Великият параноик, закотвил "ОсминаАрсенал"

Венгер загуби авторитета си след непрестанните оплаквания
8 мар 2017 13:30, Веселин Коларов
11
Великият параноик, закотвил "ОсминаАрсенал"
Снимка: Reuters

Колкото повече време минава, толкова по-ясен ми става смисълът на думите на Жозе Моуриньо, насочени към Арсен Венгер. Португалецът нарече мениджъра на Арсенал "воайор" и "специалист по провали", изпитвайки една крещяща непоносимост към колегата си. Ако обаче се абстрахираме от нея, ще открием много голяма истина в коментарите на Специалния.

Вече 13 години Венгер наблюдава как други мениджъри печелят титлата във Висшата лига. От 2010 година насам той не е бил част от четвъртфиналите на Шампионската лига, отпадайки на осминафиналите седем поредни сезона. И закачливото с Реал Мадрид "ОсминаРеал" остана в историята, защото днес модерният израз е "ОсминаАрсенал".

Винаги съм харесвал атакуващия стил на "артилеристите" и моделът на управление на клуба, който донякъде прилича на германския. Преди години пратеници на лондончани бяха на специална визита на Байерн Мюнхен, за да се учат как се управлява футболен клуб без финансовите инжекции на руски, еврейски, американски и арабски милиардери със съмнителен произход. Точно баварците са еталонът в Европа, защото четвърт век работят неизменно на печалба. Без космически кредити и без общински "въртележки" на бази, характерни за сивия сектор.

Арсенал наистина се стабилизира като клуб, но сега му се налага да прати свой екип в Мюнхен, за да види как се изгражда не само успешен в икономически план клуб, но и ефективен на терена отбор. Снощи лондончани отпаднаха от най-успешния германски отбор за четвърти път на 1/8-финал в ШЛ. От четири опита. Загубиха за трети пореден (!) път с 1:5 от Байерн в турнира и за n-ти път техният мениджър намери смехотворно оправдание за зрелищния нокаут.

Целият коментар на Друми Георгиев четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: арсеналарсен венгер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-слабият треньор ! Даже Лестър спечели титла ......!Да сравнявате сър АФ с този....Меко казано е смешно. Сър-а е уникален идеолог , педагог и тактик. Този Венгер няма да му стигнат 10 живота , за да го разбере. Но вие му се радвайте...Ппо-добре за останалите :))
8
0
 
4
 
! Отговори
dede преди 7 години
точно Байерн М. да ми хвалиш , най-гадния клуб на света , мачка финансово всички клубове в Германия като им взима най-добрите играчи , без никаква конкуренция в бундеслигата. Освен това тарикатите играят и по-малко мачове , щото лигата им е с 18 отборчета. Да играят на убийствения ритъм в Англия , да ги видя как ще стават шампиони всяка година .
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друми...невеж бездарнико...
6
1
 
11
 
! Отговори
dp преди 7 години
Мноиго грак се изсипва по адрес на Венгер и Арсенал а реалността е, че от 10-те гола получени от Байерн 8 са докато го нямаше на терена Кошчелни. Снощи го изгони съдията по най-безогледен начин, в Мюнхен излезе заради контузия.Да, неприятно е защитата на отбор да зависи толкова много от един човек - и защотое лесно на тоя човек да му бъде намерена цаката както снощи - но това е в момента,засега е несменяем. И срещу отбор като Байерн да ти извадят стълба на защитатаестествено е катастрофа.
5
5
 
2
 
! Отговори
Венгер преди 7 години
Въобще да не я мислят в УЕФА,а крайно време е да измислят ново правило за груповата фаза на ШЛ-отборът завършил на 3-то място в група с Арсенал,да отива за негова сметка на елиминационната фаза.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... бяха на специална визита на Байерн Мюнхен, за да се учат как се управлява футболен клуб без финансовите инжекции... защото четвърт век работят неизменно на печалба. Без космически кредити и без общински "въртележки" на бази, характерни за сивия сектор..."Нормално. Колцина са знаещите, че в Мюнхен Байерн е известен още и като "еврейския" клуб.А и още нещо. Сеща ли де някой, кой от висшите му меринджеи и бивш футбалер доскоро носеше костюми а ла "моряшка фланелка на обратно райе" и защо?
3
2
 
13
 
! Отговори
ф преди 7 години
И САФ е падал с по 1:6 ,а Жозе мин г не беше ли в тежка криза с Челси .Пак говорите за новината ,за да обезкостите някого .Журналистически екзекутори.
2
5
 
20
 
! Отговори
Запалянко преди 7 години
Хубаво съчинение си написал Веско. Мача гледа ли го?
1
7
 
13
 
! Отговори
д преди 7 години
Един от големите треньори на нашето съвремие заедно със САФ и Жозе....... Поклон .