БСП иска държавата да бъде собственик на летище "София"

Нинова се закани да спре концесията
10 май 2019 13:37,
148
БСП иска държавата да бъде собственик на летище "София"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Летище София се развива добре. Кое е европейското в това то да се отдаде на концесия на Турция? БСП ще продължи усилията да спре тази концесия. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава Агенция Фокус.

Още по темата

Повод за думите й стана отварянето на пет оферти за концесията на Летище "София". Най-висока като предложено концесионно възнаграждение за държавата се оказа петата и последна оферта на френската Aéroports de Paris Group. Тя оперира трите летища под бранда Paris Aéroport и участва в надпреварата чрез консорциум между компаниите "Еърпортс Де Пари" ЕС.ЕЙ и "ТАВ Хавалиманларъ Холдинг" А.Ш. Тя предлага годишно концесионно възнаграждение от 32,8 млн. евро и общи инвестиции в размер на 903 млн. евро.

"Твърдението, че държавата може да бъде лош стопанин, за нас не отговаря на истината. Факт е, че вчерашните кандидати, чиито оферти са отворени, са държавни фирми. Фактите за Летище "София" са, че в последните години се увеличават приходите с над 20% и стигат до 168 милиона лева. Печалбата расте с 10% и е почти 13 милиона лева годишно. Расте и потокът от пътници, увеличили са се със 7%", коментира Нинова.

Тя беше категорична, че БСП предлага на българските граждани политика, при която стратегическите обекти на страната ще се управляват от държавата, няма да се приватиризират и няма да се дават на концесия.

"ГЕРБ раздават всичко, което е държавно, което може да носи приходи и да служи за благото на народа. Ние ще пазим тези обекти като държавна собственост и те ще се управляват така, че приходите от тях да отиват при народа" - изтъкна Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
2
 
! Отговори
аххахаах преди 4 години
"Нинова се закани да спре концесията"Ама, ти коя си, бе? Малиииииии..много си вярват дори когато губят мизерно, устата им не се затваря и бълва кафяви течност. Добре, че само това им остана... До няколко годинки и ще се разпаднат основно червените тиквеничета.
130
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП иска държавата да бъде собственик на летище "София" за да може да цица от там.
129
2
 
3
 
! Отговори
Комсомолец преди 4 години
Комунистка. Само манипулации.
128
1
 
0
 
! Отговори
Скепти преди 4 години
На Ротшилд всяка година му печатат 1 трилион долара. Човекът иска все пак да си вземе нещо реално с тези хартийки. Значи има схема. Евреи зад турци и французи. Евреи зад Българското правителство и проблемът му се урежда. Толкова е просто.
127
1
 
2
 
! Отговори
Прокурор преди 4 години
За такава концесия се полага разследване на хората, които я подготвят, обвинения за злоупотреби в престъпна група с особено големи загуби за обществото, съд при отворени врати, наказание затвор, дамгосване, принудителен труд.
126
1
 
7
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Само да попитам защо в Германия няма нито едно летище на концесия и от къде ще дойдат пари за пенсии, учителк и доктори с тази сива икономика ? Не се ли повтаря случая Гинка , имайки в предвид корумпираното ни правителство ? В България , кой как дойде на власт и концесии за 30 и повече години от Костов ц.и.ганина та до тия с квадратните глави ! Срам и позор ние не сме нация !
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪРЖАВАТА НЕ ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВА НИЩО, ЗА ДА НЕ МОГАТ ТАКИВА КАТО НИНОВА ДА КРАДАТ
124
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИНОВА ЩО НЕ Е В ЗАТВОРА
123
0
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Предлагам летище Враждебна да се затвори ,че българите избягаха от пост комунистическа България.
122
5
 
8
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
121
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП е проруска партия и работи за интересите на господарите си от Кремъл. Тоест, саботира България по всички линии. Ако летището е на концесия, държавата ще получава по 32 млн без да си мръдне пръста, но БСП решават, че по някакви идеалистични подбуди държавата трябва да затъне в някакво летище и със зор да печели три пъти по-малко. Саботаж пар екселанс.
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Летище София има най-голям интерес да работи с турската компания, защото в момента в Турция се разработва най-голямото летище в света и една кооперация с тях ще ни истреля две-теи нива нагоре.
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
народа ни ... ще забрави какво е ял вчера, камо ли да помни кой го е грабил преди 15 години. давайте другари, с бцп напред.
118
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Печалбата расте с 10% и е почти 13 милиона лева годишно.Къде са 13, къде са 32 млн лв концесионна такса? Г3 да си скъса, не може да вдигне печалбата с 250%. Офца...
117
5
 
8
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
По света хората не си харизват летища и пристанища както им скимне ! Всичко е далавера, когато ни управляват хора с квадратни глави ! Милиционери и физкултурници !!!
116
3
 
1
 
! Отговори
ЗА "ДЪРВЕНИТЕ&q преди 4 години
ОТ 1989 МИНАХА 30 ГОДИНИ.НО "ДЪРВЕНИТЕ" УПРАВЛЯВАЩИ ГЛАВИ СТАНАХА ДОРИ БЕТОННИПОМНИТЕ ЛИ:"БАЛКАН"ПРОДАДЕНА НА ЕВРЕИН,ХИМИЧЕСКИ,МАШИНОСТРОИТЕЛНИ И Т.Н.ПРЕДПРИЯТИЯ -РАЗРЕЗАНИ И ПОДАДЕНИ НА СКРАБ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДСТАВЕНИ РАЗБОЙНИЦИ.ЗАЩО МЪЛЧИТЕ: ЛЕТИЩЕ "СОФИЯ"ЩЕ БЪДЕ " ОГЛОЗГАНО" ПО СЪЩИЯ НАЧИННЯМА ЛИ ДА СЕ НАМЕРЯТ РАЗУМНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ КОИТО ДА КАЖАТ: "СПРЕТЕ"ЕМИГРАЦИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ СЕ ДЪЛЖИ ГЛАВНО ОТ ОТЧАЯНИЕТО ЧЕ ПОСТРОЕНОТО СЕ УНИЩОЖАВА БЕЗОГЛЕДНОСПРЕТЕ СЕ !ЗАПАЗЕТЕ МАЛКОТО ОСТАНАЛО
115
1
 
4
 
! Отговори
Доналд ръп преди 4 години
Знам една обществена тоалетна дето не е приватизирана .Ама без бой няма да кажа къде е.
114
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ разпродадоха и последните останки от държавноста.
113
5
 
12
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
Когато заграби за жъпти стотинки Техноекспорт строй Другарката Нинова не знаеше Мантрата Оп Народа-за Народа.....Мантрата и беше От Народа-лично За Мен .....И си го открадна....
112
1
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Само не пипайте името на летището. "Враждебна " звучи много приветливо и интересно.