Германия вече е достатъчно независима от руския петрол

Делът на руския петрол в германския внос падна до около 12%
29 апр 2022 23:05, Йоана Цонева
54
Германия вече е достатъчно независима от руския петрол
Снимка: БГНЕС

Германия няма да се противопостави на ембарго на Европейския съюз върху вноса на руски петрол, въпреки че не го смята за най-ефективното средство за нараняване на руския президент Владимир Путин, съобщава Bloomberg.

Германският министър на икономиката и вицеканцлер Роберт Хабек предупреди, че спирането на вноса на руски петрол ще нанесе сериозен удар върху най-голямата европейска икономика, който включва липса на доставки и “огромно увеличение на цените”.

"Но ние няма да преживеем национална катастрофа. Постигнахме голям напредък по отношение на петрола и бихме могли да се присъединим към ембаргото, ако се стигне до него. Германия няма да застане на пътя на това“, каза Хабек в интервю за телевизия ZDF късно в четвъртък.

Още по темата
Той каза по-рано тази седмица, че Германия вече е намалила зависимостта си от руския петрол до достатъчна степен, за да направи пълното ембарго “осъществимо”.

Делът на руския петрол в германския внос падна до около 12 процента от 35 процента преди руската атака срещу Украйна, заяви наскоро Хабек по време на посещение във Варшава.

Въпреки това, в интервю за ZDF, той даде да се разбере, че е скептичен относно петролното ембарго, като отбеляза, че подобен ход може да бъде "контрапродуктивен", тъй като потенциално би позволил на Русия да доставя петрол на други страни на още по-високи цени, добавяйки, че Путин също може да използва петрола, за да спечели подкрепата на някои страни.

"Трябва да спрем покачването на световните цени на петрола, но не по начин, който само Германия, Западна Европа, САЩ и може би Канада могат да си позволят. Тогава Путин можеше да каже – вижте какво се случва, капиталистическият Запад ви прави бедни, аз ще ви помогна, можете да получите 20% отстъпка от мен, аз просто ви моля да бъдете мой съюзник", посочи Хабек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
0
 
! Отговори
д преди 2 години
Е де бъзикня това ЕГН ли е - Аз съм Българче, обичам наште планини залени и Българин да се наричам - Първа ,, чест е за менене/ннякъде импровизирах/
16
8
 
31
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Да, официално падна щото купуват петрол от американците които препродават руски петрол защото нямат прави да го импортират в САЩ. Въртележката се върти .... и пак горят немците руски петрол
15
10
 
27
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Да бе, нали проведоха обучение как да се намалят климатици те, да се спи с дрехите и т.н. Най-много ми хареса указанието да се вари чорбата със затворен капак на тенжерата. Абе Германия си е Дойч и това е.
14
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мм да, а немците какво мислят по темата 2.20 за литър гориво? А сега като трябва да се копува и гориво за отопление заидната зима. Празна зелена кратуна се оказа...
13
10
 
20
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Дайте да обутаме до началото на зимния сезон. Ако няма размирици стигащи до гражданска война в северна и западна Европа заради цените и свирепата инфлация, значи всичко е наред. Ама май е твърде добро като представа.
12
0
 
0
 
! Отговори
д преди 2 години
до марс - някой да ни изпрати някой с друга фамилия все пак не сме опитни мишки
11
9
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До МАЙОРА Някой от съучастниците вече каза, съветското посолство да изпрати грамотни т.р.o.л.o.в.e
10
6
 
7
 
! Отговори
МАЙОРА преди 2 години
До xoxo 8 Няма такава новина! Не лъжи, троll смешен!
9
28
 
20
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Светозар Няма да е лесно, защото за нови тръби, ще трябват нови пари и то в огромно количество, а рашистите още малко и ще са капо, защото карат на "горещи резерви". Този път Западът е твърд в решението си да унищожи рашистите, за да избегне бъдещи войни и противоречия от подобен характер. Майк им жална на руските нацисти.
8
28
 
20
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Не може когата сечеш главите на Червената ламя да не се порежеш, но не е важно дали ще го направиш. Важнтото е, че Ламята ще издъхне в агония.
7
16
 
39
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
"Германия вече е достатъчно независима от руския петрол" ....и с 40% инфлация и увеличаване на всички жизненоважни цени. Честито! И още победи се очакват.
6
16
 
29
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#6 Светлозарчо,Германия преди малко потвърди,че купува от Газпром по схемата на Газпром...
5
27
 
31
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Главната опора на Рашка в Европа, беше Дойчланд. Омекнат ли те, Рашка ще търси пазари извън Европа. Ще намерят, ама няма да е същото. Губят влияние върху Европа, а това не им се иска. Но пък, тъкмо ще си тежат на мястото - в Азия, където винаги са били.
4
12
 
24
 
! Отговори
Дерматолог експерт преди 2 години
Немският дерматолог Яели Адлер разкри, че според последните научни открития на дерматологията кожата трябва да се "остави на мира и да не се мие", за да се позволи на "необходимите за здравето бактерии" да се размножават. Немската медия Bild (***/geonrgru/2890) също пише: "Достатъчно е само 4 места на тялото да се подмиват веднъж в месеца." Класическият метод за миене на котките е най-добрият начин да поддържате кожата чиста.
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОПЕК не будет увеличивать добычу нефти, несмотря на планы Запада ввести нефтяное эмбарго против России. Bloomberg: OPEC+ Set to Stick With Supply Plan Even as EU Eyes Russia Ban Europe may be edging closer to a ban on Russian oil imports, but the OPEC+ alliance sees no need to divert from its long-established supply plan.
2
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на петрола ще продължи да се покачва. Както и цената на електричеството и газа. А най късно през 2025г. европейската комисия изисква всички български домакинства да са на борсата за електричество, които означава 5 кратно увеличение на цената от сегашните равнища. Недоумявам защо тази лесно проверима публична информация упорито се укрива от публиката и не се коментира от колониалните администраторът у нас.
1
52
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И Германия се отдалечава от руското блато. СЛАВА НА УКРАЙНА.