Призив от ЕС към България за Северна Македония

Оливер Вархеи говори пред Икономическия форум
21 юни 2022 16:30, Росен Стойчев
122
Призив от ЕС към България за Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция и Северна Македония успяха да преодолеят своите различия, като се надявам така да стане и по темата с България.

Още по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Вархеи пред Икономическия форум в София.

Европейският представител увери, че Западните Балкани остават приоритет за ЕС. Вархеи обяви, че готовността на групата да приеме балканските държави е толкова голяма, колкото е била в миналото.

"Преди деветнадесет години ние обещахме на тези държави, че ще се доближат до ЕС много повече в близките години. Отдавна тези държави стоят на нашия праг и ние трябва да им дадем положителен отговор", обяви Вархеи.

Призова България да положи повече усилия по решаването на въпроса със Северна Македония. По темата говори и френският посланик Флоранс Робин.

Дипломат обяви, че настоящата ситуация изисква единна Европа. За това и трябва да има обща визия.

Разглеежда се и френското предложение за Северна Македония, което беше предложено на европейските държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
16
 
! Отговори
Aze преди 1 година
Защо ние да полагаме усилия? Нали макетата искат да влязат?! Те да полагат усилия.
62
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бълагрия спира Македония за ЕС е за това е всичко.Не ние кандидатстваме,така е.Но ние ги спираме заради измислени причини,които са алогични.И на ЕС им е писнало от Нас.
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
ес и сащ НЯМАТ право да се месят между България и мекетата.......
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам една мечта, джендърите в Бюрксел да млъкнат.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 5 години се сключи един договор. Тоя договор трябваше да бъде първа стъпка за сближаване на двете държави. Тоя договор трябваше да се изпълни преди да можем да говорим за приемане на Макеландия в ЕС. Тоя договор мухлясва в мазето на Макеландския парламент и никой не го е взел да го погледне. Подписаха го за да покажат на ЕС че са много важни и правят неща. Сега ЕС се оака от страх от Русия и иска се окупира без възможност за съюзници на Русия някъде измежду границите на ЕС. Е няма да стане
58
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Призовете СМ да изпълни всичко от 2017 насам. Какво направиха за 5 г.? Ние ли ще влизаме в ЕС или те? Нещо не разбирам?!
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой ни обвърже парите с приемането на макетата в ЕС от сега да им е ясно, че излизаме от ЕС. Ние и без това си потъваме славно. Поне лапачите отгоре няма да има пари за които да се скубят по трибуните и току виж дошъл да ни управлява някой на който му пука за тоя народ. А ЕС яко ще го закъсат ако ние излезем. Не че сме важни. Но точно за това. Ние сме бедни и нямаме никаква тежест. Да излезем от ЕС означава, че слабака им обръща гръб, а това е крах за всеки лидер. Пълен имиджов крах.
56
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз имам призив към ЕС: Приберете си ***, че ни правите още по-категорични за ветото. Колкото повече ни натискат, толкова по-категорично ще има вето. И сега въпросът е- те ли са т*пи и не разбират това, или ни използват за да имат оправдание защо макетата не може да влязат в ЕС, а пък ако те не са поканени като първи, значи и Украйна няма да е. На джендърски номерца прилича цялата работа. Иначе няма логика. Би означавало, че ни мразят и съзнателно ни унижават.
55
3
 
1
 
! Отговори
Еми преди 1 година
До Бунгур Явно сам не си си чел коментара, аз там "ако" виждам. Запетайки не виждам, ама акото си е там и мирише
54
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А визите за САЩ кога ще паднат? А Шенген кога А България? Виж какво, господин жендър, България си каза изискванията. Топката е в полето на макетата сега. Те трябва да изпълняват. Като се подготвят и си вземат изпита, ще ги пуснем? Ясно ли е? Схвана ли, бе, нахален жендър. Тия от ЕС са по-нахални от муха на ...мед.... Супер противни и нагли са тия всичките от запад.
53
2
 
10
 
! Отговори
akudд1 преди 1 година
верхай кат си толкоз отворен разделете албания от рсм. кашкавал
52
2
 
13
 
! Отговори
Единна Европа - ДА преди 1 година
....Но не и за сметка на България!
51
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия прооости ли са или дебиилни? Пак изискват от грешната страна. Притискат нас, вместо вардарци. Сега обвиняват Русия, вместо да бяха пристиснали Украйна да изпълни минските споразумения. Сега сърбаме каквото тия брюкселски юрогейски чиновници дробиха.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези *** им трябват още роби,евтина работна ръка. Аз невиждам равенство в този съюз.
49
1
 
21
 
! Отговори
ами преди 1 година
Едно единствено нещо не ми става ясно-защо всички "батковци" призовават България за повече усилия,след като България е казала условията си, а УСИЛИЯТА трябва да са от РСМ, за да изпълни нашите условия. Няма ли държавник с топки,който да излезе на тези форуми и в прав текст да каже това нещо.
48
2
 
18
 
! Отговори
Войко преди 1 година
Докато ФИРОМ / БЮРМ или както се нарича тази област до Вардар не започне да изпълнява договорът няма да има вдигане на ветото.
47
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пич, десет години ни държите извън Шенген и с визи за САЩ. Нали уж всички в ЕС са равни. Защо не приложихте реципрочност на САЩ за визите, които имат няколко държави от ЕС?Та защо ЕС не е единно за визите от САЩ? Сега сте се загрижили за някакви си извън ЕС?! Ще стоят докато не изпълнят ангажиментите си към нас. Или ние не сме толкова важни и нашата история не е важна за ЕС. Стояли на прага, ще стоят след като единият домакин не иска да ги кани.
46
3
 
6
 
! Отговори
Епа преди 1 година
До Бунгур - То може да ти е интересно, ама не сме. "АКО" цапа ***... Ако не бяхме под османско робство, дали щеше да има РСМ изобщо? Ако се разменят гърците със македонците, дали щеше да има Южна Гърция? Ако, ако.... мирише
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние да положим повече усилия? Бафси нахалството!!!
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те наистина са out of space, ако можеше да ни изгонят и от ЕС защото не пускаме макетата ще е най доброто което може да ни се случи