Ще успее ли ЕС да измисли алтернатива на руския газ?

Планът е да се построи подводен тръбопровод Турция - Израел
29 мар 2022 22:45, Йоана Цонева
105
Ще успее ли ЕС да измисли алтернатива на руския газ?
Снимка: БГНЕС

ЕС обмисля алтернатива на руските енергийни доставки и планира изграждането на газопровод Турция - Израел. Според правителствени и представители на индустрията на двете страни ще бъде сложно да се постигне каквато и да е сделка, съобщава Ройтерс.

Още преди пет години имаше идея да се построи подводен тръбопровод от Турция до най-голямото офшорно находище на природен газ в Израел – "Левиатан". Газът ще тече към Турция и към южноевропейските съседи, които искат да диверсифицират доставките си на синьо гориво далеч от Русия, предаде БНР. 
Още по темата
 
Собствениците на газовото находище -  Chevron и израелските фирми NewMed Energy и Ratio Oil, планират да увеличат производството от 12 на 21 милиарда кубически метра годишно, като до момента снабдяват с газ Израел, Египет и Йордания.
 
Според компанията NewMed Energy голяма част от допълнителния добив на газ ще бъде втечнен и изнесен чрез кораби за Европа или за Далечния изток. Главният изпълнителен директор на NewMed заяви миналия месец, че Турция също може да се превърне в дестинация, но трябва да си "заложи кожата" и да се ангажира с изграждането на газопровода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това находище малко на сирия, палестина и кипър ама еврюгите алчни ги разсипаха тези държави. сега разбрахте ли за какво са войничките. да може европейските третополови кретеноиди да вземат залъка от устата на децата ви и да го построят тръбичка на кривоносите геноцидицстим мръсни. дано иранците да им бръкнат отзадзе и ги унищожат.
15
3
 
40
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 2 години
8 години запада си мислеше че като притиска и санкционира Русия тя ще продължи да си трае да продава евтин газ и петрол и само ще гледа какво става в Украйна.
14
2
 
20
 
! Отговори
През октомври преди 2 години
Да убеден е европейският народ и вече се прекопуват стари 10л бутилки от минерална вода. Боба и киселото зеле дръстично поскъпват. По аптеките се продават вече и спецялни цевки, народа сам ще си ги пълни..
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не.
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ще измисли... Ако всички в ЕС дружно се понапънем малко повече, ще имаме достатъчно метан, че да закрепим положението. Е с него вървят и някои други екстри, но пък така ще има и повече естествени торове, че и тях предимно от Русия ги внасяме. Или ситуацията за ЕС с две ДУМИ е "ос*ра*на работа"...
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да! Европа ще успее, но да се отърве от правителствата си, разбира се чрез бунтове на гладните зомбита. Имам в предвид ковид и укро зомбитата които скоро ще отпаднат и отрезнеят!
10
3
 
28
 
! Отговори
балък преди 2 години
Ще успее, кога пръдне гущер!
9
3
 
31
 
! Отговори
Пак преди 2 години
И всички беди заради продажни те политици и мръсни.те игри на сащ.
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да се напъва ЕС няма да намери алтернатива, предполагам, че ние от източна Европа няма да можем да ползваме руски газ въпреки, че сме по-близо за да има за западняците.
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И целия този масраф колко ще струва и кога ще стане, пълни изкукляци.
6
6
 
41
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
В Франция, Германия и тн. има паника и напрежение,отворени са резервите който ще стигнат за 90 дни,поради липса и поскъпване на пестицидии и др.химикали земеделците са в беда и тн. но цензурата не допуска истината да излезе.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като прочетох какъв им е планът и ми стана ясно, че нищо няма да стане.
4
3
 
21
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Алтернативата е ясна, боб с наденица и щипка за носа!
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А цената, Санчо, цената...
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтернатива винаги има- пещерите са все още обитаеми, а като си накладеш огън ще можеш да си наготвиш прясно уловеният дивеч.
1
2
 
24
 
! Отговори
Русе преди 2 години
Това е другари нов световен ред Германия ще взема газ от Гърция през Македония