Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите

Украйна иска незабавно прекратяване на войната
14 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
133
Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите
Снимка: БГНЕС

Русия не е в позиция да предявява искания и да диктува условията по провеждането на мирните преговори с Украйна. Това съобщи на 14 ноември във Facebook говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко.

Той отбеляза, че мирната формула на Украйна остава непроменена.

„Незабавно прекратяване на войната, изтегляне на всички руски войски, възстановяване на украинската териториална цялост, компенсации за нанесените щети и предоставяне на ефективни гаранции, че агресията няма да се повтори. При други условия ще бъде невъзможно да се постигне устойчив мир“, подчерта говорителят на украинското външно министерство.

Още по темата
Изявлението му идва след днешното изказване на зам.-министъра на външните работи на Руската федерация Александър Грушко, който обяви на пресконференция, че Русия не е готова да изтегли войските си от Украйна.

Според Грушко това условие е неприемливо за Москва. „Нашият президент многократно е казвал, че сме готови за преговори, но тези преговори, разбира се, трябва да вземат предвид ситуацията на Земята“, каза той, цитиран от "Петербургский дневник". За изтегляне на руските войски от Украйна не можело да става дума, по думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината коментари не мога да разбера на коя страна са някакви неясноти явно такива са им опорките.
92
4
 
4
 
! Отговори
Рашистанска идилия преди 1 година
Аре ве от "Ще го защитаваме като Сталинград" до "Русите се изтеглиха от Херсон защото трябва да го снабдяват през понтонни мостове през Днепър" както писа бакшиша по-долу. *** да не почвам, че ако почна ще се почне от "Русия няма да напада Украйна", до "Взимаме Киев до 3 дни" до хвърляме месо в Бахмут за 534ти път.
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 98: А да, същите статисти от Хостомел, Изюм, и всички останали места. Местят ги под обстрел нали. смешни сте вече. За справка гледам руски и украински телеграми и подбирам. Руснаците изобщо не са доволни, граждани военни и мобилизирани. Тия пасолски простотии на някое пиянде можеш да ги разказваш. Апропо г-да фашистите връзват колаборатори да мръзнат на студ... всеки русофил го чака същото в акт на предателство.
90
6
 
8
 
! Отговори
До 98 преди 1 година
До Анонимен98 Какво да им го връща Херсон?Тези дето ги дават по телевизиите и масмедиите са статисти и циркови артисти от прословутата Киевска трупа Изпушените наркомани с ръководител клоунът Зеленски Херсон е призрачен град и населението от руснаци ще се върне,когато клоунът и фаш. му клика бъдат осъдени от военен трибунал за престъпления против човечеството. Всяко нещо с времето си.Зомби апокалипсисът по волята на САЩ и ЕС няма да се състои поради липса на зомбита.За спр.вж От Русия с любов.
89
4
 
8
 
! Отговори
Покрайна няма преди 1 година
думата! Ще преговарят Русия, САЩ и Англия как точно да бъде разпределена бившата съветска територия с жълтосиния флаг... А зеления н*а*р*коман никой няма и да го пита!
88
5
 
4
 
! Отговори
монке иска банан преди 1 година
Въъъъъй май жегнах бая дежурните платени и русофили. За 5 минути 10 коментара един след друг. ахахахахахаххахахаххаххах Поне кажете дали плащат добре, требе ми работа а съм *** с опит. Също така какво е усещането великата кацапска армия да пада от разни *** водени от нашмъркан клоун.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89: IQто пада ли падаа... значи хем искам рускинче ама хем съм джендърче-п3далче. шизофренията не прощава.До От Русия с любов: Е това ще им върне ли Херсон ? А Изюм ? А Хостомел който е на 5-10км от Киев ? Или ще чакаме още 3 дни.
86
4
 
3
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Общо от началото на специалната военна операция 333 самолета, 176 хеликоптера, 2504 безпилотни летателни апарата, 388 зенитно-ракетни комплекса, 6593 танка и други бойни бронирани машини, 891 бойни машини с реактивни системи за залпов огън, 3577 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, както и 7216 единици специална военна техника.
85
5
 
