ChatGPT за влизането ни в Еврозоната: Загуба на независимост

Вотът на страната към еврото е сложен, твърди изкуственият интелект
Обновена: 2 яну 2024 13:02 | 2 яну 2024 12:35, Анисия Иванова
56
ChatGPT за влизането ни в Еврозоната: Загуба на независимост
Снимка: Bulgaria ON AIR

По традиция в началото на годината хората с вълнение очакват да чуят различни прогнози за бъдещето на България и предстоящите събития в страната ни през тази година. А най-голямата новост вече е прогноза чрез изкуствения интелект.

"За съжаление, като модел за език, аз нямам възможност да предоставя прогнози за бъдещето, включително за събития през 2024 година в конкретна държава като България. Моята информация е базирана на данни, актуални към януари 2022 г. и не мога да предскажа бъдещи събития", гласи част от съобщението на ChatGPT.

Макар и да не е способен да дава прогнози, изкуственият интелект успява да посочи предимствата и недостатъците от влизането на България в Шенген, което ще бъде частично постигнато по въздух и море през март 2024 г.

"Влизането на България в Шенгенската зона може да донесе няколко значителни ползи за страната - свобода на движение, икономически растеж, подобрени контроли на границите, участие в сътрудничество в областта на правосъдието и вътрешните работи, както и подобрени възможности за образование и култура. Въпреки тези потенциални ползи, влизането в Шенген може също така да създаде предизвикателства, като например необходимостта от съответствие със стандартите на Шенген по отношение на сигурността и управлението на границите, както и значителни инвестиции в инфраструктура и обучение на персонала", допълва изкуственият интелект.

ChatGPT има мнение и относно влизането на страната ни в Еврозоната: "Вотът на страната към еврото е сложен и многостранен процес, който засяга различни аспекти на икономиката и обществото. Някои от възможните ползи са стабилност на валутата, намаляване на трансакционните разходи, по-лесен достъп до капиталовите пазари, по-ниски лихвени проценти, ползи от общата парична политика и по-голяма интеграция в европейската икономическа общност. Въпреки тези потенциални ползи, съществуват и предизвикателства, като например спазването на строги фискални правила, загубата на част от независимостта във валутната и паричната политика, както и поддържането на икономическа стабилност, което от своя страна може да изисква болезнени реформи и адаптации".

Говорейки за влизането на България в Еврозоната, няма как да не попитаме изкуствения интелект и дали доходите на българина ще се повишат през предстоящата година.

"Прогнозите за икономически растеж и доходи често зависят от множество фактори, включително макроикономически условия, политическа стабилност, външната търговия, инвестиции и други", отговори ChatGPT.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: ШенгенBulgaria ON AIRChatGPT
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
долу цензурата преди 4 месеца
И ПСИХОЛОГИЧЕСКИТЕ ЦИПСО ОПЕРАЦИИХОДЯТ ЛИ В МУЗЕЯ НА ПЛЕНЕНАТА НЕПОКЪТНАТА НАТОВСКА ТЕХНИКА ГЛЕДАЙТЕ, ЯВНО УКРОЕКИПАЖИТЕ СА СЕ ПРЕДАЛИ С ТЕХНИКАТА ИЛИ СА ИЗБЯГАЛИ НЯМА СЛЕДИ ОТ БИТКА.https://youtube/watch?v=74D2zi9IdeQПрочети още на: https://dnes.bg/voinata-v-ukraina/2024/01/02/ujasyt-na-ukraincite-s-ruski-pasporti-celiiat-im-jivot-tyne-v-nesigurnost.594037#comment-newestПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2024/01/02/borisov-obvini-radev-che-ne-ni-prieli-i-za-suhopytniia-shengen.594050#comment-newest
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"ИСКАМ ДА СЪМ ЗАВИСИМ ОТ БОГАТИ , МЪДРИ И ЧЕСТИТИ ХОРА---А , НЕ ОТ ПИЯНДУРНИЦИ, ВЪШЛИВИ РУСКИ КОМУНИСТИ И УЧЕНИЦИ НА ХИТЛЕР , КАТО ПУТИН" - Те и на Хенри исинджър не са по-добри.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато ЧатГПТ каже нещо, което пишещите харесват - Ето! ВИЖДАЕ ЛИ! Даже и ИЗКУУУУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ (така с наперена ръка във въздуха, за драматичен ефект) ни подкрепя! Когато ЧатГПТ каже противоположното - "Ох, ми то сега ги знате, тея алгоритми-малгоритми не познават много и правят грешки ..."
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мале, този чат ги чатка тези работи горе долу колкото 13 годишен пубер. Не че като пубер порасне ги чатка по-малко, ама се научава да не говори защото който каже истината лошо го чака. Хайде честита ни валутна криза след 7-8 години.
45
2
 
