Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП

Бившият соцлидер пита защо се водеше война срещу Станишев
27 май 2019 11:24,
97
Миков: Дойде краят на бодряческото помпане в БСП
Снимка: БулФото

Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания. Така бившият лидер на БСП Михаил Миков коментира резултатите на БСП на вота за европейските избори от вчера пред Нова.

Миков смята, че резултатите на БСП  показват, че за около две години опозиция, столетницита е на същото място и не се е развила електорално.

"Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет - да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция", подчерта Миков.

Още по темата

Основна грешка, според него, бил и начинът на водене на предизборната кампания. Тя се опитала да избяга от разбирането, че това са европейски избори и това не било случайно.

Михаил Миков открои въпросът за политическата отговорност като основен, но и че не вижда смисъл от оставки, ако "ще дойде друг, който ще се държи по същия начин".

"Смятам, че трябва сериозен анализ и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство - поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии  вътре в БСП и навън. На кого беше нужно? Войната със Станишев е финален етап от тези неща”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
20
 
! Отговори
ХМ! преди 4 години
МИКОВ ЗАЩО ТОЛКОВА ТЕ Е ЯД НА НИНОВА ЗАЩОТО Е ПО УМНА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ Я ХАРЕСВАТ И ГЛАСУВАТ ЗАРАДИ НЕЯ А НЕ ЗАРАДИ СТАНИШЕВ - А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МНОГО НЕ ГЛАСУВАХА ЗАРАДИ СТАНИШЕВ?????? И СЕЩАТЕ ЛИ СЕ ПРИ ВАС КОЛКО ПРОЦЕНТА ГЛАСУВАХА ЗА БСП И СЕГА КОЛКО - ВРЕМЕ Е НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ ОТЕГЛИТЕ И СТИГА СТЕ ОБИКАЛЯЛИ ТЕЛЕВИЗИИТЕ АКО ТЕ СА ВИ ПОКАНИЛИ ЗНАЧИ Е ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ЩЕ ГОВОРИТЕ ПРОТИВ НИНОВА ГЛЕДАТ СЕИРА НА ТАКИВА КАТО ВАС СЛЕДВАЩИЯ СИГУРНО ЩЕ Е ГЕРГОВ
27
6
 
7
 
! Отговори
нинова преди 4 години
не трябва да подава оставка. Заедно с офшоркова Йончева наесен ще катастрофират БСПто. Тогава ще оповестят откраднатото от двете, и колко АЛО имоти имат.
26
2
 
18
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Миков, Миков къде си тръгнал да се правиш на анализатор!? Корнелия направи всичко по силите си, но моделът на евроснахите разработен от Бойко направо ви издуха! По-добре да имаш в листата евроснаха, отколкото странджанска коза, която по тъмна доба набикаля граничната бразда! Ха-ха-ха!
25
1
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Точно така другарю Микав, щом акциите на РеМеДето от "Позитано 20" падат, това значи че Главния акционер трябва да подаде оставка или да обяви АД-то в несъстоятелност ... Те затова и от "Коалиция за България" Ви зачеркнаха от листата си ... !!!
24
5
 
20
 
! Отговори
Един тъмно син преди 4 години
Ама вие всички какво очаквате от бсп?!? Има ли някаква визия, има ли конкретни предложения тази партия, с изключение на мантрата долу герб? Цялата тази история за гласуването за бсп е "хроника на една предизвестена смърт", това е! Яд ме е, че все още има заблудени да гласуват за подобни фосили като станишев, джамбазки, радан и други сладкоговорящи, но нищонеправещи.
23
2
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Ти да видиш..Десито обаче няма да оттърве кожата :)
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е момента да се сборят за власт и да се изпотрепат напълно
21
3
 
24
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Миков на какво се радваш?На това , че БСП има един евродепутат повече от твоето време!Така е , радвай се и продължавай да викаш наздраве!
20
11
 
13
 
! Отговори
ПАНДИЗА преди 4 години
го отърва ТИКВАТА. ЗАСЕГА
19
12
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
От цялата работа спечели само Йончева. Отърва пандиза.
18
4
 
26
 
! Отговори
ЩОМ ТИКВАТА преди 4 години
хвали СТАНИШЕВ значи МИШОКА трябва да се изгони начаса. МИКОВ , ако иска да ходи да целува ръка на вожда от БАНКЯ. А ГЕРГОВ в затвора с конфискация. Навремето ГУЩЕРОВ се пишеше социалист. С такива "членове" не им трябва враг
17
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова трябваше да изгони станишев и такива, като тоя...Резултатът, щеше да е по голям!
16
9
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
Първанов,пикаещият във фантаните,Миков и други преда.тели разбиха БСП. Парите не миришат. По-страшно и прос.ташко управление в България не е имало. Народа не вярва отдавна на сегашния месия,довел за 10 год държавата във фалит. Поколения ще плащат за заемите и зулумите на сегашния лидер... Тежко ни!!!
15
11
 
23
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
БСП е мъртвец.
14
9
 
12
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Дълбоко съм разочарован от ГЕРБ. Вместо да бият поне с 20% разлика, само с 5-6 процента,а това е нечовешко.Очаквах червенотиквеничковчетата да си посипят главите с пепел и да се самозазидат в централата си ,ама уви гледам ,че от време на време от там някой изпълзява на припек.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки си има злобна жена у дома, обаче не ще да ги гледа по ТВ-то
12
2
 
17
 
! Отговори
ЧИСТКА ТРЯБВА преди 4 години
в партийните редици и на първо място разни СВИНАРИ, тарикати-далавераджии като К.Добрев, разни спонсори -бизнесмени. И пуснали корени в столовете до живот вечни депутати. Правилно НИНОВА им ограничи мандатите на "вечните"
11
7
 
22
 
! Отговори
НИНОВА преди 4 години
може да е всякаква, ама не е страхлива мишка като това пиянде. Само се чудя защо не изгони и пловдиския бизнесмен-свинар "социалист". С такива никога няма да повярват хората на БСП
10
8
 
22
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Ей му хльо станишев как отиде в европа, като се курдиса в листата, Нинова не е в листата! Без Нинова процентът ви е 12! По малко и от на дпс. Ако я махнете, ще разберете колко струвате всъщност
9
6
 
22
 
! Отговори
ЗАКУЕХ СЕто преди 4 години
да си мълчи, защото той е един от главните виновници за упадъка на БСП заедно със мишката СТАНИШЕВ