4
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Системите за противовъздушна отбрана унищожиха за денонощие шест БПЛА в районите на населените места Краснореченское, Песчаное, Золото на ЛНР, Валеряновка, Евгеновка на ДНР и Бурчак на Запорожка област. Освен това три ракети от реактивната система за залпов огън HIMARS са прехванати край село Меловатка в ЛНР.
84
5
 
5
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
По време на контрабатарейния бой руската артилерия потисна две батареи реактивни системи за залпов стрелба "HIMARS" и "Ольха" в районите на населените места Кирпотино, Запорожка област и Борозенское, Херсонска област.
83
5
 
5
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Две американски контрабатарейни радиолокационни станции AN/TPQ-50 бяха унищожени в районите на населените места Зелени Гай, Харковска област и Александро-Калиново, ДНР.В района на село Волнянск, Запорожка област, е унищожен радарът на украинската зенитно-ракетна система С-300. Унищожен е склад с оръжия и военна техника на ВСУ край село Лвово, Херсонска област. База за съхранение на гориво за военна техника на ВСУ е унищожена близо до Харков.
82
3
 
5
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията поразиха три командни пункта на ВСУ в района на населените места Купянск, Харковска област, Стелмаховка в ЛНР и Чернобаевка в Херсонска област, както и 54 артилерийски подразделения на огневи позиции, жива сила и бойна техника в 174 района.
81
4
 
6
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
В Красно-Лиманското направление, в резултат на активните действия на части на руските войски, беше отбита атака на две мотострелкови роти на ВСУ, подсилени от чуждестранни наемници, в посока на село Червонопоповка на ЛНР. Загубите на противника за денонощие в това направление възлизат на 90 убити и ранени зомби нацита, пет бойни бронирани машини и шест пикапа.
80
4
 
6
 
! Отговори
От Русия с любов преди 1 година
В купянското направление две роти тактически групи от ВСУ направиха неуспешни опити да атакуват подразделения на руските войски в посока населено място Кземовка, Луганска народна република. В резултат на нанесените огневи поражения вражеските части бяха спрени и отхвърлени на изходната линия. Унищожени са над 120 зомби нацита, шест танка, пет бойни машини на пехотата, три бронетранспортьора и пет автомобила.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 84: Не се надявай! Те рускините на жендъри не полягват.
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 86: Украинците за разлика от кацапите не са забранявали изучавенето на български. Виж проф. Владимир Милчев и проф. Михаил Станчев какво приказват. Това в Запорожие. За предателите се прилага същия метод като при сърбите. подсказка, включва върба.
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАЧКАТОР: Русите не трябваше ли вече да са в Кривий рих ? Или в момента пускаш опорки и извинения от посолството ? Също така от Телеграм пише че украинците ще изнесат 80 000 човека или към Луганск или към Мелитопол. Подготви ли си опорката за следващата загуба ? Щото вече си жалък. ***
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АлуууДо кога че вкарвате в България украински фашисти ,свгав новините казаха че пари от ЕС. Няма ,а ще са от бюднтета ни ,бряи предатели пар слуги на сащ и укряйна ,всички то вън от България гадове
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81: От твоята програма разбирам, че 150 000 рускини минимум ще бъдат свободни за мееен. *** аре да не съм скръндза, *** от Ахмат и те ще намажат. Руский мир, спасители на бялата раса... бомбейки бели държави.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 78: Остей, 20-30 години е средната възраст. Танковете са дърти съветски останали от ено време. Хаймарсите са от 2010та.. но ако слушаш родните русофили реално са бракми на 40 години щото реално са модифицирани м270. Същите тия русофили както ги е страх от хаймарсите и викат, че са унищожили пратените бройки 5 пъти, така ривът че ни пращат 40 годишни бракми(ф16).... с електроника от 2015та.