Европейският съюз започва преговори за присъединяване с Украйна и Молдова

Виктор Орбан не участва в гласуването
101
Европейският съюз започва преговори за присъединяване с Украйна и Молдова
Снимка: Pixabay

Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване с Украйна и Молдова, съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в социалната мрежа "Екс", цитиран от агенциите и БТА.

Лидерите на Европейския съюз днес се споразумяха да започнат преговори за членство с Украйна - нещо, което унгарският премиер Виктор Орбан от седмици се заричаше да блокира, отбелязва Ройтерс.

Няма незабавен коментар от страна на Унгария, след като председателстващи на срещата на върха, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви: "Европейският съвет реши да започне преговори за присъединяване с Украйна и Молдова".

По-нататък Мишел посочи, че срещата на върха е предоставила статут на кандидат за членство в ЕС на Грузия и също така ще даде ход на кандидатурата за членство в ЕС на още една страна, която се надява на това -  Босна - след като тя постигне "необходимата степен на съответствие" с критериите.

"Това е победа за Украйна. Това е победа за цяла Европа. Победа, която мотивира, вдъхновява и укрепва", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

По-рано през деня, когато 27-те лидери на ЕС се събраха за последната си среща на върха за годината, Орбан настоя, че ЕС не трябва да започва преговори за членство с Украйна.

Орбан беше единственият противник на решението на срещата на върха, която се състоя в критичен момент за Киев във войната му срещу инвазията на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: УкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 47 Ама наистина ли може без всички? Хайде сега да ни посочиш точно по кой член,алинея и т.н от устава на ЕС може да стане това? Има го в сайта на Съюза,така че почвай да четеш внимателно.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "А питаха ли бате Владко"- Батко ти Владко вече не му ставал , обърнал резбата .
47
8
 
7
 
! Отговори
Mоля се на Бог преди 4 месеца
Путин да превземе Украйна и да събори правителството!
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 21 - Чел конско Зельо точно пък на Орбан. Ще го изтърпи Орбан, ама друг път. На нас цяла седмица в Пресечна точка ни чете конско някаква никому неизвестна украинка, ама истинско конско. Как пък не направи впечатление на някого? С поучителен тон за лошата ни история, как трябва да си я изтрием от съзнанието на поколенията, отвратителна. Добре, че не съм водещ!
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А питаха ли бате Владко дали ще им остави нещо за присъединяване? По скоро ще им остави един Член. Нали искат нови членове,човека е услужлив, тоя новия ще е дебел и брадясал. Честито!
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Как без съгласието на всички? " Ами ей така , може без съгласието на всички , по време на военна криза може и с обикновенно мнозинство сия заради хегеш -мегеш Обрания ще спъваме хората ли .
43
4
 
8
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 4 месеца
До 42: За дpoгирани нищoжecтва като теб всички, които са на български позиции им лепвате тъпaнapски етикет "пyтиниcт", "рaшиcт" защото сте елементарни и нискоинтелигентни. А ти за Австралия и Канада посмъртно не можеш да се класираш, защото емиграционната им процедура изисква медицински преглед, на който алкoхолик като тебе никога няма да го премине.
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Луди ли са тия, какво приемане, каква победа за Украйна и за Европа. Май не само Зельо не е наред с главата. Страна във война ще я приемат ей така, без да е изпълнила условията. И без това са и поели дълговете с лихвите, май все по-често се питам какво търсим в тоя ЕС? За да направят напреко на Русия какви ли не ги вършат.
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как без съгласието на всички? И какво значи 'започва преговори', има държави които ги започнаха преди 20 години и още започват... Това 'започване' е или незаконно, или нищо не значи. Когато свършиха парите и оръжията от САЩ остана само европейското политическо говорене, докато фронта се пропуква и все повече ракети падат над Украйна. Най-смешния момент обаче би бил когато Русия победи Украйна и я анексира, но в този момент Украйна е в ЕС, тогава Русия ще влезе в ЕС по презумпция :)
40
1
 
10
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 4 месеца
До 38: Защото Русия няма никакви емиграционни програми, даже в момента има затягане на режима. В момента се приема законодателство за забрана на абортите в частни клиники. Ще връщат даже предишни мигранти от бившите републики на СССР. В С. Корея никой не се нуждае от пияници и некадърници като теб, а корейския език е малко труден за учене. В Китай нивото е много високо, а на тъпaнaр като теб ще му отнеме поне 20г да научи китайски писмено и говоримо.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Невероятни ***- В препоръчаните страни липсва рашка , защо така другарю.
38
1
 
16
 
! Отговори
Адмирации преди 4 месеца
Докато приемат Украйна и Молдова, тези държави вече няма да съществуват, а ще са в Руската Федерация, а ЕС ще се спука от простотиите си в мигрантската политика и робството си към САЩ
37
0
 
12
 
! Отговори
руслан преди 4 месеца
полуразрушена държава става член и после ние плащаме да се възстанови десетки години, важно е политиците да си направят кефа...
36
0
 
13
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 месеца
Щом окраината отговаря на критериите значи българията трябва да е отличник!!!! Що тогава няма шенген??? Питам и отговор не искам! Пълни к.ре.т.е.ни!
35
3
 
2
 
! Отговори
До невероятни тъпаци преди 4 месеца
А що не към Русия, Беларус, Северна Корея, Китай, Венецуела, Сирия, Иран, Куба, другарю? Ние надушвам предателство???
34
2
 
21
 
! Отговори
Войко преди 4 месеца
Ще присъединяват една сурия гладни кyчeта начело с Уpuйнa , aко това се случи няма никакъв смисъл да стоим повече в тоя провален съюз . Един път ще смучат почти всички пари от фондовете и втори път ще подбият цената на труда в пъти !
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 21 Ама еЕрно ли конско ли му четеше или искаше Орбан да му посочи една причина поради която Украйна да не влезе в ес? Орбан даже не му обърна внимание,само дето не му се изсмя в лицето.
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Работата на руските тролллляци е извънредно лесно - те само трябва да оплюват и осмиват всичко, свързано с ЕС и САЩ. По този начин деморализират по-неориентираните и неуверени във възгледите си. Това е тактиката на дявола.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес беше поставено началото на края на европейския съюз. Лицемерието и безумието лишено от логика на лидерите продължават да теглят този съюз към дъното и вече е твърде късно за дори и надежда за оправия
30
4
 
12
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 4 месеца
Ай чиститу! Който има малко акъл и е по-млад му препоръчвам да се ориентира към САЩ, Канада или Австралия, защото Украйна ще бъде приета до 1-2 години в ЕС и ВИЕ ЩЕ ИЗПЛАЩАТЕ ВСИЧКИ ДЪЛГОВЕ, КОИТО ПРАВЯТ УКРАИНЦИТЕ В ТАЗИ ВОЙНА, А ТЕ ЩЕ ГИ НАБЪЛБУКАТ ДО КРАЯ НА 2024 ДО $400 МИЛИАРДА. ЩЕ ПЛАЩАТ ВАШИТЕ ДЕЦА, А ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ ВИ СЕ ПОДИГРАВА НА АКЪЛА ОТ ИМЕНИЯТА СИ В САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ.