Русия премаза Египет с 3:1 в Санкт Петербург

"Сборная" вече гледа към осминафиналите
Обновена: 19 юни 2018 23:06 | 19 юни 2018 23:04, Камелия Цветанова
300
Русия премаза Египет с 3:1 в Санкт Петербург
Снимка: Reuters

Русия постигна втората си поредна победа в Група А на Световното първенство. След разгромното 5:0 над Саудитска Арабия на старта на турнира тази вечер в Санкт Петербург Сборная" надигра с 3:1 и Египет.

След равностойно първо полувреме хората на Станислав Черчесов нанесоха тежкия си удар след почивката. Ахмед Фати си вкара автогол в 47-та, а в рамките на три минути руснаците отказаха противника си с нови два гола - Денис Черишев (59) и Артьом Дзюба (62). Мохамед Салах, който започна като титуляр вкара от дузпа в 73-та минута.

Така Русия оглавява убедително класирането в Група А с пълен актив от 6 точки и прекрасна голова разлика от 8:1. Така само футболно чудо може да остави "Сборная" извън осминафиналите. Египет пък регистрира втората си поредна загуба след 0:1 от Уругвай на старта.

Двубоят започна добре за Русия. Домакините имаха лек натиск и опитваха с всячески сили да вкарат ранен гол. Египтяните обаче се отбраняваха добре, а постепенно погледнаха по-сериозно към противниковата врата. Така се стигна до 16-та минута, когато Трезеге стреля фалцово, но покрай вратата. Въпреки по-добрата игра на Русия в 42-та минута отново положение се откри пред футболист на Египет. Мохамед Салах бе намерен на границата на наказателното поле след пас с пета от Мохсен. Салах стреля фалцово с левия крак, но топката мина на сантиметри от гредата.

Подробности за мача четете в Gol.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
7
 
! Отговори
към 150 преди 5 години
"Защо няма коментари за мача на най-големите русомразци - поляците?"======================Изпълнявам желанието ти и споделям два клипа, видяни в тубата. Просто съм в шок. Не мога да повярвам, че такова нещо може да се случи.На първия се вижда огромна тълпа от полски фенове, пеещи "Калинка" пред сградата на ФСБ на Лубянка;На втория - пълноводна река от полски фенове, запълнила цялата ширина на московски проспект, скандираща с цяло гърло Русия, Русия, Русия.Видимо има и нормални поляци.
161
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам Саудитска Арабия надиграва Уругвай засега.
160
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отлична организация от страна на Русия...............руският отбор засега мачка, дано продължи така до финала!!!!
159
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Злобейте русофоби, но истината е една: Русия е домакинът с най - добър старт в цялата история на световните първенства! Що се отнася до съдийската подкрепа, вероятно си спомняте, че трагичната Бразилия преди 4 години едва издрапа до полуфинал със зверска съдийска подкрепа, а помним какво стана и какъв рев беше на стадиона. Какво излиза? Бразилчетата със 12 играчи(плюс съдията) спечелиха мъчно групата, а Русия мачка!И още - руснаците, дори и пияни да излязат на терена, не могат да паднат със 7-1
158
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, швeдите ни разказаха играта за едно полувреме. Но и нашите бяха демотивирани след гаврата на Киню с тях срещу Италия. Просто този мач за третото място беше без значение за нашите...
157
11
 
9
 
! Отговори
Фратю преди 5 години
Роналдо е непоносим л и г л ь о, но е в състояние сам да бие Русия на осминафинала, както спаси свойте срещу Испания.
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швeдите тогава бяха стихия. Кенет Андерсон, Далин, Бролин, Ларсон. Заслужаваха повече да достигнат финала, отколкото измъчената Италия, разчитаща само на един Баджо, на когото съдбата му го върна на финала. Но срещу Бразилия на Ромарио и ние навярно щяхме да сложим оръжието.
155
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тез руснаци хептен неадекватни бе! Ботев ПД щеше да ги разпори с двуцифрен резултат!
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, пък аз си спомням преди 24 години в САЩ един друг отбор, който първо победи силния отбор на Русия с 3:1, направи равен с шампиона БРАЗИЛИЯ, после на 1/8 финал разгроми Саудитска Арабия пак с 3:1,после на 1/4 финал изхвърли след дузпи опасния тогава отбор на Румъния с Хаджи и... чак на 1/2 финал "отстъпи" с 0:1 от същия отбор на Бразилия, след единствен гол на Ромарио.. Та и те бяха на една стъпка от финал. Но на мача за 3тото място те разбиха България с ЦЕЛИ 4:0!!! Този отбор сега е в Москва и пак победи, ама онези момчета бяха ВЪЛШЕБНИ. I MISS my hero KENNET ANDERSSON SOO MUCH! :'(
153
1
 
