Ментето Бруно Рибейро закопа Лудогорец

Защо бе взет треньор с 14 победи в 58 официални мача?
Обновена: 22 юли 2015 14:19 | 22 юли 2015 09:50, Александър Попов
66
Ментето Бруно Рибейро закопа Лудогорец
Снимка: Булфото, архив

Срам? Резил? Позор? Не, не и не! Всички тези прилагателни са твърде незначителни, меки и т.н. след отпадането на Лудогорец от Милсами във втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Разградчани трябваше отново да се превърнат в бялата лястовица за българския футбол. Да доведат у нас европейски грандове, "Васил Левски" да се пука по шефовете, да се радваме на футболисти от ранга на Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Еден Азар. Но вместо това се нагледахме на поредната срамна страница във футбола ни.

Феновете на Левски и ЦСКА се надпреварват – Тампере, Зимбру, списъкът е дълъг. До тях вече "гордо" се нарежда Литекс, а от тази вечер и Лудогорец. Но да обърнем по-голямо внимание на разградчани. Три официални мача, три загуби, един вкаран гол. Има нещо гнило и проблемът веднага трябва да бъде намерен и отстранен. А гнилото се вижда от далеч и се казва Бруно Рибейро.

То не бяха оправдания за напуснали играчи, нови, необигран състав и т.н. Очевадно е, че португалецът подцени Милсами. Не бяха гръмки изказвания "ще бием", "по-добри сме", "ще ги елиминираме". Рибейро обаче беше брутално надигран от колегата си Юри Осипенко в тактическо естество.

Тази година беше шансът на Лудогорец да надгради, да достигне ново ниво, което трудно може да бъде изравнено у нас. Така, както БАТЕ Борисов направи в Беларус, примерно. Но с португалско менте начело на отбора това няма как да стане. След 70-ата минута срещу Милсами, Лудогорец тотално издъхна, футболистите бяха гроги. Ясно е кой носи вина за това – Рибейро и треньорският му щаб, начело с кондиционните специалисти в клуба.

Скаутското звено също има вина. Откъде изкопа ментето Бруно Рибейро? От кратка справка в интернет и дете може да намери, че приятелят, протежето на Жозе Моуриньо, както той се представи на първата си пресконференция у нас, има трагична статистика. От 55 мача, начело на всички отбори, които е водил (без Лудогорец), има едва 14 победи, 16 равенства и внушителните 25 загуби. Е, вече са 28, ако включим и срещите му начело на разградчани. Смешно, нали?

И тук идва резонният въпрос – защо въобще Кирил Домусчиев освободи доказан специалист като Георги Дерменджиев, който му донесе купища милиони от Шампионска лига и назначи този анонимник? Но сигурно и той не знае отговора...

Автор: Веселин Коларов, Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
47
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Добре е цялата държава да започне отначало във В група.
4
3
 
30
 
! Отговори
Разградлия преди 8 години
От много подобрения накрая така става
3
9
 
32
 
! Отговори
кирил преди 8 години
Този отбор бе изграден от Петев, следващите просто използваха вече обиграния състав. Лудогорец от 2 сезона няма успешен трансфер. Правилния ход на Домуса е да върне Петев, но надали това ще стане.
2
9
 
46
 
! Отговори
PILOT преди 8 години
Така е има господ . Гелосания мушеник мисля доста помогна в изгонването на ЦСКА и това е резултата.
1
12
 
61
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Не е виновен Рибейро, а кухата герберска Тиква, която освободи Георги Дерменджиев и доведе това недоразумение само месец преди важните мачове.