В Германия започнаха времена на недостиг

COVID-19 и войната в Украйна ускориха началото на рецесия
21 юни 2022 21:22, Йоана Цонева
73
В Германия започнаха времена на недостиг
Снимка: БГНЕС

Пандемията в следствие на коронавируса и украинската криза само ускориха началото на кризата и недостига на стоки, който назрява от много години в Германия. „Основните причини за настоящата глобална рецесия са застаряването на населението, липсата на ресурси, както и процесът на деглобализация“, пише германското издание Die Welt.

Настъпи краят на ерата на евтиното производство. Така през последните 30 години светът се намираше в благоприятна ситуация за индустрията: броят на трудоспособните хора беше достатъчен, ресурсите и енергията бяха евтини, а мощен тласък на икономическото развитие даде либерализацията на търговията, падането на „желязната завеса“ и интеграцията на Китай в световната икономика. Сега обаче това е към своя край, предаде Fakti.bg.

Западните държави наложиха санкции срещу Москва след началото на специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Ограничителните мерки засегнаха основно банковия сектор и сферата на високотехнологичните продукти. Някои страни замразиха активите на руските банки. Много компании обявиха спиране на дейността си в страната.

Тези ограничителни мерки обаче удариха тези, които ги наложиха – САЩ и Европа. Те се сблъскаха с безпрецедентно увеличение на цените на горивата и храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТи "всички" ли си бе козяшка птрститутко? Русия я мразят само хоммосексуалистите, извратеняците, сатанистите и козяшките полунасекоми.
42
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да се кланя на Русуя, не се заблуждавайте. Русия всички я мразят и презират за комплексарските й, агресивни изцепки. Виж, тива че Русия вече се кланя на Китай е истина. Криза в Германия, ГОЛОДОМОР В РАША. ХА ХА ХА.
41
20
 
21
 
! Отговори
! преди 1 година
И още 1000 такива кризи да се появят, Европа си остава по-доброто място за живот. Хич не ми хвалете Русия и Китай!
40
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кисинджър хубаво им го каза,врагът на запада е Китай и всички усилия трябва да бъдат насочени натам,умните либерасти обаче спретнаха номера на Русия да затъне в блатото Украйна с идеята да я сложат на колене,бумерангът взе че се обърна,Русия се обърна на изток и в блатото се накисна Европа и отчасти САЩ!
39
17
 
20
 
! Отговори
Жабаря преди 1 година
Ей хора, спрете да пишите небивалици! От 12 години сьм в Германия криза не сьм видял каквото в Бьлгария сьм виждал! Вьпреки това че вече работя половин час повече поради високите цени тука е много по добре отколкото в блатото!!!
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе,нали имат технологии,чипове и Ноу хау,това че нямали суровини и право на мнение са "малки" подробности.
37
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия просто трябва да забрави за своят просперитет последните няколко десетилетия,окупирана държава без собствено мнение рано или късно я очаква тежки дни!
36
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България храните са с много добро качество, особено българските. Не лъжете хората.
35
12
 
8
 
! Отговори
? преди 1 година
И как по-точно се е променил световният ред? Русия е станала икономически силна или САЩ са спрели да прпизвеждат от пиле мляко? :)
34
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ами че то в БГ храните отдавна са скъпи и никаческвени...
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада западна под напора на имигрантите. Вече почти не се виждат европейци. То и ние сме се запътили натам.. щом по провинцията българки почнаха да раждат на африканци.. умряла работа.
32
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много дълго западът живее на заем и на гърба на останалият свят. Тази война я започна НАТО, от една страна за да замаже рецесията която започна на бавен каданс преди ковида, от друга страна с идеята да задържи максимално дълго статусът на грабеж. Сега обвиняват Русия, но промяната на световният ред беше неизбежна.
31
9
 
16
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Ех тая Русия бе един патрон не изтреля все още и такова мамата на 'Великата" германска икономика !Ти да видиш!Мощно сега тъпите дойчовци по водички да жабуркат уяяя на Путин :)
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напачатаха се милярди евро без покритие и после тези пари се раздаваха като помощи на всеки които иска в страни като Германия.В Германия ще има голяма инфланция. Сега е едва началото.
29
2
 
31
 
! Отговори
Германия свърши преди 1 година
Завърших в Германия и работих няколко години, но се прибрах. Днес гледах видео едно badesaison eroeffnet. Потърсете го. Откриване на басейн в Берлин. Блъсканица и масов бой между араби, турци и всякаква сгаан. Немци не видях. Ходя още на гости. Последно избягат от центъра, че бяха само такива. Отивам с парка и какво да видя. Бохчи, наргилета и боси врабчета тичат около майките си. Башите отделени пишат тежки тютюни. Викам си: няма да го бъде и едвам си дочаках полета.
28
4
 
14
 
! Отговори
Споко преди 1 година
В Китай, от вчера до края на годината, са в сила преференции за покупка на автомобили с двигатели с гориво !! Точно така, въпреки, че Китай е най-големия производител и пазар на електричките. Токът поскъпна, нефт и газ купуват яко от РФ, и се ориентираха бързо. В ЕС след няколко месеца може и да се сетят. Но има леко проблемче, няма ни газ, ни нефт, нито пък някой вече прави такива превозни средства.
27
2
 
22
 
! Отговори
Киро коравио преди 1 година
Че запалим къщата да изгори на комшията плевника
26
6
 
30
 
! Отговори
24 До веселинъ преди 1 година
Какво не ти хареса, бе Веселинчо? Казвам, че в момента от цялата ситуация - Европа само губи, а Сащ печелят, защото няма война на тяхна територия, а и си имат енергоносители. Тоест - войната и цялата тази ситуация в Европа, е ПРОВОКИРАНА ОТ САЩ. КОЕ НЕ ТИ СЕ ВРЪЗВА? И ще мра де, няма проблем!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 999 В немция ще напълнят хранилищата имат голям капацитет понеже препродаваха с надценка евтин руски газ на приятелите си от западна Европа заедно с Австрия до горе и с въглищата ще измутат, ами ние?
24
3
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Да уточня за разбирането на това,което са и не са французите. Моля за нищожно внимание. Днес,е град Tarbes,някогашна легитимна Българска земя,се проведе ден на Музиката. Нямаше музика... стъргане на инструменти до тяхното изнасилване. Просих ,за да се нахраня и да си купя табакче. Никой нищо не ми даде на най-оживената улица.Нвкакъв *** водеше шествие от евреи,които лумкаха на някакви арабски тупани. Това не е музика. Ритаха ми канчето за просия подигравайки ми се.Французите са ц.и.ranu !!!