Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите

Украйна иска незабавно прекратяване на войната
14 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
133
Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите
Снимка: БГНЕС

Русия не е в позиция да предявява искания и да диктува условията по провеждането на мирните преговори с Украйна. Това съобщи на 14 ноември във Facebook говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко.

Той отбеляза, че мирната формула на Украйна остава непроменена.

„Незабавно прекратяване на войната, изтегляне на всички руски войски, възстановяване на украинската териториална цялост, компенсации за нанесените щети и предоставяне на ефективни гаранции, че агресията няма да се повтори. При други условия ще бъде невъзможно да се постигне устойчив мир“, подчерта говорителят на украинското външно министерство.

Още по темата
Изявлението му идва след днешното изказване на зам.-министъра на външните работи на Руската федерация Александър Грушко, който обяви на пресконференция, че Русия не е готова да изтегли войските си от Украйна.

Според Грушко това условие е неприемливо за Москва. „Нашият президент многократно е казвал, че сме готови за преговори, но тези преговори, разбира се, трябва да вземат предвид ситуацията на Земята“, каза той, цитиран от "Петербургский дневник". За изтегляне на руските войски от Украйна не можело да става дума, по думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
4
 
! Отговори
Шегаджия... преди 1 година
...РФ точно за един час може да унищожи планетата 10 пъти 😉 . Тва че Путин няма жива сила да ти набие канчето, понеже не си изпълняваш Минските споразумение и трепеш мирни руски граждани от 2014та до 2021ва, не е повод за гордост, фашист такъв. И една поговорка от нас Българите, този, който те освободи, той ще те пороби-> от едни Българи, които са били 300 години под Гръцко робство, 500 и отгоре години Турско, 80 години Руско , а сега явно ще видим колко Американско.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви преговори си фантазира тоя? Кой е казал, че руснаците искат преговори? За преговори може да се говори едва след освобождението на Херсон, Николаев, Одеса, Запорожие, Харков и Днепропетровск. Това е програмата минимум на Путин.
71
0
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
Провери колко и какво е пратено от Европа. Техника на 20-30 години. А като бройки русия е номер едно доставчик на ЗСУ
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР: selqnin аресналите на цяла европа от кога са 20 хаймарса,50-100 40 годишни танка и 50 гаубици и няколко хиляди джипки и леки стрелкови оръжия... убивате ме. Ако се сложи IQ ценз за гласуване всички излизате от парламента
69
8
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Русия воюва срещу арсеналите на цяла Европа и САЩ. Даже и ние ще си пратим трите изтребителя на Украйна. Естествено срещу потупване по рамото и тарикатско намигване от американците. Щот сме интелигентни и си знаеме интереса... и портфейла.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР:>Губиш областен град>ама селутусмешници... а претендирате че сте 2рата най-добра армия на планетата
67
5
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Само между другото селата Майорск и Горловка отново бяха превзети от руските войски.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоши новини за Путин.
65
3
 
6
 
! Отговори
прост народ слаба.. преди 1 година
От чисто любопитство, колко руснака избягаха от мобилизацията и защо населението на Грузия нарастна с близо милион ?
64
3
 
2
 
! Отговори
Чичи преди 1 година
Олег Николенко.... в скоро време ще му влезе остро *** до коленко...Мхихи
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До По същество: Киев за 3 дни ? повече от 10 хиляди жертви ако вярваш на руснаците, ако вярваш на укрите 80 000+ ? Какво ще рече "истинска война" в тоя контекст. Мобилизиране на 90% от населението ? Срещу втората най-бедна държава в Европа ? Кво прайм ако Полша се намеси ? За поляците руснаците са като за нас турците. Тия глупости ги слушам от април досега. Преждевременно един Бахмут го мъчите половин година.
62
11
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Подписвайте мир, докато сте взели някаква инициатива... Няма да стане по-леко от тук нататък. После ще плачете, че сте изпуснали момента. Руснаците още се надъхват да почнат истинска война.
61
2
 
5
 
! Отговори
### преди 1 година
До Анонимен67 .. Само че в случая *** е в ролята на Наполеон и Хитлер, тавариш!
60
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и Наполеон и Хитлер така си мислиха....
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63: Контрааргумент. Провери колко отидоха на запад от ЦЯЛА Украйна. За момента се водят 10 милиона. Колко в матушката ? 100-200 хиляди ? Колко от тях в региони вече контролирани от руснаците ? Никой неще руский мир. ФАКТ. Показателен е факта, че дори родните *** (др. Нинова като ярък пример)си пращат децата на запад а не в Русия. Даже зачеркни това, дъщерите на Путин къде са ? Едната в либерастясала Холания... са живи и здрави и по с акъла отколкото родителите си.
58
11
 
11
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Подзаглавието казва истината. Изглежда на някой не му се иска да води война през зимата ? Между другото какво става с тока парното водата и Интернета в Оокрайната ? А още не е дошла руската зима....Иначе вие си диктувайте каквото искате на Русия, щом смятате че можете ?!
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60: Който е прекарал повече от ден в този "форум" му е ясно, че плащат за правилната социология. Е не е като Дневник да са турбоизпедерастени либерали, Но че лижат руски четерибуквия си е очеизвадно.
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 Вземи провери , колко от Донецк И Луганск емигрираха в Русия след 2014. Към Западна Украйна е ясно - 5 човека
55
8
 
7
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Войната ще свърши напролет когато укранската армия влезе в Крим. Но все по-вече започвам да се убеждавам, че режима на Путин ще оцелее дори след това фиаско.
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53: Да *** бре, повече рускинчета за мееен