Знаме на "Велика Албания" със Сърбия до Ниш взриви мача

Освободен е задържаният брат на албанския премиер, който е гражданин на САЩ
Обновена: 15 окт 2014 14:16 | 15 окт 2014 09:19, Елка Василева
186

Снимка: Reuters

Знаме на т.нар. Велика Албания „взриви“ мача от евроквалификациите между Сърбия и Албания в Белград.

На въпросното знаме е изображението на картата на „Велика Албания“, както и на Иса Болетини и Исмаил Джемали, които първи през 1912 година издигат албанското знаме.

Картата на „Велика Албания“ обхваща Албания, Косово, част от Черна гора, Санджак, Южна Сърбия до Ниш, Западна Македония и част от Гърция, посочва РТС.

Още по темата

Малък безпилотен самолет с въпросното знаме се появи над стадиона в 41-ата минута на мача, при което избухнаха безредици на терена и мачът беше прекратен.

По подозрение, че е организирал и ръководил инцидента със знамето на „Велика Албания“, във ВИП ложата на стадиона „Партизан“ беше задържан Олси Рама – брат на албанския премиер Еди Рама. Малко по-късно обаче американският гражданин Олси Рама е бил освободен, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Според очевидци при задържането си Олси Рама показал американския си паспорт и заявил: „Аз съм американски гражданин и нищо не можете да ми направите“.

У 45-годишния Олси Рама е било открито дистанционно, с което той лично е управлявал безпилотния самолет, на който е било закачено знамето.
 
Според „Блиц“ заедно с Олси Рама са били задържани и останалите членове на албанската делегация, намирали се във ВИП ложата на стадион „Партизан“. И те също са били освободени, тъй като според източник от сръбското МВР „не е можело да им бъде осигурен защитник поради стачката на адвокатите“. Според източника прокуратурата ще реши допълнително кака да процедира в случая.

След прекъсването на мача в Белград албански фенове обкръжиха сръбското посолство в Тирана, пише на сайта си вестник „Вечерне новости“.
 
Според сайта на „Коха диторе“ полицията се е намесила и е направила жива стена около дипломатическото представителство.

Веднага след прекъсването на мача между Сърбия и Албания фенове на албанския национален отбор се събраха и празнуваха в много градове в Косово, в албанската столица Тирана и в македонския град Тетово, съобщиха албански медии.

Няколкостотин албанци празнуваха по улиците на Тетово, а в центъра на косовската столица Прищина хиляди албанци гледаха мача, след което продължиха да празнуват.

Големият инцидент стана по време на очаквания за подобряване на отношенията между Сърбия и Албания, като за 22 октомври е планирано посещение на премиера на Албания Еди Рама в Белград, като това ще е първото посещение на албански премиер в Сърбия от 70 години насам.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: СърбияАлбаниямачзнаме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
22
 
! Отговори
Az преди 9 години
Вие луди ли сте ... Какъв приятел ви е сърбия ? Колко пъти ни е забивала нож в гърба. С благословията на русия са ни нападнали след съединието. Ей така просто да ни направят мръсно.
36
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сърбите наистина не ни обичат, но с тях имаме общ интерес - да остане православна вяра на Балканите. С македонците също имаме общи интереси в тази посока. Трябва да се обединим срещу нахлуващия ислям от Турция и Албания. Албанците не са религиозни, но това при тях се променя с идването на саудитските капитали. В Северна Албания има вече жени с бурки. Има бум на религията, но не на християнската. Християните там си остават атеисти, а мюсюлманите - религиозни фанатици.
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам на българското знаме да пресъства очертанията на Велика България !!!
34
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сърбите ги мразя повече от всички, даже и от турците. Защото освен православни са и славяни. Езиците ни са близки, народите са близки. Сигурно и кръвта ни е 80% еднаква, но не... винаги са ни забивали нож в гърба. И за разлика от сегашните турци, които общо взето са свестни и добре настроени към България (комшу това, комшу онова), сърбите и в момента са най-големите националисти и ни мразят и в червата, както мразят всичките си съседи, както и направиха 5 войни за 15 год. и си намериха майстора.
33
3
 
30
 
! Отговори
2013 преди 9 години
А иначе, като оставим настрана измислиците за "приятелска" Сърбия, тия албанци сега трябва направо да ги изхвърлят от квалификациите. Да си развяват знамената по селските стадиони.
32
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви братя са ни сърбите бе!? Вие в ред ли сте. Сърбите винаги, винаги са били против нас. Винаги са ни забивали нож в гърба. 1878, 1885, 1912-1913, 1914-1918. Цяла сърбия на изток от Ниш е била с българско население и Русия има дава една част още 1878г за да ги компенсира, а другата я заграбват 1912-1913. Как само ни изнудват да им дадем Ниш, Пирот, Македония. какво да ви дадем бе? Кръвта си ли, децата си ли? Там са живеели българи. Как да ви ги дадем? Искали са Перник и Видин даже. Нагледци!
31
1
 
