Полша оспорва европейско решение

Страната отстоява съдебни промени
6 юни 2023 19:16, Росен Стойчев
11
Полша оспорва европейско решение
Снимка: БГНЕС/EPA

Полският министър на правосъдието отговори на решение на Европейския съд, съобщи Политико.

Съдът реши, че правосъдните реформи в страната нарушават европейското право.

Още по темата
Промените бяха приети още преди четири години.

Збигнев Жобро определи решението като нарушение на Договора за ЕС, той смята, че съдът няма компетенция за подобни действия.

Припомни, че няма правило, което да позволява на съд да ограничава правата на съдия. Припомни, че в страната все още има много съдии, започнали кариерите си при предишния режим.

Припомни скорошните разкрития за незаконни вземания от европейски представители. Смята, че първо трябва да има разкрития по тази тема, преди да се вземат решения по други.

Европейските представители отхвърлят полската реформа, според която съдии имат право да оспорват назначенията на други съдии в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Радев преди 11 месеца
Български въшкари,не си виждаме че душа под наем Нисим сме сме седнали Жец,Посполита да обсъждаме видяла жабата че подковават коня и тя дигнала крака,другите иронизираме яси вижте мизерното съществуване,насред циганское сметища навсякъде
5
0
 
2
 
! Отговори
АМАН от нАркомани17 преди 11 месеца
Провеждат нагло престъпни разоряващи диверсии чрез пси активирнаи подставени на власт в Брюксел.. Ограбват се хиляди милиарди евра по нагло престъпни прахоснически програми..Старъпчета,иновацжиики,развитие и прогресчета, въстановителни процедурки,обрзозователни источвания на евробюджети..Зеленикави програмки..
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още няколко години има и Полша ще изпревари средноевропейското ниво и ще стане донор. В този момент може да има Полекзит ако ЕС не спре да ги дразни с комунистическите си номера.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Но Полша, за разлика от територията на посолствата, ако трябва казва не и няма урсули и подобни. Вече казаха че в Полша е валидна тяхната конституция, дори да има закони на Урсула, които и противоречат.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия пофарихасумаоръбие на Украйна сега чак се усетиха че да ги използвали )
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС си е чиста диктатура.