НАТО няма да отправя покана към Украйна за присъединяване във Вилнюс

Столтенберг уточни, че лидерите ще дискутират как да приближат Киев към Алианса
Обновена: 20 юни 2023 12:19 | 19 юни 2023 22:23, Йоана Цонева
5
НАТО няма да отправя покана към Украйна за присъединяване във Вилнюс
Снимка: БГНЕС

На срещата си във Вилнюс в средата на юли лидерите от НАТО няма да отправят официална покана към Украйна да се присъедини към Алианса, заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс и БТА.

"На срещата на върха във Вилнюс и при подготовката за срещата няма да обсъждаме отправянето на официална покана", каза той пред репортери след разговори с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин.

Столтенберг уточни, че лидерите ще дискутират как да приближат Украйна към НАТО.

Още по темата
Същевременно генералният секретар на Алианса предупреди, че не трябва да допуска замразяване на конфликта в Украйна в замяна на прекратяване на войната.

"Всички искаме тази война да свърши, но постигането на справедлив мир не може да означава замразяване на конфликта и приемане на сделка, диктувана от Русия", заяви той.

Шолц, на свой ред, отбеляза, че страната му се готви за възможността войната в Украйна да продължи още известно време. "Подготвени сме за това и адаптираме политиката си въз основа на такава възможност, каза канцлерът на пресконференцията със Столтенберг, като подчерта, че Германия ще продължи да подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уркопитек номер 2 долу е доста зле!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На чужд гръб и 100 тояги са малко...
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещо за вече успялата офанзива моля?
2
1
 
1
 
! Отговори
НАТО преди 10 месеца
А ТРЯБВА.НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО СА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ,РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ,СВОБОДНИЯ ПАЗАР,СВОБОДАТА НА СЛОВОТО,СВОБОДАТА НА ПРИДВИЖВАНЕ,МАНДАТНОСТ ВЪВ ВЛАСТТА,ЗАКОН И РЕД,ОГРОМЕН ТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОГРЕС И Т.Н.А РУСИЯ ЗАСТРАШАВА ВСИЧКО ТОВА
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И таз добра! Руснаците много разчитат на тази покана. Ще могат да думкат по Европа докато някой не се сети, че стига твърде далеч с нахъсването на Украйна.