Германия: ЕС бързо да приеме Северна Македония и Албания

Призив на Олаф Шолц
29 мар 2022 13:45, Росен Стойчев
90
Германия: ЕС бързо да приеме Северна Македония  и Албания
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз бързо трябва да приключи преговорите за достъп със страните от Западните Балкани. Това обяви германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Индипендънт.

Още по темата
Германският представител обясни, че Албания и Северна Македония имат правото да се присъединят към групата. Настоява, че всяко следващо забавяне прави Западните Балкани по-податливи на влияние от трети страни.

"За нас е ясно, че ЕС трябва да продължи с институционалните реформи. Така ще бъде способен за разширяване", заяви Шолц.
 
Преговорите със страните от Западните Балкани са приоритетни за ЕС. Северна Македония и Албания очакват покана за преговори.
 
На този етап поканата се забавя заради противоречията между македонското правителство и България. Шолц настоява, че тяхното присъединява ще гарантира мир.
 
Предстоят разговори между европейските държави по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
4
 
! Отговори
Русе преди 2 години
Това е другари нов световен ред Германия ще взема газ от Гърция през Македония
71
2
 
4
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
какноэще ти сипят от македния и албания е та с тия точно ще дойде края на ЕС
70
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бознайте кого ще забързат най-много ....;) Той и без друго вече се е навел за да бъде "забързан"...
69
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
балканите и черно море трябва да се оформят като зона на мира и добросъседствотоникакво нато и ес видяхме що за организации са 1992 г сребреница 1999 гбелград косово е фитил и не случаино там е ам база
68
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тея що така говорят срещу Путин в коментарите не разбирам? Всеки има право да вярва и да подражава на които пожелае. Къде е проблема? Огледайте се и вижте колко хора в същност подкрепят Русия не в българия а по свта ; проблема е че сте се заобиколили с защтитници на Украйна и мелете само едно също. България била пълна с Путински *** някои вика, да що не? Вие какво сте, байданови ли?Смешшшници освен да повтаряте едно и също като папагали нищо др. не правите марш към САЩ при дядо Ви
67
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не приемем преговорите за влизане в ЕС с Македония до края на Юни,ще има много тежки дни за България.Това е ясно за всеки с малко мозък в главата.Спестявайте в Евро ако можете,че това което е сега е нищо в сравнение с това,което следва.
66
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинисти всички трябва да бъдат заловени.Те направиха пропагандата анти-Македония в България с помощ на няколко партии,като на първо място ВМРО,след това ГЕРБ и БСП.Това са най-Путин зависимите партии
65
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко ще бъде за България ако Македония не влезне в ЕС.
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония ще започне преговори с ЕС до края на Юни.
63
7
 
27
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Тежко на България влезе ли македония е Ес
62
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония още на първия ден от войната предложи военна,финансова и хуманитарна помощ за Украина,също така предложиха на НАТО войници ако е необходимо.Ние все още не изпращаме такава,като се оправдаваме с различни неща.Истината е, че Путин е силен в България.Има много партии и силна пропаганда и управляващите се страхуват от това.Другото важно нещо е че нашия президент си е човек на Путин.
61
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България и Унгария са Троянския кон на Путин в ЕС.На всеки европеец е ясно това.
60
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как България да приеме Македония в ЕС ,докато има силно Руско влияние.У нас има много Путински партии и много силна анти-Македонска пропаганда ,която е финансира от Бойко и неговия Путински приятел Каракачанов със средства директно насочени към тях от Путин
59
1
 
17
 
! Отговори
пена преди 2 години
То те и нас ни приеха само за да не ни придърпа Русия, и вижте какво стана накрая....
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що тъй, ТРЯБВА? Иначе, Западните балкани - по-податливи към трети страни? Да изолираме Сърбия, демек. Ами ако тези страни "Западни балкани" ни намразят завинаги след 5-10 години? Страни от западните балкани, България не е нищо повече от територия преди Босфора /или веднага след Босфора, зависи накъде пътува НАТО/.
57
0
 
10
 
! Отговори
КЬОРЧО преди 2 години
А ВЕЛИКОТО КОСОВО КОГА
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 2 дена има за подготовка и си личи, че ЕС се готви да плаща с рубли за газ от Русия, щото оня ден 1 млрд.куб.м. газ струваха 2 куфара с рубли, днес вече 1 куфар и половина.... Очаквам до 1 април да стане само 1 куфар, а до 1 май - курса да падне под 10-гишен исторически минимум и да е само едно малко дипломатически куфарче с.... рубли! Браво, капиталисти! Ние сме с вас!
55
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейниците от Възраждане трябва да бъдст проверени от ДАНС. Спонсорирани са от офшорки, затова и са толкова грамогласни, явно добре им плаща Кремъл !
54
0
 
17
 
! Отговори
така де преди 2 години
по добре приемете Сомалия , те нямат претенции към България :)
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо, рубладжиитее спокойно газ за България ще има. Проблема е за другите държави. Имаме 30% азерски газ, може да се запълни капацитета още при желание и с хранилището от Чирен няма да имаме проблеми. До следващата зима обаче трябва да е готов газопровода от Гърция