Политолог: Резултатите са вот на доверие за ГЕРБ

Според Димитър Ганев ролята на премиера е била ключова
27 май 2019 17:00,
82
Политолог: Резултатите са вот на доверие за ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В чисто политически план резултатите от тези избори недвусмислено дават вот на доверие на ГЕРБ. БСП ще регистрира по-голяма загуба от тази на последните парламентарни избори през 2017 година. Това вероятно ще предизвика трус на "Позитано" 20. Това каза социологът Димитър Ганев в интервю за 24 часа по повод приключилите вчера избори за европейски парламент.

Като основен фактор за победата на ГЕРБ, той изтъкна ролята на премиера Бойко Борисов в кампанията.

"Той буквално я пое на ръчно управление в последните 20 дни. Целият фокус беше върху него. Резултатите се видяха ясно по изследванията", категоричен е експертът.

Още по темата

Силното представяне на ВМРО, пък се дължало на факта, че Войводите се оказали наследникът на голяма част от електората на коалицията "Обединени патриоти".

"Този резултат се дължи най-вече на силния водач на листата им в лицето на Ангел Джамбазки. Той е разпознаваем и с високо одобрение особено сред този електорат."

По думите му, се очаква разместване на политическите пластове в патриотичната формация - ако досега ВМРО, "Атака" и НФСБ са били относително равнопоставени, то сега неформално политическата тежест на ВМРО се покачва силно за сметка на другите две партии.

Социологът определи резултата на дясното обединение "Демократична България" като изненадата на този вот.

"Силно представяне, което ще даде живот на извънпарламентарната опозиция. Резултатите им в София са много убедителни - трета политическа сила."

В края на интервюто Димитър Ганев предположи, че евентуални предсрочни избори се отдалечават с категоричната победа на ГЕРБ.

"Следващите са местни. От резултатите за тях ще зависи финалната права на третия мандат на Борисов“, изтъкна Ганев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
3
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До 25. Не го ям аз, аз ям суджуци. Вие, червените кра.туни, изядохте киселото грозде. За пореден път. Не ви ли омръзна. Ами май не.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ вече почва да рита кат заклан заек!Последно броене преди края!Хахахаа!Изборите доказаха предсмъртната им агония!
28
3
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ и СДС преди 4 години
Получиха 9%от имащите право на глас. Ако това им е доверието - браво. А тази мъжка Калинка да си изяде дипломата.
27
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боку плаща на ред на разни...плямпачи-пулитолози да го възхваляват с нашите парици.Най...обича да го фалят.След тез избори идват други,по...важни и плямпачите чакат...повече парици.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пъпеши, аре си набийте в тиквите, че това че някой не е от гроб не означава, че е червен
25
3
 
1
 
! Отговори
До Боко преди 4 години
На този салкъм само две зърна бе, как го ядете, че и вкуса му знаеш?
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито и платени глашатаи да пращат по телевизиите народа ясно ви го каза бе алооо!70 ПРоцента от народа е против мутренската хунта!Вие ками се заблуждавате!70 процента от народа не е заблуден!А от тез 10 процента дето са гласували за мутрата половината ги знаем кои са....онез домъкнали се по тия земи от реката Инд..на които тиквите платиха по 30 лева и на които интелекта им е равен на обикновено влечуго!На другите избори чао мутрии!
23
1
 
3
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До lozeff. Като ядеш грозде киселее ли ти, киселее ли?
22
11
 
8
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Тотална победа за модела на евроснахите-*** Майдел, Мария Габриел, Андрей Ковачев, разработен от гениалния Бойко! За пореден път шах и мат за останалите играчи!
21
13
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До никога повече ГЕРБ. Къде си сега бе, *** червен? Казах ли ти, че ще те е срам да се появиш на 27? Къде си?
20
14
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До повечето червени оплаквачи по-долу. Ами що не са гласували 70%? Значи не са чак толкова отчаяни, както реваха бесепарите. И пак почнахте с бакалските сметки. Ами така работи демокрацията бе, ***. Ама ако беше спечелила БСП при същата активност щеше да е нормално, нали? Ех, гиди позитански лицемери.
19
4
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Колко пари взема тоя полутолог???
18
8
 
4
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 14. Ами като ще караме с бакалските сметки тогава да питам твоите червени кютуци колко получиха, а? Май 6. Ако бяха гласували повече хора разликата щеше да е още по-голяма. Така че, кротувай.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой не е чел народни поговорки- например " не пи.кай срещу вятъра,че се връща върху теб !"....или не плюй....или - не прави компроматни гну.сни кампании, че само губиш още повече !.....тя се сеща коя е.
16
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе преди изборите Радев, Нинова & цялата русофилска *** реваха за автомати за гласуване, за закона на ЦИК'овете, за опасност от фалшифициране на изборите !...и сега ни дума, ни вопъл, ни стон !Пари хвърлени на вятъра, заради пещерни комунисти, каито без съветската армия няма да вземат властта !
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия гробарите, даже не са могли да организират твърдото ядро от нищоправещите хрантутници на държавната ясла...С тях трябваше да минат милион гласаНякои са им избягали!
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получиха вот на доверие от 9-10% от живеещите в Територията.
13
4
 
24
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Интересно когато те отсвирят 70% е вот на доверие така ли, че тогава защо броят колко са гласували за тЕх ?!?!?!
12
23
 
7
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Хаха, след загубените избори БСП тролчетата нещо поутихнаха в посланията им как ще свалят Боко. И повтарят брътвежите на *** и Руменчо. Забавно.
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По всичко личи че в Мутроландия са останали само милиционерите джандарите лежачите на държавната софра и мънгожеритата като тези в Лехчево дето купуваха гласове. Как иначе да си обясним този нисък вот който се получи. Поне пенсионерите са 2 500 000 човека само половината да бяха гласували резултата щеше да е друг. Не усещате ли как ви лъжат за бройката коят живее в Мутроландия. Май отдавна сме под 5 милиона като махнем турците и мънгожеритата и колко остават.