Здравето на Елизабет II се влошава, лекарите са загрижени

Мислите ми са с Нейно Величество, заяви Лиз Тръс
Обновена: 8 сеп 2022 17:06 | 8 сеп 2022 16:45, Нели Христова
145
Здравето на Елизабет II се влошава, лекарите са загрижени
Снимка: БГНЕС

"След допълнителна оценка тази сутрин лекарите на кралицата са загрижени за здравето на Нейно Величество и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение", се казва в изявление на Бъкингамския дворец.

"Кралицата се чувства комфортно и остава в Балморал", гласи още съобщението.

Нейното най-близко семейство е информирано. Твърди се принц Чарлз, съпругата му Камила и принц Уилям са се отправили към двореца, за да бъдат с кралицата.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл пътуват за замъка Балморал в Шотландия, където е отседнала британската кралица Елизабет II. Съобщението беше направено от говорител на двойката, съобщи Ройтерс.

Двойката, която живее постоянно в САЩ, в момента е в Европа.

96-годишната кралица се оттегли от виртуалния частен съвет в сряда, като лекарите я посъветваха да си почива.

Премиерът Лиз Тръс каза, че "цялата страна" ще бъде "силно разтревожена" от новината.

"Моите мисли – и мислите на хората в нашето Обединено кралство – са с Нейно Величество кралицата и нейното семейство в този момент", добави тя.

Говорител на кралицата предположи, че съветът за почивка е резултат от нейния "пълен график" във вторник, когато тя едновременно получи оставката на Борис Джонсън като министър-председател и прие Лиз Тръс като негов заместник.

Монархът, който навърши 96 години през април, се усмихваше на снимки във вторник, когато прие Тръс в личния си хол в Балморал. Тя имаше синина на дясната си ръка, но се смята, че това е доброкачествено състояние, предизвикано от напредналата й възраст.

Кралицата се радваше на стабилно здраве през цялото си управление, като само няколко пъти е била приемана в болница. Последно е била приета в болница на 20 октомври 2021 г., когато пристигна следобед и е била задържана през нощта за „профилактични изследвания“.

Твърди се, че тя се е върнала от болницата „Крал Едуард VII“ в замъка Уиндзор по обяд на следващия ден „в добро настроение“, като се е върнала на бюрото си следобед и е поела леки задължения. През 2018 г. тя беше лекувана от катаракта, но не остана през нощта в лечебното заведение

И кралицата, и покойният херцог на Единбург бяха известни с желанието си да продължат, освен ако лекарите не сметнат, че почивката е крайно необходима.

Прагът на болката на монарха изглежда е висок. Когато през 1994 г. тя и конят й паднаха в Сандрингам и Елизабет II  чупи китката си, тя предполага, че нараняването е натъртване и е идентифицирано като счупване едва на следващия ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
8
 
! Отговори
God bless the Queen преди 1 година
На 96 години най-безобидата простуда може да те гътне. Дай Боже да доживее поне годините на Елизабет Боуз - кралицата майка. И мъжа и беше готин чешит.
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е направил черна магия на Елизабет Втора чрез шамана Шойгу.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Особено за ДПС, много ме е яд, че не ми разрешават да ги избера, именно те, ще стабилизират България, премахват защитните сили на България и я оголват. Бойко, върви в ада, комунист долен, гори вечно там!
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваше Величество, всичко е подготвено. Ето заглавията на утрешния печат и ето цялата организация на пищната церемония. Всички медии са подготвени и са захвърлили всички събития, дори Зеленски и Путин са изоставили заради Вас. Цялата империя чака вас. Лекарите са загрижени от непредсказуемостта и очакването и несигурността на събитието и искат да Ви помогнат. Събитието трябва да се планира по британските традиции.
37
4
 
4
 
! Отговори
Таня преди 1 година
А като почине какво? Ще я наследи друг Уиндзор със същите нагласи, убеждения и култура. Вие пак ще сте си *** и нищо няма да се промени.
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Английската кралица е топ масон и дори ръководител на ложа. Определено бих си отворил една бира след като ни лиши от вампирското си присъствие. Когато застрелят 5утинката бих си отворил бутилка уиски, после бутилка водка и така! После чакаме Ердоган, Сорос, Тръмп, Лукашенко, Меркел и всички останали гадове. Наздраве от сега :))))
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България трябва да знае кой ще бъде следващият и цар след смъртта на Симеон Втори. Ние имаме същите проблеми като Великобритания. Да не стане гражданска война за престола. Симеон Втори да обяви наследника си официално. Загрижени сме.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живяла е достатъчно дълго.. Нормално е да умре.
33
2
 
5
 
! Отговори
Ана преди 1 година
Самолетите продалжават да пръскът ли пръскът. Умориха здрава права жена за нула време.Сабоди се народе и си отвори учите
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще и бият смъртоносната инжекцията, с която изпълняват присъдите в САЩ, за да планират съобщенията във британските вестници и да организират погребението като за крал. Церемониалът и тържествеността на протокола е над всеки крал и всеки крал му се подчинява. Нейният болен дядо е убит от лекаря си, за да има планирано обявяване и да започне подготовката за церемониала и протокола.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и БосфорТВ е готова за извънредни емисии положението е сериозно. Междувпрочем ние да не сме английско графство?
30
1
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
"Чарлз на 73 години да се пенсионира ли крал ли да става?""" ----- Готвят сина му Уйлям.
29
0
 
8
 
! Отговори
Вероятно преди 1 година
нещата са необратими, но се изчаква удобен момент, за да бъде съобщено на медиите.
28
0
 
5
 
! Отговори
кики преди 1 година
На 96 години!!!!!! Тези какво искат да живее още толкова ли? Съвсем нормално е ако питате мен, че чак се разтревожили.........
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лондон бридж падна. Сега работят по изготвеният план.
26
5
 
2
 
! Отговори
Do 36 преди 1 година
Знаем, знаем..вие най-много сте загрижени за здравето на путин.Нали той ще ви води към новия световен ред
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9 септември 1944 и сега кралицата на същата дата.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената форма на управление която съперничи на комунизма по тъпотия е монархията макар и ограничена.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанински херцози и демонични принцове се стичат към Балморал.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чарлз на 73 години да се пенсионира ли крал ли да става?