Призив от ЕС към България за Северна Македония

Оливер Вархеи говори пред Икономическия форум
21 юни 2022 16:30, Росен Стойчев
122
Призив от ЕС към България за Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция и Северна Македония успяха да преодолеят своите различия, като се надявам така да стане и по темата с България.

Още по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Вархеи пред Икономическия форум в София.

Европейският представител увери, че Западните Балкани остават приоритет за ЕС. Вархеи обяви, че готовността на групата да приеме балканските държави е толкова голяма, колкото е била в миналото.

"Преди деветнадесет години ние обещахме на тези държави, че ще се доближат до ЕС много повече в близките години. Отдавна тези държави стоят на нашия праг и ние трябва да им дадем положителен отговор", обяви Вархеи.

Призова България да положи повече усилия по решаването на въпроса със Северна Македония. По темата говори и френският посланик Флоранс Робин.

Дипломат обяви, че настоящата ситуация изисква единна Европа. За това и трябва да има обща визия.

Разглеежда се и френското предложение за Северна Македония, което беше предложено на европейските държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам обяви за Турски и Еуски език.Някой да ми препоръча нещо.
82
2
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 1 година
Те тези турски сериали не са ли дублирани на български върху оригиналното говорене на актьорите бе? Че иначе .половината бабушкери и празноглавци дето ги гледат не могат да четат и субтитри..
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли някъде еврини курсове за Турски и Руски език?Питам защото искам да се развивам.Искам да може да си говорим с шефовете на родния им език.
80
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви малцинства беееее...българите винаги са били мнозинство във Вардарско..дори и след геноцида над тях
79
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БНТ ни пусна преди години новини на Турски за да свикваме с турския,след това последваха масово сериали на Турски,налите масово бодят на почивка в Турция,даже и ходят на пазар там.По всичко си личи ,чия провинция ще бъдем.
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС започна като геополитически проект и си остана такъв. Гърците ги смятат за основоположници на цялата европейска цивилизация..ние сме никакви за западноевропейците. На ЕС им беше досадно, че не могат да си разширят пазара заради Гърция и мънкедонците, но търпяха. Сега на ЕС им се налага да преглътнат горчивия хап наречен български имат..заради обещания, които западно европейците са давали без да ни питат. И се дразнят.това е.
77
2
 
28
 
! Отговори
Не разбирам ... преди 1 година
Македонците нищо не правят, а призивите са към нас!И това е Европейският представител по разширяването!Не се спазват правата на малцинствата, а ние сме виновни след това!Като ги гледам македонците ако влязат в ЕС ще започнат да искат наши територии с призива, че са техни!!!!Вето до дупка!
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм за Галатасарай.Така ли се пиеше.Е няма значение ще учим Турски.
75
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва дали ще ни остави същия флаг или ше искат стария,който прилича на Руския и на Сърбия флаг?А Македонците какъв флаг ще имат?Путин иска да се къпе в свещенното езеро Охридското.Свети Петър се е къпал там.Няма как да не се къпе Путин там.А и водата не е диарийна.Фекалии няма там като у нас.
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради призивите на Брюксел и Вашингтон и покорното послушно кученце Киро пидираза,сега ще ходим на нови избори!!
73
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва си иска Македония и България.Няма как да не си ги вземе.Всичко си личи ,че Македония к България ше се обединят в Руския Съюз,а не в ЕС.Дали ше блокира България ,Македония за Руския Съюз.
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Галатасарай и ЦСКАМосква.
71
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След края на Юни ще Ви стане ясно какво следва.България ще излезне от ЕС.Неизбежно е.България ще бъде разделена между Русия и Турция.Турците в България са 1 милион и са концентрирани на едно място.И най-накрая ще имаме силен национален отбор по футбол.Сигурно ще имаме и стадион.Аз ще бъда за Фенербахче.
70
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИЕ ПРИЗОВАВАТЕ, А НИЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗАВРЕТЕ СИ ПРИЗИВА НАЛИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ...
69
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ЕС не им дреме за Нас.Дали са ни на Русия.По всичко си личи.Иначе да ни натиснат за съдебната реформа,за фондовете.Заради Македония ще ни разкарат от ЕС.Това ще бъде оправдание.Португлия ни изпрати предложение,сега Франция.Трето няма да има,а ще е предложение да напуснем ЕС.
68
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е нищо за ЕС и САЩ,ако искаха досега да са приели Македония.Нищо не зависи от България.Това нарочно е оставнео да се случва по този начин.Явно така трябва да става.Крадеца няма как да бъде уважаван На ЕС им е ясно ,че нашите политици прибират парите от ЕС и нищо не направиха.Всичкоме една голяма игра в ,която схемата я знаят големите хора.Ние сме дребна крадлива рибаза ЕС и САЩ,а Македония е още по-дребна.Някакъв бушон сме ние за ЕС.Може да ни дадат на Русия.
67
3
 
24
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Стига ни лъгахте в очите! ЕС нищо не може да гарантира! Хайде публикувайте го това френско предложение да го видят хората! Никаква вяра на западняците не бива да имаме! Лъжовни, лицемерни и зли са! същите т.нар.велики сили франция и англия, които унищожиха санстефанска България и се погавриха с националния ни идеал и с хилядите жертви, дадени за обединението на родината ни, сега ни залагат капан за рсм! Стига натиск! Който наш политик се огъне сега е национален предател!!! Нито крачка назад!
66
3
 
15
 
! Отговори
Спрете им газа преди 1 година
Спрете им газа на Вархей/Орбан, и на Вучич/Дачич , защото те подклаждат антибългарската пропаганда на сърбомЪнмидонците.Орбановият човек не да натиска България ,а спрат шороя от антибългата пропаганда на медиите в рсм,които саунгарска собственост.Сърбите да натискат своите македонски ***.Евтин газ най като им спрем Потока.Каквотл за нас ,такова и за тези лицемери.280 мил. лева- бълха ни ухапала,с тази цена България губи и ги Сотира.
65
0
 
6
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
До Еми 58. Няма ,,Ако,, в исторически план само,както ти го ползваш. В хипотези го има.А това,че на теб ти мирише е добре да се огледаш около теб.
64
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наротив ЕС и САЩ трябва да се намесят незабавно и да кажат на България,това което искат да и го кажат от доста време.Едното беше казано с закона на Магнитски.Ако не беше конфликта в Украина отдавна да са го казали.Само това ни спасява да не сме извън ЕС.Няма как да крадеш само пари от ЕС и те да те търпят А Бойко само това правеше и нищо друго