Дончев: Корупция в България има!

Румен Радев е активиран изборно, твърди вицепремиерът
13 май 2019 10:47,
153
Дончев: Корупция в България има!
Снимка: БулФото

Във всяка развита държава има корупция, оставаше в България да няма, където нравите са по-ниски и държавният апарат не е толкова ефективен. България има проблем с корупцията. Това каза пред bTV вицепремирът Томислав Дончев.

По думите му винаги при информация за злоупотреби правителството взима адекватни мерки. Той призна, че се случва обаче за нарушения на политици да се разбира от медиите.

Още по темата

 
"Ролята на медиите, когато се говори за борба с корупцията е, че общественият натиск води до разкриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации", каза още Дончев.

Вицепремирът обяви скандалите покрай земеделския министър Румен Порожанов за неприятни.

"Представете си колко е гнусно в очите на един обикновен гражданин, някой на отговорна позиция да вземе публично финансиране, да си направи една китна къща и да живее вътре. Това е ужасно. Ние се приверяваме отвътре, имам стотици случаи, в които сме реагирали, без да се получава публична сензация. Това, че понякога реагираме постфактум, не променя нещата" - категоричен беше той.

Според него другият актуален скандал - "Апартаментгейт", трябва да бъде разплетен докрай.

"Този скандал трябва да бъде разплетен докрай, това е от първостепенна важност. Пряк контакт с ръковоството на КПКОНПИ аз нямам, но като гражданин имам доверие. Аз имам доверие на българските институции. Нека проверяващите да си свършат работата и да се разбере дали има укоримо поведение, както от морална, така и законова гледна точка", заяви той.

Томислав Дончев не пропусна да коментира и последните изказвания на президента Румен Радев - че в държавата се вихри безнаказаност.

"Безспорно Радев е активизиран за изборите. От кого - питайте него, но е очевидно от гледна точка на медийно присъствие и на реториката му. Цветно звучи в предизборна обстановка, но не е хубаво представител на държавата да говори по този начин, а президентът все пак би трябвало да е такъв, а не лидер на опозицията" - завърши Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
29
 
! Отговори
Х преди 4 години
Корупция има навсякъде, но когато те хванат влизаш в затвора, Тревожното у нас е, че корупцията по високите етажи на властта е в особено големи размери и нищо не се прави. Оставките са прах в очите и не решават проблема.
24
8
 
2
 
! Отговори
Breiii преди 4 години
Дончев и Марешки заедно ще спрат грабежа, така че не се бийте, няма смисъл да протестирате....
23
0
 
26
 
! Отговори
да бе преди 4 години
Преди време една герберска калинка твърдеше, че имало само УСЕЩАНЕ за корупция, а сега ново 20?!Много сами интересни тия, все едно са 10 години в опозиция, а не в управлението.Ни лук яли, ни лук мирисали...
22
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Ей, сини и червени ... овчици! Така ли не разбрахте, че "една *** ги е раждала"! "добре, че имало опозиция" - хахах БСП-то ли е??? или Волен - "Златният пръст" или Магарешки - диларат на лекарства или "македонският войвода" от Русе - лелел много заблуден народ сме!
21
12
 
4
 
! Отговори
Breiii преди 4 години
Дончев обича България, не се бийте
20
1
 
22
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Чудя се този дали е по - гнусен, отколкото гаден или по - гаден отколкото гнусен ?????
19
3
 
7
 
! Отговори
Breiii преди 4 години
Дончев обича България повече от нас, затова няма смисъл да протестираме...А и той ни каза да нес е бием и да не протестираме.
18
0
 
25
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Няма що , голямо ,повтаряно постоянно откритие.В България , корупцията е изяла от вътре държавата - държава без държавност.Една куха конструкция , без история - учи се някаква отнасяща се за преди 2000 години..Без бъдеще , само с политици и администрация , пасваща на всичкл и всеки - учеща турски отдавна
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си Дончев.Има корупция.Корупция облечена във власт.
16
0
 
21
 
! Отговори
Голямо откритие, преди 4 години
голямо нещо!Направо съм стреснат,трогнат и очарован!И ако се кандидатира за евродепутат,напрао гласувам за него и с двете ноги!
15
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
Не може да бъде!? Тя не е ли уредена вече законно и се казва комисионна? Като Ви изберем и в края на мандата се оказва, че сте се оправили (финансово) и вашите роднини, приятели, приятелки... имат "стабилен бизнес" - евро фондчета, общ. поръчки, терени И като Ви разкрият (обикновено чужди медии или служби) и Вие се разсърдвате и подавате оставка или минавате в "сянка". Няма по-търпелив от българина!
14
1
 
24
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
Това плешиво нелицеприятно повече са си заминава за Габрово че като хвана едно дърво .....
13
3
 
21
 
! Отговори
:) преди 4 години
"Румен Радев е активиран изборно"A Томчо и Плевньо как са активирани? Смешници жалки! Ако са направили за България 1/10000000 от това, което е направил Радев щеше да е добре, но не са.
12
1
 
13
 
! Отговори
ГЕЛОСАНА МУТРА преди 4 години
НЕ Е прав Дончев ! ... Ще кажа на моя човек - Б. Б. да му издърпа ушите за това "изказване" ! В България всичко е ЧЕСТНО , ЧИСТО и НЕОПЕТНЕНО ... като момина сълза ! Особено МОЯ ... "БИЗНЕС" ... И това как ми е , като детска игра ... да "купувам" ... Опс! Извинете ме ! ... Да правя "ШАМПИОНИ" по футбол всяка година моите момчета от Разград !!! ... Дори вече "грандчетата" като "Левски" и ЦСКА ми ... КОЗИРУВАТ ... И ми "лягат" , когато ТРЕБЕ ! ... ДА ЖИВЕЕ ... ЧЕСТНОСТТА И МОРАЛНАТА ЧИСТОТА!!! :)
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа,значи знаеше,че има корупция,но си траеше.Добре,че имаме един свестен президент,една опозиция и някой и друг по-смел журналист да ви извадят кирливите ризи,иначе така и нямаше да разберем мащаба на вашите кражби.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, във всяка държава има корупция, но защо в България тя е най-висока от държавите в ЕС, че и една от най-високи в света изобщо, според официални статистически данни?Господине, не си в опозицията от 10 години, а в управлението и също си отговорен за резултатите от него. Вкл. за нивата на корупция у нас, които клонят към плюс безкрайност.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те продължават да си имат собствен президент Плевелиев, когото не успяха да заменят с Драгнева.
8
3
 
28
 
! Отговори
Sic semper tyrannis преди 4 години
Долу крадливата герберска тирания!
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Б.Борисов е още по-активиран предизборно и дори раздава пачки с милиони наляво и надясно,което си е купуване на гласове,откъдето и да го погледнеш.
6
0
 
27
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 4 години
Това НЕ може да бъде вярно :) В АБСУРДИСТАН - КОРУПЦИЯ НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО !!! НИЕ ТУК НЕ КРАДЕМ !!!!!! НИЕ ТУК ПРОСТО СИ ....... ВЗИМАМЕ !!!!!!! ...