Знаме на "Велика Албания" със Сърбия до Ниш взриви мача

Освободен е задържаният брат на албанския премиер, който е гражданин на САЩ
Обновена: 15 окт 2014 14:16 | 15 окт 2014 09:19, Елка Василева
186

Снимка: Reuters

Знаме на т.нар. Велика Албания „взриви“ мача от евроквалификациите между Сърбия и Албания в Белград.

На въпросното знаме е изображението на картата на „Велика Албания“, както и на Иса Болетини и Исмаил Джемали, които първи през 1912 година издигат албанското знаме.

Картата на „Велика Албания“ обхваща Албания, Косово, част от Черна гора, Санджак, Южна Сърбия до Ниш, Западна Македония и част от Гърция, посочва РТС.

Още по темата

Малък безпилотен самолет с въпросното знаме се появи над стадиона в 41-ата минута на мача, при което избухнаха безредици на терена и мачът беше прекратен.

По подозрение, че е организирал и ръководил инцидента със знамето на „Велика Албания“, във ВИП ложата на стадиона „Партизан“ беше задържан Олси Рама – брат на албанския премиер Еди Рама. Малко по-късно обаче американският гражданин Олси Рама е бил освободен, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Според очевидци при задържането си Олси Рама показал американския си паспорт и заявил: „Аз съм американски гражданин и нищо не можете да ми направите“.

У 45-годишния Олси Рама е било открито дистанционно, с което той лично е управлявал безпилотния самолет, на който е било закачено знамето.
 
Според „Блиц“ заедно с Олси Рама са били задържани и останалите членове на албанската делегация, намирали се във ВИП ложата на стадион „Партизан“. И те също са били освободени, тъй като според източник от сръбското МВР „не е можело да им бъде осигурен защитник поради стачката на адвокатите“. Според източника прокуратурата ще реши допълнително кака да процедира в случая.

След прекъсването на мача в Белград албански фенове обкръжиха сръбското посолство в Тирана, пише на сайта си вестник „Вечерне новости“.
 
Според сайта на „Коха диторе“ полицията се е намесила и е направила жива стена около дипломатическото представителство.

Веднага след прекъсването на мача между Сърбия и Албания фенове на албанския национален отбор се събраха и празнуваха в много градове в Косово, в албанската столица Тирана и в македонския град Тетово, съобщиха албански медии.

Няколкостотин албанци празнуваха по улиците на Тетово, а в центъра на косовската столица Прищина хиляди албанци гледаха мача, след което продължиха да празнуват.

Големият инцидент стана по време на очаквания за подобряване на отношенията между Сърбия и Албания, като за 22 октомври е планирано посещение на премиера на Албания Еди Рама в Белград, като това ще е първото посещение на албански премиер в Сърбия от 70 години насам.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: СърбияАлбаниямачзнаме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
33
 
! Отговори
Коко преди 9 години
Големият инцидент стана по време на очаквания за подобряване на отношенията между Сърбия и Албания, като за 22 октомври е планирано посещение на премиера на Албания Еди Рама в Белград, като това ще е първото посещение на албански премиер в Сърбия от 70 години насам.Защо ли си мисля , че няма да има посещение :) Сърбите ще го изядат жив този. Иначе много *** провокация, не знам докога ще продължава това , тези изкривени национализми и патриотизми на Балканите не водят към нищо добро.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАabe platena prostitutko na dnes bg ti i oshte dvama trima po cql den 4atkate tuk.sarbite moje da sa vsi4ko drugo no ne i pomqri kato teb i pove4eto kato teb !!!!!!!!!!mishka dolna
15
4
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Ниш си е български град,та албанците са объркали нещо географията.
14
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До 36Да, но след сърбите...
13
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
"СТРАХ - ЛОЗЕ ПАЗИ"... - "ПАРЕН КАША ДУХА"... - разбрали, че е американец и веднага го освободили... - и му се извинили...
12
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжат по сръбски тия наши Западни съседи, как от ложа се управлява дрон, кой го е вкарал, недейте дезинформира, не им се връзвайте на долната сръбска лъжа
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Национализъм: евтин сейр за алкохолизирани комплексари организирано от шепа л**** които накрая лапат дивиденти от мишките които ръководят. А за мишките: повод да са "част" от нещо понеже в реалният живот не ги бива за нищичко. Всеки е най-велик. Всеки е по-добър от съседа. Всяка държава е 1/10 от реалната си територия. Всяка религия е по-велика от другата. И ако не си роден в определите на някакви смешни граници трябва да те мразя. Както той трябва да мрази мен, че не съм се родил в неговите.
10
4
 
21
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
До Анонимен 12"Само с помоща на албанците ще си върнем земите отнети ни от сърбите..."Кееее ще върнат невещо по скоро ще вземат и нашето.
9
3
 
28
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Жална им Майка на "Макетата"....Албанските талибани ке им разгонят фамилията.А да видим на наще "прасета" от парламента и МС дали ще се поучат от това.Малко ме съмнява ама пустата НАДЕЖДА не ще да мре.
8
2
 
38
 
! Отговори
Tina преди 9 години
"Освободен е задържаният брат на албанския премиер, който е гражданин на САЩ"..."... и в македонския град Тетово"...Вие си повтаряйте мантрата за успокоение, че сме 21-век...Независимо кой век сме, на една измислена държава винаги ще й трябват войни, за да съществува.
7
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знае ли Америка какви провокации правят нейните граждани? Знае ли, че провокират войни? Това си е чиста цру провокация. Американски гражданин... как са дали на терористи гражданство?
6
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де...а и шиптарите арнаутски, явно малко сме ги ...... навремето
5
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
шиптърите на полюсите.
4
5
 
100
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно как щяха да реагират Евросъюзът и УЕФА,ако някой размахваше знамето на "Велика Сърбия" в Тирана или Прищина? Сигурен,че ще бъде в дневният ред на Съвета за сигурност на ООН. Лицемерщина и двойни стандарти!
3
3
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е хулиганска проява, а много добре обмислена провокация и ако се преглътне от международната общност, другият път като нищо ще развеят знамето на Ислямска държава с картата им, включваща целите Балкани.
2
2
 
12
 
! Отговори
ЗОРО преди 9 години
Големи врабци....
1
8
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Албански диваци!