Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява

Националистът не вярва, че БСП ще бие ГЕРБ
17 май 2019 10:07,
266
Сидеров: НАТО е ненужно, членството в ЕС ни ощетява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В момента България е ощетена от членството си в Европейския съюз. Икономическите ни интереси могат да бъдат доста по-добре реализирани, ако нямаме това очакване само на еврофондовете. Това каза пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

За пореден път той заяви, че "Атака" иска преразглеждане на Договора ни за ЕС, за да може България да получава повече и беше категоричен, че "членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни".

Според него, членството ни в НАТО пък било напълно излишно.

Още по темата

"Направили сме нашия цивилизационен избор като сме приели православното християнство, така че не може участието в един съюз да е цивилизационен път – то трябва да е интерес", смята Сидеров.

В коментара си по актуалната политическа обстановка в България, Сидеров определи като "нереалистични" прогнозите за евровота, според които резултатите на ГЕРБ и БСП към момента са изравнени и вярва, че ГЕРБ ще е с предимство.

"Няма такава опасност БСП да изпревари и това да създаде настроение за предсрочни избори", заяви той.

Волен Сидеров каза, че разбира желанието на партньорите му в коалицията "Обединени Патриоти" да се "измерят" на евровота, но и че това може да създаде рискове за т.нар. малка коалиция. Въпреки това, той не смята, че ще се стигне до преформатиране на управлението след изборите.

Заедно с лидерът на "Атака" в студиото беше и водачът на листата на партията за предстоящият вот - Д-р Георги Димов. Той спечели мястото в риалити-конкурс, който беше излъчван по партийната телевия "Алфа". След дебати, зрителите гласуваха за своя фаворит и той зае лидерската позиция на листата.

Запитан какви са основните му приоритети в евентуалната му бъдеща работа като евродепутат, Димов беше категоричен, че сред тях са предоговарянето на условията по предприсъединителния ни договор, каквото някои страни членки вече били направили.

Георги Димов ще настоява и за единна минимална европейска заплата и премахване на санкциите срещу Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров няма да е зле да даде отчет за тези близо 40 млн.лв. партийна субсидия,получени от партия Атака за периода 2005-2015г.За какво са изхарчени тези пари,както и колко от тази субсидия е отишла по предназначение-за партийна дейност.Като се знае,че всички решенията в партия Атака се взимат еднолично,може да предположим,че цялата субсидия също се е разпределяла еднолично
154
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bolen za malko kes, puska po nyakoya gluposti, koyato da se haresa na Moskva. "Ataka" , nikoga poveche vav vlasta.
153
7
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Министерство на икономиката е на герб. Ако така казва герб това означава бягайте от България ние не искаме да я правим европейска .Не може да имаме хем най ниски доходи ,хем най скъп ток . Там където са ниски доходите и тока е евтин . Някой трабва да разследва ,защо при тия ниски доходи имаме толкова много фотоволтрици ;) Защо държави с по високи доходи плащат тока на половин цена от наща ??? Някой просто не може да управлява и затова и заради местните феодали лъже че не можело МРЗ 500 ? в европ
152
4
 
14
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
До V, Пич ами в момента Сидеров е във властта, но споментите от него 1000 лева заплат и 500 лева МИНИМАЛНИ заплати и пенсии НЕ СА ФАКТ, а иначе глупости всеки може да говори КОГАТО НЕ Е НА ВЛАСТ. Прави разлика между обещания и възможности.
151
6
 
23
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Абе няма ли достойни българи да му купят на този *** еднопосочен билет до Москва ?!
150
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуделче на Пеевски.
149
7
 
22
 
! Отговори
уха.......56 преди 4 години
Ами да върви в Белорусия и Русия.Там му е мястото на този посредствен и дребен човечец.
148
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нато е организация като банките+адвокатите.
147
28
 
12
 
! Отговори
V преди 4 години
"членството в един съюз не може да бъде цел на съществуването ни".Абсолютно прав е .И е единствения политик казал че 1000 МРЗ е нормално за България .Всички източноевропейски държави е така .Защо никой не пита тиквата защо иска да не сме с източна Европа ,а с Африка ???? А медиите го изкарват луд .Тоя е единствен с главата си .Останалите са талибани и искат и нас да направят такива ,а не европейци
146
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
напоследък започнах да мисля като Волен,има резон в думите му.
145
8
 
13
 
! Отговори
прав е преди 4 години
САЩ подариха 70 бойни хеликоптера на Гърция,а за нас. .l.
144
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Сидеров, ви сте в управлението на държавата.Не сте опозиция.Като искате да направите нещо, пускате нужните законодателни промени, правителствени решения и т.н.Ако коалиционните ви колеги не ви подкрепят за толкова фандаментални въпроси, тогава напускате управлението и ставате опозиция.
143
10
 
27
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
Какъв "националист" бе?НАЙ-ДОЛНОПРОБЕН РУСКИ АГЕНТ.И национален предател.Отдавна трябваше да е в пандиза или психиатрията.
142
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ВОЛЕН Е ЖЕНДАР
141
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който не гласува за волен е жендар
140
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахха, уникално *** човек, по прости от него са само избирателите му !!!
139
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АТАКА Е ПАРТИЯ ФИНАНСИРАНА С РУСКИ РУБЛИ ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ЗА ЗАТВОРАТАКА РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ
138
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ЕС И НАТО
137
9
 
20
 
! Отговори
TT преди 4 години
Интересно хонорарите от Кремъл Бялата Златка в рубли ли ги получава или в евро?? Първият вариант ми се вижда доста не реалистичен въпреки православния ни избор....
136
24
 
22
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 4 години
за излизане от НАТО И ЕС !!!!огромното мнозинство от хората - 75% в западна европа и 60% в източна европа са ПРОТИВ този гнусен юдо-масонски, толерастки кибук наречен ЕС !!!волята на народите нагло се потъпква от управляващия юдо-масонки елит и политическите им марионетки !ДА СЛОЖИМ КРАЙ на този гнусен юдо-масонки експеримент наречен ЕС !!!да си върнем СВОБОДАТА И ДОСТОЙНСТВОТО !!!