Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите

Украйна иска незабавно прекратяване на войната
14 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
133
Николенко: Русия не е в позиция да диктува преговорите
Снимка: БГНЕС

Русия не е в позиция да предявява искания и да диктува условията по провеждането на мирните преговори с Украйна. Това съобщи на 14 ноември във Facebook говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко.

Той отбеляза, че мирната формула на Украйна остава непроменена.

„Незабавно прекратяване на войната, изтегляне на всички руски войски, възстановяване на украинската териториална цялост, компенсации за нанесените щети и предоставяне на ефективни гаранции, че агресията няма да се повтори. При други условия ще бъде невъзможно да се постигне устойчив мир“, подчерта говорителят на украинското външно министерство.

Още по темата
Изявлението му идва след днешното изказване на зам.-министъра на външните работи на Руската федерация Александър Грушко, който обяви на пресконференция, че Русия не е готова да изтегли войските си от Украйна.

Според Грушко това условие е неприемливо за Москва. „Нашият президент многократно е казвал, че сме готови за преговори, но тези преговори, разбира се, трябва да вземат предвид ситуацията на Земята“, каза той, цитиран от "Петербургский дневник". За изтегляне на руските войски от Украйна не можело да става дума, по думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено човечето което блъска на поразия отрицателни и положителни лайкове е на служба в това сайтче,явно изпитваш някакъв кеф,като имитираш активност и когато ти го кажат в очите да триеш!Жаллкар нещастен-можеш пак да премахнеш и това мнение,дано после се почустваш по значим и по добре в жалкото си битие!
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 Зеленски и кликата оцеляват благодарение благоволението на САЩ . Разберат ли се нещо САЩ и Русия , Зеленски само ще изпълнява
51
7
 
12
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Бяс тресе българските русофили! Под всеки подобен материал изливат тонове лига, демонстрирайки ненавистта си към украинците, затова, защото имат свободна воля и воюват за свободата си. Болката на българските русофили от жалката излагация на "Могучая" е вече почти физическа и личи по все по несковосаните и все по злобни нападки срещу воюващите за радината си украинци. Свиквайте с мисълта за срамното поражение което ще отнесат идолите ви.
50
7
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Поредните глупости
49
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски се оказа 100 пъти по-адекватен президент от кървавото, клeпоухо джyдже в Кремъл. Направи и невъзможното да въоръжи максимално добре армията си, която успешно громи руския башибозук.
48
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманизираната оттрепка в Киев затри над половин милион украинци и ги превърна в пушечно месо в жалкия си опит да си уреди някоя друга доза. Такава иззмет никога не е управлявала в световната история.
47
18
 
17
 
! Отговори
До Наколенката преди 1 година
Ами диктувайте вие преговорите, щом мислите че сте в такава позиция в която Русия щяла да ви послуша и да се съгласи на вашите условия ?! Май нещо много си повярвахте...
46
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То щото прошляци като вас са в позиция да водят преговори или пък да имат някакви претенции,войната ще приключи тогава когато ваши спонсори решат,или пък на руснаците не им писне и не вземат да ви остъклят,вие сте безгласна буква и пушечно месо в цялата тая патаклама!
45
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не е баш тъйВземи на един лист и просто напиши цифрите. Колко хора живееха в Донецка област 2013-та година? Колко избягаха в Западна Украйна и Европа от 2014 до 2022? Колко умряха в Мариупол? Колко от Донецка област е под руски контрол? Колко са гласували от русия? (има цифри от руското ЦИК) И вземи след това сравни тези данни с официалните резултати. руските резултати са математически невъзможни. На вас русофилите ако Путин каже, че земята е плоска, му вярвате.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4: Аз залагам, че ако си прав ще ходя на секс туризъм в Украйна и Русия. Просто няма да има останали мъже.
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно е казал руснака.. трябва да вземат предвид ситуацията на Земята. Така че Путинчо да слиза от облаците и да си прави сметките.
42
16
 
9
 
! Отговори
Емил СТЕФАНОВ преди 1 година
Бандеровската *** съвсем изтрещя...
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ами да си уточнил. И ти си лъжец като Путин!" - А ти защо реши, че искам рубли? С какво точно те излъгах? С нищо. хаха А относно Путин - обърни се към него, ако се чувстваш излъган за нещо.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да си уточнил. И ти си лъжец като Путин!
39
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите успешно утилизираха западните и руски оръжия на своя територия, сега двете стрни ще могат да си освежат запасите.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Плащам 100К рубли. Къде е жигулата?" - Аз не съм уточнил валута - искам 100К в зелено... Имаме ли сделка? Жигули пълно, ще ти намеря една хахаха
37
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка изнемогва няма оръжия и боеприпаси, опряха до оръжията на нашата изттърбушена натовск сбирщина.
36
5
 
9
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
От САЩ препоръчват на Зеленски да имитира някаква готовност за преговори. Това им трябва за вътрешна употреба. Но, както се вижда от това което говорят в Киев, това засега е само имитация. С такива предварителни условия, каквито ги приказва Николенко, преговори няма как да започнат.
35
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще сключи мир с Русия тогава, когато САЩ и Русия го решат. Жалко, но е факт. Първо трябва да заповядат на Байдън да заповяда на Зеленски, който да заповяда на украинците да сключат мир и така... :)
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами хайде де, русофили, дайте списък на това колко струва оръжието което САЩ са доставили на Украйна. Колко НАСАМС са доставили, колко Ф-35, колко ракети Томахоук, колко тежки дрони, колко танкове М1 абрамс. На Украйна дават джипки, снаряди, гранатомети и ръчно ПВО което ако беше толкова ефективно нямаше да има тежко ПВО. Украйна с по-малко ресурси от русия ги прави за смях.