Сближаването ни с РСМ е неизбежно, но не с този политически елит

Любчо Нешков: Българските политици действаха наивно
18 апр 2022 13:18, Петя Славова
103
Сближаването ни с РСМ е неизбежно, но не с този политически елит
Снимка: БГНЕС

"България и Северна Македония ще имат добросъседски отношения. Сближаването е неизбежно. Но не с този немакедонски политически елит в съседна Македония. Защото да обслужваш чужди интереси не е най-доброто, което може да направи един политик". Такова мнение изрази пред Нова тв журналистът Любчо Нешков.

Още по темата

Той коментира думите на македонския президент Стево Пендаровски, че Културният център "Иван Михайлов" в Битоля, на чието откриване присъстваха визепрезидентът Илияна Йотова и премиерът Кирил Петков, е наречен на името на хитлерист и фашист":

"В думите на президента Пендаровски има поне пет лъжи. Първо – ако Иван Михайлов е хитлерист и фашист – защо има негова восъчна фигура в музей в Щип. Второ, какъв е този хитлерист, който въобще не е стъпвал по време на войната в Македония. И трето – това е само продължение на това, което прави Стево Пендаровски. Но най-скандалното е, че той си позволява да коментира състава на българската делегация. Това е нещо недопустимо не само по протокол. Това не е и възпитано"., заяви Нешков.  Той коментира и, че Пендаровски си е позволил да обсъжда състава на българската делегация в Битоля като заяви, че това е "недопустимо".

Според него проблемът е на българските политици, че не са реагирали и действали наивно, без да са запознати със същността на това, което се случва.

"За Кирил Петков не се учудвам, защото той в Битоля каза, че не го интересуват екстремистите – хората, които критикуват и имат критично отношение за случващото се между София и Скопие. Но само за един месец член на правителството - лидерът на Демократическия съюз, нарече България "геноцидна държава".  Неговият зам.-министър каза, че българският посланик злоупотребява със страданието на хората в неравностойно положение. Сравняват ни с Русия – били сме се държали така, както Москва се държи с Украйна", посочи Нешков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До Може да се сближиш Сближаване може да има между хората ако политиците им спрат да пречат. Само че тях ги притеснява също, което и Сталин. Културен обмен може да ги свали от власт. Защо Молдова и РОМАния нямат проблеми? Защото румънците в Молдова знаят че са румънци въпреки Сталин и компания, а титовците са си комунисти и отричат всичко "българско и родно" както се опитваха и нас да ни накарат.
86
0
 
1
 
! Отговори
Може да се сближиш преди 2 години
С някой,с когото изповядвате еднакви,или сходни ЦЕННОСТИ!С хора БЕЗ ЦЕННОСТИ ,или обслужващи чужди на народа и страната си интереси,подвластни на тайните служби на друга държава няма как да се сближиш.........
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комплексирани Мюнхаузени са тия.
84
1
 
0
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Словосъчетанието "политически елит" не се отнася към клоуните от снимката и управляващите в момента. Смешници.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този политически елит си отива май заедно с тази охранена кобила............
82
0
 
0
 
! Отговори
Фъ преди 2 години
Ще влезнат след 20 години, поне.
81
2
 
1
 
! Отговори
леводесенбезцентър преди 2 години
До Паню Баирски Ще влезнат за нула време!Само мустафата да скръцне със зъби,и нашите посеричи ще подпишат моментално!И никой няма да ни пита!
80
2
 
5
 
! Отговори
Тихомир преди 2 години
Кирчо с.м.отаняка освен да предаде България, за друга не знам за какво го бива. Едно голямо платено плямпало.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакъв си Кирчо и някаква си Лена щели да ни помиряват с РСМ. Та тези хора падат от Луната, те са ***, те нямат род и националност. Те не познават историята, нямат национална кауза. За тях всичко е бизнес и гешефт за много пари. И вярност към знаете кое посолство, което спуска задачите от знаете къде.
78
1
 
6
 
! Отговори
Who Cares преди 2 години
Според макетата България била национал-фашистка държава, според нашите сближението било неизбежно. Оказа се че у нас имало Народен Съд дето наказал фашистите, в македония пък Кървава Божик дето изтребили българите. И двете държави комунистически?! ЕС пък натиска да приеме македония дето и днес с нищо не се е променила. Според мен пък, българските политици се оказаха по-големи *** от македонските.
77
1
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Петър Осоговец, богомилския жрец през 957г.: "И повели Бог Млечният Път да властва над България.. И превратна бе участта на Египед, умряха двата народа близнаци в Междуречието, изгоря Гърция, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха..Но този що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят Византия навсякъде, а България като огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде..."
76
1
 
7
 
! Отговори
Star преди 2 години
Защо му е на българина да пуска отровна змия в къщата си? Ванчо Михайлов е бил поканен ,,най-учтиво'' да започне да служи на Сръбската пропагандна машина,като след твърдият отказ го нарочва за ликвидиране.Михайлов винаги е говорил за ,,българите от Македония'' и никога за ,,македонците от Скопие''.Българите станаха ,,македонци'' след присъединяването на западните ни територии към състава на СФРЮ.А след признаването на Скопие за автономна държава от страна на България след 1990г.,ония пощръкляха.
75
9
 
2
 
! Отговори
Никотин преди 2 години
Сега не е моментот... кога ке изумре ова шовинистичко поколение во бугарското општество можеби, но сега сме си врагови.
74
2
 
23
 
! Отговори
Фъ преди 2 години
Вето за Македония. Това е. С любов от София.
73
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се вземат със сърбите и да се цунат докато ронят крокодилски сълзи, че никой не ги иска.
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нито крачка назад от българската история
71
1
 
13
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Крайно време е да престанем да им обръщаме внимание на тия *** дървени глави! Още 100 години няма да влязат в Европа, защото за нищо не стават - ще подсмърчат заедно със сърбите, които са същите нещастници!
70
5
 
10
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Просто Киро хайде хвърляй оставката, да не даваш напразни надежди на ония северомакедонски мин.дили.Ще си седят във фризера до поумняване. Единствената ни задача сега е да разкачим Албания от тия ***.оти. Нека ги *** в ЕС албанците, тогава и тези ще клекнат.
69
3
 
2
 
! Отговори
Фъ преди 2 години
Всъщност тук всичко е казано безкрайно точно. " ВЯТЪР ЕЧИ БАЛКН СТЕНЕ, САМ ЮНАК НА КОНЯ, С ТРЪБА ЗОВЕ СВОЙТЕ БРАТЯ, ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕ.".
68
3
 
3
 
! Отговори
Бъ преди 2 години
Българите отразяват заслужено емоцията, която преди това са получили от Македония.