В Германия започнаха времена на недостиг

COVID-19 и войната в Украйна ускориха началото на рецесия
21 юни 2022 21:22, Йоана Цонева
73
В Германия започнаха времена на недостиг
Снимка: БГНЕС

Пандемията в следствие на коронавируса и украинската криза само ускориха началото на кризата и недостига на стоки, който назрява от много години в Германия. „Основните причини за настоящата глобална рецесия са застаряването на населението, липсата на ресурси, както и процесът на деглобализация“, пише германското издание Die Welt.

Настъпи краят на ерата на евтиното производство. Така през последните 30 години светът се намираше в благоприятна ситуация за индустрията: броят на трудоспособните хора беше достатъчен, ресурсите и енергията бяха евтини, а мощен тласък на икономическото развитие даде либерализацията на търговията, падането на „желязната завеса“ и интеграцията на Китай в световната икономика. Сега обаче това е към своя край, предаде Fakti.bg.

Западните държави наложиха санкции срещу Москва след началото на специална операция за демилитаризация и денацификация на Украйна. Ограничителните мерки засегнаха основно банковия сектор и сферата на високотехнологичните продукти. Някои страни замразиха активите на руските банки. Много компании обявиха спиране на дейността си в страната.

Тези ограничителни мерки обаче удариха тези, които ги наложиха – САЩ и Европа. Те се сблъскаха с безпрецедентно увеличение на цените на горивата и храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
33
 
! Отговори
Майна преди 1 година
АМИ ИМА МНОООГО ЛЕСНО РЕШЕНИЕ: МАХАНЕ НА САНКЦИИТЕ ЗА РУСИЯ, ОСВОБОЖДАВАНЕ НА СВЕТОВНАТА ТЪРГОВИЯ, ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ЕВТИНИЯ ГАЗ!!! НАСЕЛЕНИЕТО НЕ Е ЗАСТАРЯЛО, ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА РАБОТИ ПО ЖЕЛАНИЕ ДО 70 ГОДИНИ. А ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПЕНСИОНИРАТ - ТЕ ПОМАГАТ ЗНАЧИМО НА ПО- МЛАДИТЕ СИ РОДНИНИ И ТОВА Е ДОСТА МНОГО РАБОТА! Проблемът е Украйна, която е с ПРЕКАЛЕНО РАЗШИРЕНИ ГРАНИЦИ. НЕСЪОТВЕТСТВАЩИ НА РЕАЛНОСТТА.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво застаряване на населението като приеха милиони млади лекари, инжинери и учени от близкия и далечния изток? Фейс нюс?
1
5
 
19
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Колко безсмислена статия! Нищо конкретно. Същите общи приказки могат да се напишат за всяка страна в Европа.