9
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
MNOGO TRUDEN VAPROS S MNOGO I RAZLICNI OTGOVORI.ZA 25 G. NIAMAME NIKAKVA NAZIONALNA DOKTRINA ZA BADESHTETO NA BALGARIA.POLITIZITE NI PREZ VSICKITE TEZI 25G. MISLEHA SAMO KAK DA KRADAT-ABSOLUTNO VSICKITE.V MOMENTA V PREDIZBORNITE KAMPANII NA GOLEMITE PARTII NE VIDIAH NIKOIA OT TIAH DA POSTAVIA GIZNENO VAGNITE VAPROSI ZA NAZIONALNATA SIGURNOST NA BALGARIA.DPC NE MOGE ,A I NE ISKA EDINNA BALGARIA-MISLI V BADESHTE DA PRISAEDINI BALGARIA KAM TURCIA.GERB BCP I DRUGITE PARTII MISLIAT SAMO ZA KRADENE
30
5
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Спомняте ли си ,разширеното Турско знаме което се появи,нещо намек има тука Западните ***,дето си мислеха,че като разтурят Югославия ще прокопсат,си вкараха автогол Колкото и да беше лоша за Запада ,Югославия,то тотално ислямизираните балкани ще са по-зле Преди ако са успели да спрат Османската империя във Виена ,тоя път ще трябва да треперят Ламанша да не загубят,въпреки,че и Великобритания скоро ще сложат полумесец на флага си
29
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престанете с тия смешни приказки за "славянско" или "православно" братство. Като изключим турците, всичките най-жестоки войни на България са били срещу други православни и славянски народи. Големи братя са ни всичките съседи няма що. По ирония, в ден днешен, единствените съседи които не ни мразят а дори ни привестват като ги посетим това са турците. Така че, забравете за тия псевдо-националистически "православни" обединения и други невъзможни за балканите свинщини.
28
5
 
21
 
! Отговори
2013 преди 9 години
До Анонимен 45: е откога да обичаш България означава да обичаш и Сърбия? Може би от Съединението, когато по "братски" се опитват да ни забият нож в гърба, въпреки че проблема е между нас и Турция? Или пък от времето след Балканските войни та досега, когато методично обезбългаряват Македония?
27
5
 
14
 
! Отговори
13 преди 9 години
Колко албанеца познавате, че се изказвате така категорично. Ами аз познавам и да ви кажа, че са доста патриотично настроени по отношение на Велика Албания. За майка ми е късно да я превземат, но се моли сестра ти или дъщеря ти да не говори на албански. Заплахата от албанска експанзия е реална, но никой не се впечатлява все още. Все пак силните, единните и умните ще победят. Така е в историята. Ако трябва ще мигрирам.
26
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Велика Албания", "Велика Сърбия", "Велика България"... няма по-просто племе от балканското. Не случайно във всичките доклади на ЦРУ и ФСБ пише, че това е последната дупка на Европа с изключително лесно манипулируеми народи. Народи които обичат противопоставянето и смешната носталгия по някакви "земи" от преди 12 века за които са чели само по фалшивицираните приказки. Манталитет на крепостен селянин но тръгнал Европа да владее с "величието" си. Бийте се на мачове, викайте за САЩ или Русия и тва
25
2
 
28
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
Имайте в предвид всички, че днешните граници на Балканите са очертани от "Великите" сили. В границите на всяка държава има малцинства от съседните. Затова и възниква това напрежение.
24
7
 
35
 
! Отговори
13 преди 9 години
Голям смях. Албанците започнаха да настъпват с експанзията. След 50 г. да няма и при нас албански знамена. Отидете в Македония - от Охрид до Скопие се вее албанското знаме и джамии. Като се караме за глупости кой българин, кой македонец, кой сърбин албанците ще ни превземат. Всички сме славяни, бе хора и сме си близки по култура и език. Албанците не са като нас - твърде са войнствени и затворени. Ще превземат целите Балкани.
23
0
 
6
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До Анонимен /за национализма и шовинизма/Принципно съм съгласна с теб.За съжаление, обаче, първобитните маймуни с промити мозъци са много голяма заплаха за Балканите.И срещу това трябва да се действа.
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До това се води болният "национализъм". Омраза, омраза и пак омраза. А реално погледнато животът на хората в балкансите държави си остава еднакво мизерен. Всичко допира до манталитета. Имаме свински манталитет и това е. Нямаме ПРАВО да сме националисти докато държавата ни прилича на *** и то заради самите НИЕ: спринцовки на детски площадки, *** по реките и горите, разбити улици, рухващи сгради, мутри, чалга, агресия, мръсотия, ниска раждаемост... но си тупаме гърдите колко сме ВЕЛИКИ.
21
7
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
*** , ПРОДИКТУВАНА РАБОТА , САМО ДАНЕ БРАТЯТА СЪРБИ ДА НЕ СЕ ПОДХЛЪЗНАТ ОТ ТАЗИ ПРОВОКАЦИЯ
20
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Балканските племена не са дорасли за да разберат какво означава думата "футбол", нито "спорт".
19
3
 
18
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
И аз се запитах: Как се вкарва такъв дрон във ВИП ложата, пуска се оттам и то с дълги въжета, висящи на метри отдолу с прикачено знаме? Е, в тази Вип ложа само албанци ли са били? Не е ли имало и сърби, които да спрат тази идиотщина?
18
13
 
45
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Утре руският президент Владимир Путин пристига в Белград, за да присъства на годишнина от освобождението на Сърбия от фашистка окупация.Случайни ли са тези провокации или пак са дело на ЦРУ ...?! Нека всеки сам си отговори ..А, Ислямсаката дъга, която искат да оформят САЩ и Турция пряко засяга и България.