3
 
! Отговори
Много ще преди 4 месеца
се радвам ако налагането на еврото откачи и бездруго фалшивия курс на лева държан от борда и еврото хвръкне в небесата в сравнение с лева! Това по случайност би съвпаднало и с личните ми интереси, но и да не беше така, пак бих била безкрайно щастлива. Хак да им е на пишман джугейците! Нека налапа скъпоценното евро безполезните им хартийки раздавани от НПО-тата. Има една много мъдра приказка: внимавай какво си пожелаваш, че може и да ти се случи!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Их тоз изкуствен интелект бе занчииииии. Преди около 2 часа го написах това в кратък коментар и вечее ... Чата Им го оформил красиво. А онези спец-ове, консултанти, съветници и други от алабаладата Шенген-Еврозона не го ли знаят това, дето Чата Им научи преди 2 часа?
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Егати заглавието, вие четете ли какво е написало ЧатГПТ изобщо, май ползите са по-важното.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пълни глупости и поредна хибридна руска пропаганда!
41
3
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 месеца
А последната ми заплата е 450 000лв. Negraмотник1
40
5
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Не са му вкарали на чатбота в базата данни, че Бг е във валутен борд иначе друго щеше да каже. ----////----- Напротив, още по-категоричен щеше да е. При положение, че и сега имаме твърд курс, и конвертируем лев, и системата си е настроена и работи, нищо съществено по-добро няма да се получи. За някакви мизерни части от процента лихва и за жълти центове "печалба", ще си навлечем куп зависимости и ограничения.
39
6
 
13
 
! Отговори
Справедлив преди 4 месеца
От началото на така наречената "демокрация", постоянно губим независимостта си. В момента сме по-зависими и от времето на СССР. Докато има свободно движение,няма да има независимост за държавите. Всяка държава сама трябва да определя пътя си на развитие.
38
10
 
4
 
! Отговори
Xpисто Xpиcтoв преди 4 месеца
Излизане от валутния борд и обвързване на лева с рублата ! Така всички ще станем милионери , а един хляб ще струва 100-200 лв ! Пенсията да бъде 250-300 евро , като в изостаналата сибирска гнус!
37
3
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
То не е нужно да питат компютър - повече от ясно е, че само се набутваме.
36
4
 
9
 
! Отговори
Исторически парк преди 4 месеца
До 35 ок, американоробе
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Христо Христов- МОЛЯ СПОДЕЛИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА?!
34
8
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 25 "Не са му вкарали на чатбота в базата данни, че Бг е във валутен борд..." - поредният неграмотен про'с'так дето не знае разликата, но дава акъл...
33
13
 
10
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 месеца
ИСКАМ ДА СЪМ ЗАВИСИМ ОТ БОГАТИ , МЪДРИ И ЧЕСТИТИ ХОРА---А , НЕ ОТ ПИЯНДУРНИЦИ, ВЪШЛИВИ РУСКИ КОМУНИСТИ И УЧЕНИЦИ НА ХИТЛЕР , КАТО ПУТИН...ХА,ХА,ХААААААААА
32
5
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Че то само евроатлантическите про'с'таци не могат да вденат това.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Май, на голяма част от трайно безработните им е доскучало през новогодишните празници и сега търсят внимание като пишат мало-умщини!?! Винаги е по-добре да се движиш в крак с цивилизацията! По пътя напред има и грешки, но посоката е печелившата!
30
13
 
4
 
! Отговори
Milka преди 4 месеца
До Абсолютно е такаАбсолютно си ***. Сигурно ЕС и САЩ си нямат друга работа освен да управляват България, така както навремето СССР ни управляваше а и сега плаща копейки за пропаганда. ЕС - сме ние, а ти сигурно си в азиатските степи.