Мелони: Поканата на Зеленски в Париж е "неуместна"

"Има моменти, в които общественото мнение рискува да бъде в ущърб на каузата"
Обновена: 9 фев 2023 15:25 | 9 фев 2023 15:25, Йоана Цонева
39
Мелони: Поканата на Зеленски в Париж е "неуместна"
Снимка: БГНЕС

Италианският министър-председател Джорджа Мелони разкритикува като "неуместна" поканата на украинския президент Володимир Зеленски в Париж, където той се срещна с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц, съобщава "Ройтерс".

"Вярвам, че нашата сила е в общността и единството, но има моменти, когато благоприятстването на вътрешното обществено мнение рискува да бъде в ущърб на каузата и това ми се струва един от тези случаи", коментира тя в Брюксел.

След посещението си в Лондон и Париж, по-рано днес Зеленски пристигна в Брюксел, за да поиска от лидерите на ЕС повече оръжия в борбата срещу инвазията на Русия и за бързо започване на преговори за присъединяване на Украйна към Съюза.

Още по темата
Вчера италианският външен министър съобщи, че Мелони ще се срещне със Зеленски в кулоарите на срещата на лидерите на ЕС, която ще приключи утре.

Зеленски, който се стреми да получи по-добра въздушна огнева мощ, за да обърне войната срещу Русия, вече получи обещание от Великобритания да осигури обучение за украински пилоти на модерни натовски изтребители.

Мелони, която е на власт от октомври, повтори обещанието на Италия да подкрепи Киев и заяви, че предоставянето на помощ на украинците е най-добрият начин за мир.

"Вярвам, че най-добрият начин да създадем условия за мир и диалог е да поддържаме двете страни при равни условия", отбеляза тя.

Миналата седмица Франция и Италия финализираха техническите преговори за съвместна доставка на система за противовъздушна отбрана SAMP/T-MAMBA на Украйна през пролетта на тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога даразбера каква е позицията на Мелони нещо средно от рода тати ще ми купи колело ама друг път или подкрепяме до последния украин.
29
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
България трябва солидарно с другите ЕС партньори да плаща на янките за оръжията които доставят на Украйна! 90-95% от българите гласуват за ЕС солидарност иправителството трябва бързо да действа в тази посока!
28
16
 
4
 
! Отговори
Пропов преди 1 година
Какво е видял българина от Европата, какво е усетил, че плюе!? Европа не е само България, България и българите са много много далеч от усещането за Европа. И не е Европа виновна за това че България е страна на мошеници, подлеци и нагли тарикати, мрънкащи, недоволни че чак агресивни. Европа е дом за цивилизовани и образовани хора, за който реда и дисциплината не са проблем, а се приемат за даденост. Агресията е изключена, хората са интелигентни и се разбират. А Това вбесява Русия.
27
9
 
1
 
! Отговори
будинов преди 1 година
До Анонимен.Това означава по малко кинти за малкия *** ботоксов,глад и мизерия за ***(не че сега са добреч)
26
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италианците не са глупави, за да се хванат на глупостите на Зеленски! Когато имаха буч на Ковид в Италия, кой им помогна? Нито САЩ, нито ЕС! Само Русия им изпрати лекари и медикаменти!
25
25
 
3
 
! Отговори
Както преди 1 година
Е тръгнала тая кака да говори като някакъв Ердоган да не вземе да им изригне Везувий на италиянците. Видя се, че взриваването на гозопроводи и земетресенията действат просветляващо на колебаещите се.
24
6
 
30
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Искат да запалят -3 та световна с тия оръжия за наркото , еми да се свьршва нямам какво да губя , ония с парите в европа да мислят няма каде да се скрият удари ли атома
23
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без това Европа се е запътила по надолнището с Украйна на гърбаси съвсем ще опосталей. Ама кво да прайш, бий магаре по магаре.
22
26
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Тия ги разправяй на баба ги. Скоро Украйна ще получи и самолети, русия си отива вие си умувайте.
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НякойНе е крадец, а е съсед. 8 години се гавриш с децата на съседа, биеш ги, трепеш ги и накрая му писва и идва да те нашамароса.
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски създаде много реални и сериозни проблеми на ЕС. Всяка среща с него, независимо къде, е крачка към решаването им. Но само ако спрем да го потупваме по рамото. В този смисъл, права е Мелони.
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 : защото го препродава на ислямска държава, а после го изписват като унищожено от руснаците.
18
3
 
28
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Ще хвърляме все повече аки в купчината и щя чакаме да спре да миришe!
17
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе запада не даваше ли оръжие на украйна да спечели войната, защо след всички доставки тоя пак ходи да проси оръжие?
16
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 Престанете с плещенето на глупости. Русия ще е много дълго време под санкции, вероятно 15-20 години. Дори и да загуби войната Русия ще си остане под санкции. Санкциите спрямо СССР с поправката Джаксън-Ваник забраняващи продажбите на високотехнологични стоки и стоки с двойно назначение приета през 1974 като търговска санкция към империята на злото беше отменена едва през 2011 година от президента Обама., т.е. 20 години след *** на СССР.
15
6
 
24
 
! Отговори
До 13-ти преди 1 година
98% ефективност означава 98 попадения от 100 изстрела. В света няма такава система, ако имаше щеше да доминира световния пазар.
14
7
 
32
 
! Отговори
Обяснете ми като преди 1 година
на много *** човек, с какво помага членството в ЕС на Украйна? Единственото, което се сещам, е свободното движение на камиони... Само че, ще извозват от Украйна, а няма да внасят нищо. Те ако искаха, щяха и сега да го правят. Износа от Украйна е проблема. Помните какви пазарлъци бяха на украйнското жито. Някой има изгода Украйна да се извози на части и този някой не е украинския народ. Просто с нищо не помага членството в ЕС.
13
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейковци, а италианските ПВО - системи SAMP - T вече са в Украйна, и както се чува имат изключително висока ефективност срещу руските ръждавейки - някъде около 98% успеваемост при прихващането на ръждавейки! И понеже знам че сте малo-умни, SAMP - T не са фенове на Сампдория, хахахах
12
32
 
7
 
! Отговори
P.S. 7 преди 1 година
Mного се радвам че не ви хареса бе ва-тници, по-тоя повод ви го поствам още веднъж: Мелони, която е на власт от октомври, повтори обещанието на Италия да подкрепи Киев и заяви, че предоставянето на помощ на украинците е най-добрият начин за мир
11
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уместно неуместно, ако беше нападната Италия от агресивна Русия, Мелони щеше да говори съвсем друго. Няма време, трябва да се действа бързо, който не разбира това играе в полза на Путин.