Да пътешестваш из Румъния с B`estfest

Фестът е от 5 до 7 юли
Обновена: 5 юли 2013 12:18 | 5 юли 2013 12:18, Петя Славова
0
Да пътешестваш из Румъния с B`estfest
Снимка: B`estfest

 Перфектният фестивален избор за всеки, който би искал да съчетае пътешестването и откриването на нови интересни дестинации с щуро парти до зори, изпълнено не само с много и все невероятна музика, но и с куп други купонджийски изживявания - спорт, изкуство, шопинг е B`estfest.

Там ще намерим и безплатно четене на книги, пушене с наргиле, излежаване на хамак или в мек удобен фотьойл, игри, филми, театър и не на последно място разнообразно вкусно интернационално похапване и бира за не повече от 3 лева.

Събитието ще се случи между 5 и 7 юли в Северо-Източните околности на румънската столица Букурещ, ще се състои 7-то издание на най-големия фестивал в северната ни съседка. B`estfest Summer Camp е ситуиран в парк Тунари, край живописното езеро Пасарея. Фестивалът е прекрасна възможност за прекарване на един цял уикенд, изпълнен с разнообразие от музикални и всякакъв друг тип активности. Фестивалното градче отваря врати в късния следобед в 17 часа и животът в него не стихва до появата на първите лъчи на слънцето на следващия ден.

На основната сцена през трите фестивални нощи ще звучи много поп-рок, хип-хоп, соул, реге и drum’n’bass от артисти като Nas (US), Texas (UK), Chase & Status Live (UK), The Heavy (UK), Enter Shikari (UK) и Nneka (NG/DE).

Второстепенната сцена, залепена за основната с идеята щом гиг на едната приключи, веднага да застъпи другата, ще се изявяват едни от най-добрите интернационални и локални рок, пънк, хардкор и метъл банди. Сред тях са Biohazard (US), подгрявани от българските момчета от Piranha, Tiamat (SE) и Soilwork (SE).

Една от най-ярките атракции през нощта е Dance Arena, на която се разиграват break, electro, house, dubstep и d'n'b бийтове. Специалните гости тук са холандците Noisia, британците Joker и Friction, преди и след който на пулта уменията си ще демонстрират родните момчета DJ Diamondz и DJ Phirah. В програмата на Dance Arena забележителни имена са още CA:RO и Heath:Ward.

Blazing Vibez сцената е с традиции на B`estfest и е реверанс към феновете на реге, dancehall и dub.
Друго забележително и изпълнено с музика място е Groove On Stage зоната, предлагаща chill-out, house и IDM ритми, заобиколена от традиционния за фестивала базар за ръчно-изработени дрехи, бижута и аксесоари.

Silent Discotheque зоната е за онези, които със слушалки на уши ще се потопят в своя свят от Disco, Disco House, Future Garage, Ghetto Funk, Glitch и Funk. Феновете на доброто парти ще имат възможност да избират измежду три канала от любимия си жанр.

Най-новата платформа за музика е Rock Arena – тента за акустични рок изпълнения на изявени румънски имена в този стил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари