На косъм от нов ад! Линейка с експлозиви в Хановер

Полицията предотвратила нов атентат на мача в Германия
Обновена: 18 ное 2015 06:29 | 17 ное 2015 22:22, Александър Попов
202

Снимка: Reuters

Полицията в Хановер е отменила контролата Германия – Холандия, защото в близост до стадион "HDI Арена" е открита линейка, пълна с експлозиви.

Шокиращата новина оповести Kreis Zeitung, където отбелязват, че навременната реакция на полицията е предотвратила нов кървав атентат в Европа.

Полицията в града потвърди, че са намерени взривни вещества, след което метрото в града е било спряно заради нова заплаха от атентати.

В района на съоръжението ченгетата са задържали и мъж от арабски произход, който е заподозрян в съпричастност за планираните терористични актове в Хановер.

"Имаше конкретни планове за взрив. Ключовата информация получихме 15 минути след отварянето на вратите на стадиона. Това е много сериозно", каза началникът на полицията в Хановер – Фолкер Клуве.

По информация на Deutsche Welle, автобусът с националите на Германия е бил посрещнат с полиция и изпратен на безопасно място.

Немският вътрешен министър Томас де Майцере също потвърди реалната заплаха от експлозия на стадион "HDI Арена" в Хановер.

"Налице е обща заплаха. Редовно получаваме сигнали за атентати, особено след нападението над Париж. Преди началото на мача сигналите зачестиха и това ни накара да го отменим. Информацията дойде твърде късно и за това не можехме да вземем решението по-рано. Сега не мога да кажа откъде дойде, защото това ще усложни работата ни в бъдеще", заяви той.

Според вестник Spiegel, германските власти са получили информацията за възможна терористична атака от външно разузнаване.

Мачът в Хановер трябваше да посети и канцлерът на Германия Ангел Меркел. В района около стадиона полицията вече задържа мъж от арабски произход, който най-вероятно е поставил експлозивите в линейка.

Футболистите на холандския национален отбор и цялата делегация вече лети към Амстердам. Това заяви президентът на Германската футболна федерация Райнхард Раубал.

"Това е тъжен ден за германския футбол", заяви Раубал. "Немските футболисти се завръщат по клубовете си, а холандците вече летят към Амстердам", добави той.


Всичко по темата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ГерманияХановер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
128 Ти не си ли НАТО , от 2004 веве 11 години си натовска държава , след още колко години ще го проумееш това Ти не си ли ЕС от 2007 гидини си член на Европейската общност , не виждаш ли какво се случва около теб всеки ден
82
1
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
125 Ти какво искаш . Нали американците и НАТО се месиха навсякъде , е вече не се месят
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме ми за Волен, но вие не разбирате, че ви използват за външнополитически интереси! Ще кажете, как! Ами ето как! Като ни настроиват българи, срещу българи за интересите на САЩ, ЕС и НАТО
80
4
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
121 Всички религии са миролюбиви , религиозните водачи не винаги са миролюбиви .Такива престъпления са се правили в името на Иисус , че той горкия сигурно лошо му е ставало там горе . Проблемът могат да го решат мюсулманските проповедници като спрат радикалните си проповеди .
79
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
118 Той няма никаква работа там
78
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
119 Не не се правя на луд , това е втората част на речта му ,а това че нищо не си разбрал е друг въпрос . Същото казва и Обама . Много лесно могат да се справят с ИД на бойното поле , НО ПОСЛЕ , важното е после какво ще се прави а то не може да се случи без толерантност и разбирателство . За това ще са необходими десетилетия . Виж Афганистан . В Ирак бяха тръгнали да утихват нещата след 9 години чак и сега наново
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до111, Е, не бе, какво направи Сидеров в натвиз? Културно вслезе вв фоайето на натфиз, накрая яде бой , и се оказа виновен!! И аз ходя в училщнето фояе, но не идва цялото сдвр, данс и т.н.Това беше,ЦИРК! организиран от Тиквата
76
1
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
114 Не , не е , никога не е бил , той шутът в държавата , но е крайно време да се игнорира , само че тъпите ни медий си запълват халтурата с него
75
4
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
115 Толерантност да , към сирийския народ и към бежанците , за другите Президента каза безпощадност .В Библията е написано че трябва да се изплевят плевелите за да тръгне житото
74
1
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До Одисей 1: ,,109 Не Волен ще си понесе последствията за хулиганските прояви във НАТВИЗ , това е нещо конкретно и ясно.''ПРИВЕТ СЕЙКО, тук съм съгласен със теб но ВОЛЕН ЛИ Е най-големият проблем според теб на тази държава?
73
1
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До Базикилийкс: ,,Във линейката са намерени три забравени лични карти на терористите Мохамед ибн ал сафер,абдул ал ката он гюбег и на жестокия 15 годишен Ал сафри ибн нусра.'' НЕКА да позная-А самите лични карти СА ИЗДАДЕНИ И са със руски печати,нали?
72
3
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
109 Не Волен ще си понесе последствията за хулиганските прояви във НАТВИЗ , това е нещо конкретно и ясно
71
1
 
2
 
! Отговори
Граматиков преди 8 години
***! Томас е де Мезиер, а не както сте го истипосали та се чудих половин час кога са сменили тяхната Бъчварова
70
1
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До Щиглиц: ,,eeeee Волене, кога стигна до Хановер да прецакаш мача?''АМА трън в задниците ви е този ВОЛЕН, ХА НА БАС ЧЕ съвсем скоро ще го ОБВИНИТЕ и ЗА ПЪРВИЯТ СНЯГ че е натрупал в БЪЛГАРИЯ!
69
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
до: ,,Тодоре, наскоро на запад гласуваха и сформираха звено, което задава тона на медиите, т. е. ДЪРЖАВНА ЦИНЗОРА!''ВИЖДАШ ЛИ как уцели точно в 10-та и ПОТВЪРДИ това което ти писах след като видях само първият ти коментар до мен?
68
2
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До анализатор: ,,Здровей Тодоре! Нещо се изгуби в последно време?'ЕХМ'ВАСИЛЕВ във неделя вечер ме попита същото ще ти отговоря и аз както на него:Командировка в СИРИЯ, КАЛИБРОВАХМЕ ,,КАЛИБЪР''-А! А истината е че жестоко ме цензурират и не ми дават ЧЕСТО право на глас тук иначе знаеш- писъл съм го много пъти-,,оттук ИЗНАСЯТ САМО СЪС КРАКАТА НАПРЕД!''.Форумът на ,,ДНЕС.БГ'' ми харесва много, изключителен е и мнозинството от коментаторите са изключително във час със СВЕТОВНИТЕ събития!
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dw/en/hannover-bomb-threat-live-updates/a-18856763Ni6to ne pi6e za lineika
66
8
 
3
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
eeeee Волене, кога стигна до Хановер да прецакаш мача
65
4
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
МЕДИИТЕ щат не щат ще играят по свирката на ВЛАСТИМАЩИТЕ и на ЗАПАД в противен случай ще си имат сериозни проблеми със ДЪРЖАВАТА и ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО!Знаеш ли какво ще ги направят ако сеят паника БЕЗ ПОВОД? А информациите за куфара,линейката и заплахите за бомба в рокзалата ДОЙДОХА именно от МЕСТНИТЕ немски медии а ОСТАНАЛИТЕ КАКТО И НИЕ ТУК просто ГИ ЦИТИРАХА!
64
2
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 8 години
До: ,,Няма линейка, вижте немските медии.Стига сте всявали паника.''Човече, от ХАРМАНЛИ НЕ МОГА ДА ТВЪРДЯ СЪС 100% СИГУРНОСТ, има или няма линейка с експлозиви засечена близо до стадиона или цялата паника е заради един забравен може би куфар но ВИЖ последствията в Хановер! Мачът Германия-Холандия= ОТМЕНЕН.Концертът на ,,ЗОНЕ МАНХАЙМ'' в хановерска зала СЪЩО Е ОТМЕНЕН! Загубите само от тези две мероприятия са за ДЕСЕТКИ милиони ?. ИЗВОДЪТ: ,,ДИМ БЕЗ ОГЪН НЯМА!''