Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър

"Готови сме да намалим субсидиите на партиите, но олигарсите чукат на вратата"
Обновена: 21 май 2019 13:02 | 21 май 2019 13:02, Анисия Иванова
483
Борисов за корупцията: Нинова да отговори защо я отстраниха като зам.-министър
Снимка: Facebook

Ако министри се отстраняват за корупция - то и Корнелия Нинова я отстраниха като беше зам.-министър, каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при откриване на нова поточна личиня на завод в област Добрич.

На журналистически въпрос как ще коментира изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че 9 оставки означават, че кабинетът е прояден от корупция, Борисов отговори: "Не ме интересуват коментарите й. Пътувах, всеки ден си откривам газопроводи, заводи, фабрики", и добави, че няма да влезе в тона й.

"Само ще кажа, че нея я отстраниха като зам.-министър. За какво – тя да отговори. Оставям ги те да си коментират“, каза още той.

Относно идеята за намаляване на субсидиите на партиите Борисов отговори: "Олигарсите дават много пари. Ние сме готови да намалим субсидията, но в никакъв случай не трябва да се оставят партиите в ръцете на червените олигарси. Тогава, като дойдат избори, всеки ще ходи да чука на вратата на колегата и ще пита дали ще му даде пари за избори. И той ще каже: "ще дам, ама ти какво ще ми дадеш“. И затова вземете Германия – навсякъде има субсидии. Някои ще кажат, че там са по-малко, но те имат фондации, които получават стотици милиони евра, за да помагат на партиите."

Борисов припомни, че този закон за субсидиите "БСП го направи, не съм го направил аз".

"Най-важното днес са заводите, работната ръка, друго не ме интересува“. Борисов посочи, че все повече трябва да се вдигат доходите, за да се връщат младите кадри. „Дуалното обучение се оказа изключително обучение – има паралелка на самия завод. И освен за износ, работят и за българския завод“, заяви Борисов. Той посочи, че са създадени идеални условия за инвеститори. "Всеки ден се откриват много работни места и заводи“, каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
3
 
18
 
! Отговори
Тотална амнезия преди 4 години
Нинова е била уволнена 2007 г. Още и Деветосептемврийският преврат да си спомни. 10 г. не е бил на власт и не издигна България на първо място по корупция в Европа.
297
2
 
17
 
! Отговори
:)) преди 4 години
:)) Вж. в др. статия! На площад "Славейков" ГЕРБ и ББ са си приготвили бесилките!
296
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало мандраджиите....... имате още 4 дни да мечтаете..........
295
3
 
22
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
аз пък само ще кажа в отговор, че Бойко е човек който по собствените му пропагандни думи се характеризира със следното. Сам се е описал. Значи това е човек, който живее сам. Саможив егоист. Няма си жена до себе си. Освен това е загърбил всичките си роднини от 30-40 години. Ако казва истината, как ще го интересува съдбата на българския народ...Ако не е , мисля че на всеки е ясно защо прикрива Ради Братчеда, женицата в своя живот и тн
294
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре, по бързо ще извадите Титаник, от колкото да видите "властта".
293
4
 
23
 
! Отговори
Ну лук ял... преди 4 години
10 г. на власт, все някой друг му е виновен за корупцията.КГБ сигурно е купила апартамента на ЦвЦв, за да го компроментира.
292
9
 
1
 
! Отговори
gumbol and darvin преди 4 години
Какво спорите ве мекотели...сички сте за един дебел ***!
291
3
 
2
 
! Отговори
СДС преди 4 години
Гласувайте за Джон Уйк_3
290
4
 
27
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До БезфандъкГенерал Борисов си даде здравето ....---------------Да ходи да се лекува!
289
28
 
4
 
! Отговори
Безфандък преди 4 години
Генерал Борисов си даде здравето за държавата и пак сте недоволни и то за едната смешна заплата дето взима - нали този човек със знанията и уменията си нямаше да прави 5 пъти повече пари от колкото сега ама той е родолюбец и истински патриот!
288
3
 
19
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 297 АнонименПри Луканов 91 и Виденов, Б.Борисов с бухалка в ръка, т.с рекет на обикновенният човек ли се занимаваше, м?
287
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е като развалено радио ..... Тва неговото не и политика а каканижене като някоя стара свекърва кво ме грее мене че бил изминал Тея дни 2000 км .... Да беше състезател ама тва е премиер който си кара сам колата на охраната ?!?!!??! Уат да фак ?!?!?!!
286
3
 
33
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 4 години
Гласувай за ГРОБ купи апартамент на ЦЦ и компания
285
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще напиша абсолютни факти и ще получа за една минута поне 10 минуса.Няма логика,нали ?!БСП фалира държавата през 1997г.При БСП ( Луканов 91 и Виденов )имаше режим на ток и вода.Нямаше улично осветление.Не изплащаха или бавеха заплати.Безработицата беше над 40%.Имаше купонна система.Чичибаба изнесе зърното на България.Хиперинфкация(300%).Доларът стана 3хил лева за два месеца и така се създадоха кредитните милионери.ВИС и СИК рекетираха безнаказано всеки бизнес.Нямахме магистрала. Давайте
284
4
 
23
 
! Отговори
ЦЦ преди 4 години
Гласувай за ГРОБ купи апартамент на ЦЦ още един със 3 асансьора
283
3
 
27
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Парите на ББ реклама са от парите за децата, майките, пеннсионерите, бизнесът....
282
3
 
26
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Рекламата е скъпо нещо! ББ ежедневно е по всички медии, а не е работещ към тях, а плащач! Та за какви суми/ пари иде реч, ограбени от народа? Колко са окрали ПП ГЕРБ? пп. няма друга партия която може да си позволи такъв бюджет та да е ежеднемно, ежечастно по медиите! пп. погледнете появяването на ББ по медиите като откраднати от народа средства! На мин.се плаща, та Бойче за колко става въпрос? Бойче колко очакваш да избиеш от това ако останеш още във властта, м? Колко ще отмъкнеш?
281
2
 
15
 
! Отговори
асд преди 4 години
Toя разБойко днес е дал още един милион на попвете!
280
4
 
18
 
! Отговори
Апартамент преди 4 години
Гласувай за ГРОБ купи апартамент на ЦЦ със 3 асансьора
279
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бива бива наглост ама това с нищо не се среща.