Един от блокираните в "Азовстал" войници моли Елон Мъск за помощ

Твърди се, че в завода се укриват около 1000 бойци
12 май 2022 21:06, Йоана Цонева
189
Един от блокираните в "Азовстал" войници моли Елон Мъск за помощ
Снимка: БГНЕС

Един от бойците, скрити в обсадения от руските сили стоманодобивен завод в украинския град Мариупол, се обръща към милиардера от SpaceX Елон Мъск с молба да помогне за евакуацията им.

Миналата седмица много цивилни бяха спасени от обширния завод "Азовстал" по силата на споразумение с Русия, но все още не е постигната договореност с Москва за пускането на стотици бойци, някои от които са ранени, след седмици на бомбардировки, предаде "Ройтерс".

"@elonmusk Хората казват, че си дошъл от друга планета, за да научиш хората да вярват в невъзможното. Нашите планети са една до друга, тъй като аз живея там, където е почти невъзможно да оцелееш", написа в Twitter командирът на морската пехота Серхий Волина.

Още по темата
"Помогнете ни да се измъкнем от Азовстал към страна посредник. Ако не вие, тогава кой? Дайте ми знак."

Мъск, най-богатият човек в света, е собственик на ракетната компания SpaceX и на производителя на електрически автомобили Tesla и планира да купи Twitter. Не стана ясно веднага дали Мъск е видял туита на Волина.

Украински официални лица твърдят, че в многобройните подземни тунели на "Азовстал" се укриват около 1000 бойци, стотици от които са тежко ранени и се нуждаят от спешна евакуация. Заводът е подложен на силен руски обстрел.

През февруари, когато интернет в Украйна беше нарушен след нахлуването на Русия, Мъск отговори на туит на украински правителствен служител, който търсеше помощ. Мъск заяви, че сателитната широколентова услуга Starlink на SpaceX е достъпна в Украйна и че SpaceX изпраща още терминали в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ее убедих се, тези са най-големите ревалници, на планетата. Все едно, от Ислямска държава, или от Ал Кайда, да цвилят. Нали бяхте, големи бойци с цивилните. Нещо ви се спече, на дирника лллайнотто.
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не им е свършила дрогата, че така реват?
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся остава циклофреникът Зельо хайдутин да помоли извънземнте за помощ.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски и духът от Киев скоро ще превземат Москва да потрае още малко.
43
0
 
21
 
! Отговори
кайзер созе преди 2 години
Все повече започва да се потвърждава ,че има войници и от НАТО в "Азов " . Да се предадат , а после да искат размяна е варианта да останат живи. Нямя как да ги пуснат свободно и след това отново да се включат във войната.
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го качи на совалката за Марс ли очаква тоя фашага?! Интересно защо не иска да се предаде, като толкова го е страх за живота?
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалките плъхове от "Азов" бяха много ербаб когато осем години терореха цивилни в Донбас, а сега циврят предсмъртно и пишат отчаяни писма на папата, Илон Мъск и арменския поп с молби поне някой да ги спаси. Все пак, има вселенска справедливост.
40
2
 
20
 
! Отговори
Справедлив преди 2 години
А, МОЛЯТ ами да се молят -преди когато избиваха и горяха живи РУСНАЦИ тия убийци се мислиха за големи герой е сега вече е видов ден -не са ли знаели ,че и това ги чака!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо 37 Не бе, виж, че има човек зад него. Погледни рамото на Мъск, той е с черно сако, зад него има още едно рамо със синьо сако, вижда се и яката на ризата му. Просто линиите са успоредни и затова не си ги видял.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жени на азовци, дадоха интервю днес. Оплакаха се, че звънят в министерство на отбраната, писали писма, до всички институции в Украйна. От никъде, не са получили отговор за мъжете си.
37
2
 
19
 
! Отговори
неразбрал преди 2 години
Това да не са воплите на Зельо Фашагата?Нали и той се криеше в метрото като плъх.
36
1
 
24
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Не са 1000, а 2000 убийци в подземията. Там ще си останат завинаги костите им.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми хората го разкриха, какво да правим ние сега, да се правим, че не разбрахме. Друга планета, марсианци, рептили дрън дрън
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъск ще си разплете чорапите от загриженост.
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадове фашиски ,най после излизате от хотелите по морето ,че ходите където ви е мястото ,бежански центрове в София и Пловдив ,там че бъдете заплодени от сирийци и афганистанци )
32
2
 
4
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 2 години
ТОВА съобщение е ДОКАЗАН ФЕЙК-новина - инфото е получено от официална западна ТВ!
31
2
 
7
 
! Отговори
Доктор Ху* преди 2 години
До ПроСоТо ... това розовото е УХО .... на друг човек. Вижда се и още едно рамо над рамото на Мъск . Костюмите са с почти еднакъв цвят затова оня отзаад трудно се забелязва . Някой стои мноого , мнооого близо зад Мъск. Бих казал на половин ху* разстояние ... хахаха
30
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се моли на Зелевия или на майките на руснаците ,които е убивал този азовец?Още преди 2 месеца руснаците благородно им предложиха да се предадат.Над 1000 се предадоха веднага.По дупките се крият само извергите ,които знаят какви са ги вършили.И сега им се приискало да почиват в трета страна.Наглостта на укрофашистите е безкрайна ,както и зверствата им.Този и другите плъхове в "азовстал" трябва да си получат заслуженото.
29
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...значи това било ухото на "другия бодигард",който обаче НЕ се вижда никакъв,а само ухото му?..Свежо!...Аз харесвам такива майтапи..
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, може още да изкукат. Като почнат да пишат на извънземните да ги молят за помощ, тогава вече ще са готови и може да ги пускат. :))