Евродепутатите не свалиха имунитета на Елена Йончева

Той беше поискан от прокуратурата по обвинение за пране на пари
102
Евродепутатите не свалиха имунитета на Елена Йончева
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на евродепутата Елена Йончева. Решението бе взето с тайно гласуване снощи, в което 418 евродепутати отхвърлиха искането, 264 го подкрепиха, а 11 се въздържаха. Резултатите от гласуването бяха обявени тази сутрин, предаде БТА.

Българската прокуратура поиска през 2019 г. имунитета на Йончева по обвинения в пране на пари. В одобрения доклад на ЕП се отбелязва, че Йончева е била изслушана от парламентарната правна комисия и че според нея искането за имунитета й цели да бъде затруднена работата й като политик и евродепутат.

В документа се посочва, че работата на Йончева е свързана с дейността на парламентарната комисия за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, включително като част от делегацията, която посети нашата страна миналата есен по надзора на законността. Отчита се, че обвиненията са били предявени от двама политически опоненти на Йончева и през 2018 г. - осем години след твърдените престъпления, без да има убедително обяснение за такова закъснение.

Взима се предвид становището на Съюза на българските журналисти, че в случая става дума за посегателство срещу свободата на изразяване на политически съперник. Отчитат се данните от разпространения в български медии запис от разговор, за който приложена експертиза открива съвпадение с гласа на бившия премиер Бойко Борисов, и в който се споменава името на Йончева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще и свалят имунитета, тя играе срещу България.
41
9
 
16
 
! Отговори
Поoдлога на СерГей преди 2 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя палачинката се обръща, но може и още един път да се обърне пак в изходна позиция.Не смяташ ли?
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Кой го доказа ,че е крадец ? Като си толкова наясно,защо не приложиш и доказателства ,а не само приказки ? Нека и ние да понаучим нещо ,за този "крадец".
38
6
 
16
 
! Отговори
Коя е Ел.Йончева ? преди 2 години
Баща ченге и майка рускиняИзгонена от Ирак за фалшиви новиниЗабрана за в влизане в Украйна заради подкрепа на кражбата на КримИграеща параван на серГей в замяна много пари от нашите данъци.
37
1
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
До Анонимен Че, той повече от година няма имунитет.
36
9
 
14
 
! Отговори
ОПАААААА преди 2 години
И сега какво ,Елена ще си депутатства. Уж нашия главен прокурор не си вършел работата, а то какво Ленчето свободна от разследване.Крие се зад имунитета и така ще си отиде.Вижте я..... след мандата да се е скрила при др.Путин.Ох горката вода ненапита. Сега устата и все ще е отворена чак до краката.Честито!
35
6
 
16
 
! Отговори
Джендър пропаганда преди 2 години
Йончева гласува лятото резолюция на ЕК, в която се казва, че в България има македонско малцинство и правата му са нарушени. Отделно тя е инициатор за въвеждането на *** пропагандата сред децата в детските градини и училищата в България. Тя агитира за еднополовите бракове и промени в НК за хира, които отказват на децата им да се преподава смяна на пола.
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йончева, всъщнист не е българка. Тя е еврейка по майчина линия и е родена в Херсон, Украйна. Физионимията й не е българска, оттам по еврейска линия е и Станишев. Затова бяха любовници.
33
8
 
7
 
! Отговори
Убийства преди 2 години
То с убийствата всеки ден правителството на Радев и Петков убива хора. Преди два дни в Антон хора на Рашков са убили пастир по особено жесток начин, изтръгнали са ноктите му.А тази нощ същата шайка на Радев и Петков е убила в София майка и син в апартамент.Отделно днес по БНТ сутринта даваха хора в Банишора, които се оплакваха, че всеки ден им крадат гуми на колите, чистачки, точат им бензин и хората казаха буквално, не сме ли в 90 тте и къде е Рашков?Та, толкова за убийствата и лрестъпностт
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йончева цял живот плюе по България. Не случайно беше руска поданчка, не случайно баща и работеше агент на бай Тошо в Лондон. Така е възпитана. Ама ние сме за бой, че я изпратихме в Брюксел.
31
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадецът Йончева вика дръжте крадеца.
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 Затова е измислен имунитетът, гербав - за да не може такива самозабравили се каскети да държат всички неограничено време по затворите, без никакви доказателства. А в ареста може и случайно да я самоубият даже. Всякакви случайни неща стават. Та, хората са измислили имунитета.
29
13
 
7
 
! Отговори
Устафка! преди 2 години
"Българската прокуратура" работи за мафията или в повечето случаи, изобщо не работи. Дори им забраниха да издават европейски заповеди за арест.
28
3
 
17
 
! Отговори
spoko! преди 2 години
Не бива да се забравя, че освен Европейски парламент в този свят има и Господ, който последен съди. Иначе, на перачите на пари не трябва да се има доверие...
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за парите едно на ръка. А пропагандата за легитимирането на ОМО Илинден? А пропагандата че имало македонски език? Старата Станишева цял научен труд написа по въпроса. Не напразно Йончева живя с нея толкова години.
26
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха ха 15 Кои всичките, гербав? Митьо Очите няма имунитет :) Още не е осъден. Арабаджиеви, Баневи и т.н. също нямат имунитет и също нищо не доказа за тях. Никаква работа не върши милиционерът.
25
4
 
13
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
а ЕП имат ли обяснение, защо разглеждат свалянето на имунитета 3 години след като е поискано? :) Мамини сладки борци против корупцията.
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се крие зад имунитета си?
23
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е че Йончева крие неща за себе си. Тя е участник в разграбването на КТБ през 2013 г.