15
 
! Отговори
Сигурдсон преди 5 години
Гледайки радостта на руснаците, веещи знамето от колите, в главата ми нахлуха едни радостни спомени от време недалечно...Когато една малка балканска страна сломи Аржентина, Мексико и световния шампион Германия с Клинсман, Матеус и Фьолер. Когато бяхме обединени в радостта си, въпреки тежките времена. И макар, че един френски *** - съдия отне възможността радостта ни да бъде още по - голяма, ние бяхме горди. За последно...преди 24 години...
152
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам ентусиазма на феновете на Русия, но нека бъдем обективни. Този отбор е далеч от класата на онзи от Евро 2008, ръководен от Гуус Хидинк, достигнал до полуфинал, отсранявайки Холандия. Всъщност, целия сегашен ***, взет заедно няма и половината от класата само на Аршавин. А треньорът им е абсолютен анонимник. Ако това беше онзи отбор, досега Русия щеше да е вкарала над десет гола и в следващия мач да направи уругвайците разногледи. Все пак им желая успех!
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бразилия и 2014-та щеше да е шампион, но се оказа, че нямат защита. Нищо чудно пак да станем свидетели на култова 7-ца!
150
17
 
9
 
! Отговори
Е и? преди 5 години
Какво ви дреме за Рашка- говняшка?
149
7
 
4
 
! Отговори
Марков преди 5 години
Бразилия ще е шампион! Помнете ми думата!
148
4
 
25
 
! Отговори
хахахахаааа.... преди 5 години
До Анонимен "Хората в Русия и техните гости се веселят и гледат световното без даже да знаят колко НЕ щастници има в този форум"Истина!
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 157посредствеността ти си...........
146
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
близо 300 коментара и за какво ? за мача между два посредствени отбора, единия от които си вкара автогол в следствие, на което другия посредствен отбор взе 3 точки
145
4
 
18
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Анонимен 249Трудно ще се намери по-голямо струпване на глупави безсмислици, объркани със заклинания от твоя несвързан текст. Комунистите не са на власт в Русия. КПРФ е доста след "Единая Россия". Снощи гледах филм на Nat.Geo за гибелта на царското семейство. В Екатеринбург на мястото са построили храм и паметник на Николай II. Навсякъде са реставрирани църквите и манастирите. Навсякъде се говори за православието и неговата роля. А у нас такива като теб плюят по православието в този сайт!
144
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да каже кога ще е мачът България- Лесото?Дришъли, не ставате за онова, с което запушват каците със зеле, а сте седнали да коментирате отбори, които честно са си заслужили участието!А Русия спечели 1/2 милиард души, които се убедиха "воочию", че там по улиците не се разхождат мечки, че руснаците са дружелюбни и гостоприемни и съвсем не изглеждат недохранени! Вие си пълзете във фе...иите! Наздраве!
143
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как спахте, koппеуенца русофобски? Ама гледахте мача, нали! Стискахте палци за арабелите, ама белите хора в червено се оказаха на порядък по-добри. Реферът им дал играта! Големи знаячи, всичко виждат - фалове, ръце, засади, българинът най-разбира от футбол и политика. Ама го гледахте мача и вие, и милиони други. Другите се радват на зрелища, вие - на възможността да злобеете!Защо няма коментари за мача на най-големите русомразци - поляците? И там ли реферът им бе виновен?