Очаквано: Мария Габриел води листата на ГЕРБ за ЕП

ГЕРБ и СДС представиха кандидатите
Обновена: 31 мар 2019 13:44 | 31 мар 2019 13:00, Петя Славова
266

Снимка: БТА

Мария Габриел ще е водач на листата на ГЕРБ сред кандидатите за членове на Европейския парламент. Тя е събрала над 10 000 номинации сред партийните структури.
Още по темата

Днес в зала 6 на НДК се събраха почти всички депутати и министри на управляващата партия, както и самият премиер Бойко Борисов.

На  форума на партията Цветан Цветанов обяви 17-те кандидати, които ще се борят да станат членове на ЕП. Предварително се знаеше, че две позиции са запазени са СДС, с които ГЕРБ си подаде ръка за предстоящите европейски избори.

Целта на ГЕРБ е да имат минимум 7-8 депутати, стана ясно от изказването на Цветан Цветанов вчера. В листата следват Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов, Лиляна Павлова и Емил Радев.

Цветанов представи листата на ГЕРБ заедно с двамата представители от СДС. Започна от номер 17 - Илия Лазаров от СДС, главен секретар на партията. Човек, който е в най-близкото административно обкръжение на президента Петър Стоянов.

Номер 16-ти Жечо Станков, заместник министър на енергетиката в предишния кабинет на Борисов. Йоана Йончева - ново лице в политиката. Живяла в САЩ, но решава да се завърне в България със съпруга си. Има бизнес с екология.

Камен Костов е номер 14 - зам. областният управител на Сливен. Николай Диков е номер 13 - много активен от младежката структура на ГЕРБ.

Номер 12 е Младен Шишков, който за първи път е и народен представител, но с богат опит в общинската администрация. Номер 11 е Иво Ралчовски, доктор, член на БЛС, има специализирана очна клиника във Врачанска област.

Номер 10 е Марин Захариев от смолянската структура, в момента е зам. кмет на Община Смолян. Ивелина Василева, зам министър и министър на околната среда и водите във второто правителство на Борисов.

"Това е силата на ГЕРБ, възможностите ни", обяви още Цветанов. За Габриел той припомни, че два пъти е била депутат на годината. "Изключително добре оценявана от всичките ни европейски партньори. Тя е зам. председател на жени-ГЕРБ. Тя е представител на българската страна - еврокомисар." каза още той и допълни, че тя винаги е защитавала интересите на страната.

Мария Габриел е еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество. Тя се обърна към премиера  и народните представители: "Благодаря за доверието да бъда водач на силната листа на ГЕРБ за предстоящите избори. Доверие към мен и всеки един от кандидатите. Доверие към натрупания опит, който да приложим към ползите на хората.", заяви тя.

Александър Йорданов обясни, че с коалицията показват политическа зрялост и национална отговорност, които се противопоставят на лошите сценарии на България за Европа. "Някога и СДС побеждавахме БСП. Може да беше с малко, но побеждавахме. Важно е, обаче че демокрацията победи, но трябва да се защитава всеки ден и на всички избори. Наш дълг е партията на Корнелия Нинова да не яхне България. Всеки път, когато се е случвало, родината ни е страдала и се е превръщала в слуга на чужди господари. Само ние можем да победим БСП. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала съдбата."

Предстоящите европейски избори  ще се състоят на 26 май.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: СДСГЕРБЕПевроизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
25
 
! Отговори
Ястребино преди 5 години
До Шашко Йорданов щом опряха-спукана им е работата.
24
2
 
26
 
! Отговори
Nightwish преди 5 години
Днес ГЕРБ загуби изборите.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското европредседателство показа и доказа това. България си остава най-бедната и корумпирана държава в Европа, а ДжиПиГейт, ДДСгейт и КръстникГейт АпартаментГейт адигнаха летвата на корупцията на ново, невиждано до сега ниво. Нашите политици се опитват да прикрият срамотиите български, като веят европейски знамена и повтарят празни лозунги, целуват се и се прегръщат с еврочиновници и пияндурници а те си затварят очите защото куфарчетата с милионите стигат и до Брюксел.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а този йорданов говори само глупости!
21
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не желаят руски Троянски коне в Европейския Парламент !
20
0
 
33
 
! Отговори
. преди 5 години
Сашо и Цецо унищожиха всякакъв шанс да галсвам за ГЕРБ. Тези хора летят към *** на историята. Летят с бясна скорост.
19
0
 
22
 
! Отговори
азиатец преди 5 години
До АнонименЯпонците са азиатци,но се движат без визи в цял свят.Ний уж еврепейци,а все в чакалнята,входа,предверието.А братските сащ не щат и да чуят за падане на визи.
18
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не желаят в ЕП русофили-комунисти !
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кумеца и Дол я е уредил нали е шеф на ЕНП.
16
3
 
21
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Ще докарат пак нещата до народ съд както е тръгнало!
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП/БСП - най-азиатската партия !
14
2
 
37
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
В политиката всичко е възможно,но за мен включването на Ал.Йорданов в листата- при това на шесто място-е провал и падение!Това лице е едно от най-неприятните в нашата политика след 1989 г!?Името му е свързани само с глупости,простотии и провали!?В тази листа има още неприятни фигури,но Сашо Дебелото е просто черешката на тортата!
13
0
 
21
 
! Отговори
Един преди 5 години
Александър Йорданов заедно с ръководството на СДС и всички хора, които биха гласували за СДС са в залата.
12
0
 
18
 
! Отговори
на светлинни гадини преди 5 години
Герб,разбирай Боко се учеше от бай Тошо.Но за разлика от него не направи нищо за хората,а само за кастата,която оглави.Крас-авите магарета през 9 баира се надушват,дето се казва в една поговорка.
11
1
 
23
 
! Отговори
погр.ебален агент преди 5 години
Предлагам за събираме пари за погребението на герб!
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимките ясно показват - 10 години НИЩО!!! Усмивки на фона на умопомрачаващата бедност и корупция! Миналата година една французойка не искаше да повярва, че заплатите са ни такива, казвам й че взимам между 800 - 1000 лева а тя казва - ама евро ли? Абе не бе казвам, лева, а тя - не може да бъде....! И вика - ама как изживявате 1 месец с тези пари? Казвам й - магия!:)
9
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само СДС - най-българската партия !
8
1
 
19
 
! Отговори
изглед преди 5 години
Мазни,с глави празни.Ако си мислите,че ви мислят доброто,дълбоко се заблуждавате.Пълним своите гуши и джобове за ваша сметка.
7
2
 
25
 
! Отговори
Окрадена роб преди 5 години
Какво ли е да си водач на крадци?
6
3
 
22
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Евала на този сайт за първата снимка. Цецо и Бойко са едно нещо.