елена брюкселска :) тая не смее да стъпи в България .
59
7
 
18
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Да го таковам в парламента на Европа ,наш Киро ще излезе по печен щом чегърта неудобните за него и успя да създаде правителство от Еленки , братовчети и семейни приятели с вишо образование .Стискай народе зъби да изпролетеем да се хванем за зеленкото .
58
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Змията ГЕРБ се опитва още да хапе.
57
2
 
25
 
! Отговори
Бира и шкембе... преди 2 години
Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ. Р. Рейгън
56
23
 
11
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Сила беше мутрата от Банкя докато беше на власт,беше се помислил за БОГ, а сега мяуче като коте затворника нищожен,така ти се пада Буда докато умираха хора по магистралите ти ,ти си риташе на дианабад и чу.ашеее манекенки ,сега тебе ще те ч.кат у мазния гъзззз.
55
23
 
10
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Гърч за герберските троляци ,вожда ви е с единия крак в затвора, а вие ще си останете гладни,бедни и гърчещи се ***.хе хе
54
0
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
Цък.
53
25
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Герберастчетата са се наскачали тука да цъкат минуси. Разстоянието до ЦСЗ се скъсява, герберастчета!
52
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската комунистическа отрова БСП/ДС, зарази и европейската левица, ЕП. Йончева получи обвинение в пране на пари и злоупотреба с публични средства, преди да стане европейски депутат. Стана европейски депутат по настояване на шефката на БСП Корнелия Нинова, за да я спаси от съдебно преследване. Писанията в медиите, в нейна полза са само от социалисти, съпартийци. Откакто е в ЕП, Йончева непрекъснато плюе по България. Мобилизира мощното социалистическо лоби, което да я подкрепя.
51
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кончева може да е всякаква, но не ми е демонтирала пейките в парка и не се е заканвала да ме ваксинира "къде с добро, къде със зло", както самоковската прости тутка или банкянския идйотинн.
50
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да се стараете, гербави, това не ви е спец.кривосъдието или ВСС. В случая е очеизвадно какво прави каскетът и там никой не се страхува от него.
49
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази си плати за поста, за да не я закачат. После защо нямаме осъдени политици. Сега ако почнат проверка, откъде Бойкикев има пари за апартамент в Белгия и оня ще се разреве, че политическа репресия
48
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Дързост и красота
47
11
 
27
 
! Отговори
офшорната Ел.Йончева преди 2 години
Бсп направи офшорната Ел.Йончева евродепутат за да я спаси от затвор, защото тя е обвинена за пране на огромна сума от КТБ, чрез нейна офшорна фирма. Същата Ел.Йончева твърдеше, че се бори с корупцията...Смях...
46
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали ще показва собствените си престъпления по източването на КТБ? Да направи там една презентация как изпра 50 000 лв през банката, да опише съучастниците си.Може да презентира и колко струваха кимандировните й в Ирак, защото те бяха платени от българската държава т е от нас?
45
9
 
9
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Гърч за Банкянската Барселонска пералня ,на центрофуга 5 милиона евра ,Толуп стегна ли гомнотоооо сега ,усещаш ли мириса на ЦСЗ ,А НИЩОЖЕСТВО ЗА БОГ СЕ БЕШЕ ПОМИСЛИЛ ИЗЧАДИЕ МУТРЕНСКО ,СЕГА ЯКО Е.АА.ЕЕЕ У ЗАТВОРА НА МАЗНОТО ТИ ПУХКАВО ДУПЕНЦЕЕЕ.ДУПЕЕЕ ДА ТИ Е ЯКО.
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не ми се привиждат, защото скоро ще бъдете изметени от парламента, както през 1997 г с щурм!
43
8
 
15
 
! Отговори
Борисов преди 2 години
Докато се занимават с Борисов инфлацията вече гони 10% официалната, бензина гони 3 лв литъра, цените за някои стоки са двойни, а други са с поне 20% увеличени.Пак ли Борисов е виновен?