Призив от ЕС към България за Северна Македония

Оливер Вархеи говори пред Икономическия форум
21 юни 2022 16:30, Росен Стойчев
122
Призив от ЕС към България за Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция и Северна Македония успяха да преодолеят своите различия, като се надявам така да стане и по темата с България.

Още по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Вархеи пред Икономическия форум в София.

Европейският представител увери, че Западните Балкани остават приоритет за ЕС. Вархеи обяви, че готовността на групата да приеме балканските държави е толкова голяма, колкото е била в миналото.

"Преди деветнадесет години ние обещахме на тези държави, че ще се доближат до ЕС много повече в близките години. Отдавна тези държави стоят на нашия праг и ние трябва да им дадем положителен отговор", обяви Вархеи.

Призова България да положи повече усилия по решаването на въпроса със Северна Македония. По темата говори и френският посланик Флоранс Робин.

Дипломат обяви, че настоящата ситуация изисква единна Европа. За това и трябва да има обща визия.

Разглеежда се и френското предложение за Северна Македония, което беше предложено на европейските държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
27
 
! Отговори
Ахам преди 1 година
Само дето им трябваха над 10 години на Гърция и Македония, така че кротникнижен плъх и не ни се меси.
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да дадем високата трибуна на Европарламента, Еврокомисията и Европейския съвет на макетата да ни оплюват, и нека да вдигнем лъжите и кражбите им на високо европейско равнище. Какво лошо може да ни се случи? Какво опасно има? Защо не искаме? Бесен маке на трибуната на Европарламента не е страшно. Ще го преживеем като поредната Трета национална катастрофа.
41
5
 
24
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 1 година
ЕС не може да диктува на България как да урежда проблемите си с РСМ! България е в момента в силна преговорна позиция и никой не може да ни накара да се откажем от нея, преди да са изпълнени условията за това!
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
36 истината, само истината и единствено истината. И сега кажи, коя е държавата дето откакто съществува тая територия се бори за свободата на хората, които я населяват? Хайде, кажи? Кой се бореше да сте свободни от гърци, от османлии? Кой ви призна първи, когато се освободихте от сърбите, а? Ние сме ваши освободители. Векове се борим за свободата ви, докато другите само ви заробват. Истината. Когато започнете да четете и говорите истината ще разберете, че сме единствените ви приятели.
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя унгарец просто прекали...
38
0
 
14
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Човек би се залъгал колко много ЕС го е грижа за държавите и какъв приоритет са им, но всичко това е само докато ги приемат в ЕС, от там нататък може да ги клатят мутри, да ги грабят престъпници, но стига последните да слушкат в Брюксел, народа може да го духа.Ще ги приемем в ЕС и ще видим колко много ще им помогнем.
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемите на Запада ще свършат, но проблемите на България ще започнат, ако изпълним директивите на Запада. Македонскиот депутат и македонскиот комисар ще ни плюе от трибуната на Европарламента и Еврокомисията. А премиерот ще ни плюе в Европейския съвет.
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34 е то тука толкова народ викаше Слава, вяха знамена, 3 месеца отглеждаха украинки силиконки в 5 звезден лукс, защо сега да не продадат и България за да се харесат на Зеленски и ЕС. Колко му е. Като имаш 2 родини, може да се откажеш от едната без особено мислене. Виж, ние дето си имаме само една сериозно сме го закъсали.
35
28
 
10
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Хубаво би било Македониа да са член на EU, и България да е кандидат член на EU.Интересно как бихме реагирали ние българите ако Македониа ни беше наложила вето и ни извиваше ръцете да признаем ,че сме били окупатор,а не администратор и ред други спорни исторически събития и личности.България залага на куцо магаре и достигна пълна изолация в Европа.
34
4
 
37
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Аве тия хейтерасти, що не притискат макетата да изпълняват договора, който подписаха, а само с Нас се занимават... Вето до дупка... ===)))
33
7
 
16
 
! Отговори
А преди 1 година
Македония няма нищо общо. Пан Зеленски натиска да приемат Украйна за кандидат за членство в ЕС. От Австрия мисля, се присетиха, че има едни държави от западните Балкани на опашката, да не ги пререждаме. Затова е целия натиск. На бюрократите от Брюксел не им дреме за балканските ни драми. Но са обещали на пан Зеленски и сега се гърчат като червеи, как да се измъкнат.
32
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да клекнем за македонците и да ги пуснем в ЕС, иначе нема да има мангизи по плана за развитие и внедряване.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата са по-велики от САЩ, които си нямат език. Говорят английски. Такава велика държава трябва да намери корените си в древните индианци и че древните индианци са говорели на американски език.
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този унгарец, да попита вожда си Орбан,защо крие в Унгария човека проводник на антибългаризма в РСМ и осъден в дела за измами в същата РСМ на 8 години затвор другаря Груев?!Защо не каже че РСМ сама се спира по пътя за ЕС като всички постулати на комунизма се спазват стриктно, че АСНОМ е знаме за тях и че точно там е взето решението да бъде изкоренено всичко българско. Защо не каже че Гърция преговоря с тях 20 години докато им уврът , а ние само 3, така че след 17 години може и да ги пуснем в ЕС
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да говорят гръцки и да пишат на латиница да стане истинка манджа с грозде
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Вархей не е ги и щел предложенията на Франция, също като наш Кирчо. Какво му пука на Верхай за репресиите срещу българири в РСМ?
27
2
 
29
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Западняци, Македония ще види ЕС, само като част от България! "Точка У" ;)))
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21 а дали цяла Европа разбра какви жалки човечета са Испанците и Каталуния? А германците дето на север говорят полунеразбираем немски за юга и те ли са жалки човечета като обявяват че езика им е само един -немския. Брей, сигурно австрийците са страхливи и жалки, понеже не се репчат на Германия и признават, че говорят на немски, но в леко диалектна форма. Друго си е да си маке, нали? Няма да падаш до нивото на някакви жалки и неграмотни австрийци, я!
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада ги отдели от България, Запада ги направи макета в прозападната Югославия. Търгуваха с Тито и го подкрепяха срещу България точно Франция, Великобритания, Германия. Югославия беше добрата, а ние бяхме лошите. Макетата повтарят западните лъжи от Югославия.
24
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този *** въобще не знае къде се намира и обвинява нас, че мъкедония не си изпълнява ангажиментите, а разчитат да ни натисне някой от запад, че да влязат без да са изпълнили нищо така не може.