Украйна ликвидира 10 руски офицери и 4 склада с амуниции

Унищожена е и военна база, като не е установен броя на загиналите руски войници
11 юли 2022 12:01, Йоана Цонева
306
Украйна ликвидира 10 руски офицери и 4 склада с амуниции
Снимка: БГНЕС

Над 10 руски офицери са били убити при атака на ВСУ срещу позиции на противника в района на Чернобаевка, съобщи началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Олексий Арестович.

В понеделник сутринта Оперативното командване “Юг” на ВСУ съобщи и за успешна атака в Херсонска област на територията, окупирана от Русия. При удара са били поразени и унищожени четири склада за боеприпаси.

Още по темата
“Нашите части на ракетната артилерия проведоха силен удар по команден пункт на Националната гвардия (Росгвардия) близо до Херсон и унищожиха четири склада с амуниции в различни райони на Херсонска област", се казва в комюникето на командването, цитирано от Интерфакс. В тази атака Украйна изчислява загубите на руската армия на 15 души жива сила и 60 единици военна техника, предимно бронирани машини и командно-щабни автомобили.

Унищожени са също така ракетни и противотанкови системи и друго военно оборудване, предаде OFFNews.

В неделя представители на украинските власти съобщиха и за обстрел срещу военна база на ВС на РФ в самия Херсон. С точно попадение е унищожена база на ул. “Пестел”, а под развалините и са загинали неустановен брой руски войници.

Междувременно говорителят на ВВС на украинската армия Юрий Игнат съобщи, че за първи път от два месеца и половина през последното денонощие руската авиация не е навлизала във въздушното пространство над Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо украински Звезден разрушител е бомбардирал руснаците от космоса с лазери.
10
7
 
26
 
! Отговори
Въпрос към К.Нинова преди 1 година
Не знам какво са унищожили "хохлите", но вчера гледах по "Москва 24", как в открит склад за оръжие в Лисичанск. Там освен израелско и хърватско леко и тежко стрелково оръжие, показаха и множество патрони складиранив сандъци с маркировка "Завод номер 10 - България".
9
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ако слушаш украинските медии и по думите на Зеленски,те вече са пред Москва и аха,аха да атакуват и все нещо ги спира ...
8
5
 
9
 
! Отговори
До 10 Точно така е преди 1 година
И по това време ли се друсаш ? Ама ти по цял ден си надрусан бе !
7
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новина но обърната обратното от евроатлантикоУкроФашистката пропаганда. Точно обратно е станало. Руснаците са направили това . Кеф ви е да обръщате новините в полза на укрофашистите защото те само губят
6
18
 
13
 
! Отговори
Точно така е преди 1 година
До Питали радио Ереван .Много русофилчета с примити мозъци има тука дето нямат връзка с реалността.
5
11
 
25
 
! Отговори
хохла преди 1 година
А руснаците знаят ли ?
4
7
 
30
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Хибу ама що само Зеленков реве та се къса за нови доставки. Путин не съм чул да плаче за оръжия и войници. Ясно какво става. Скоро и украинките ще са на фронта. После и децата. Що ли ми напомня една друга отчаяна съпротива ;))
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редниците са умножени по 10!
2
37
 
23
 
! Отговори
Питали радио Ереван преди 1 година
- Как върви войната на Русия срещу НАТО в Украйна? - Руснаците изгубиха 35000 войници и 1600 танка. - А НАТО? - НАТО още не са се включили във войната.
1
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците много пазят украинците и наемниците и Украйна, трябва да я приключват тази война и до края на годината да са взели цяла Украйна в Руската федерация, след това и да си вземат територията , която им откраднаха или поне Литва,Латвия,Естония, за да има дълготраен мир!