Героят на Хърватия: Перишич продаден във Франция заради семеен дълг

Сега ще играе на големия финал точно срещу Франция
12 юли 2018 13:10, Елка Василева
92
Героят на Хърватия: Перишич продаден във Франция заради семеен дълг
Иван Перишич. Снимка: Reuters

От длъжник до герой. Иван Перишич най-накрая показа колко полезен и важен може да бъде, а ако и късметът го споходи и той спре да уцелва гредата, може да е влезе в идеалния отбор на Световното първенство, пише "Ютарни лист".

"Беше наистина труден мач, знаем какво означава полуфинал за една малка страна като Хърватия. Отново влязохме по-слаби, но показахме характер като в двата предишни мача. Това е важно за този отбор, защото преди го нямахме", каза Перишич.

"Моят гол е важен, случи се в много важен момент, когато нападахме, имахме инициативата, доминирахме, при втория спечелих дуела и асистирах на Манджукич с глава, а той се оказа на правилното място. Казах, че не е важно кой ще вкара гол, а е важно Хърватия да победи и го направихме", сподели хърватинът.

Още по темата

Той благодари на феновете, "които дойдоха в Москва да ни подкрепят, както и на всички в Хърватия, които стоят зад нас и ни дават подкрепа. Преди 20 години като момче, облечен с хърватския екип, гледах в своя /град/ Омиш как Хърватия спечели бронзовите медали. Мечтал съм за такъв мач, един ден да бъда участник, доживях това и вкарах гол, който беше един от решаващите за финала", каза Перишич.

На въпрос за това, че като 17-годишен е бил продаден във френския "Сошо", защото баща му, който бил затънал в дълговете покрай птицефермата си, искал да ги изплати и как пребиваването му в тази държава ще се отрази на играта му в неделя, Перишич каза: "Това е труден въпрос за мен. Когато отидох в "Сошо" и не знаех защо, бяха само на 17 години, едва по-късно разбрах за какво става дума. Но това е семеен проблем, който нека си остане вътре във фамилията. Сега това не е важно. Играх две години и половина във Франция, научих езика. Макар че не бях в първия отбор, имам добри спомени," каза хърватинът.

"Никой не е по-щастлив от мен, защото на финала мога да играя точно срещу тях. Говорих с мама преди този мач, каза ми, че преди турнира е прогнозирала финал Франция – Хърватия - това беше мечта, която се сбъдна", каза Перишич, цитиран от "Ютарни лист".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
16
 
15
 
! Отговори
VIDA преди 5 години
Слава Украине! Победа!
39
7
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
Католицизма е и полски,ирландски ,американски ,50 % в щатите са католици .Същото и в споменатите от теб страни без ислямска Англия. За Австрия чувал ли си . В Белгия са повече католици .Какво излиза,че католицизма е марка за класа .Всички пътища водят към Рим .
38
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изчетох всички коментари. Впечатлението ми е, че българите са една комплексирана малка нация, която се радва на чужди успехи и мрази Запада с цялото си сърце. Въпроса ми е какво правите в ЕС? Защо ходите да миете к...фите на онези "африканците"? Гнусни лицемери и злобни комплексари, които с нищо не са спомогнали за развитието на цивилизацията, това сте вие. Представям си ако Франция стане световен шампион, ще изпyкате от яд. В живота ви освен омраза няма нищо друго. Чалга народче
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия умира от яд .Ако бяха запазили старата федерация на финала щеше да е Югославия .
36
17
 
7
 
! Отговори
ф преди 5 години
Католицизма е европейското християнство ,а православието е азиатска трактовка .Където има католицизъм има просперитет.Пример Хърватия и Сърбия.Нали се сещате кой е бил доминиращ в напредъка на бивша Югославия А папата мие краката на чернокожи католици гонени от ислямистите в Африка .Същите ислямисти стрелят с православни калашници по католиците там.
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като почнат някакви масковски коминтерновци да ми говорят за праволсявие и славянство се спуквам от смех
34
7
 
5
 
! Отговори
Факт!572 преди 5 години
Чекай малко ва а кой мие имигрантски крака.Папата или БПЦ.Май първият.Всичко почва от Тората и евреите само евреите са богоизбрани всички други религии са плагиати.Христос=евреин.
33
6
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
Слава на Западно Замбези !!!Ха сега русофилчета измислете как да накажете и мен...
32
5
 
14
 
! Отговори
БелитеМогатДаИграят! преди 5 години
И го доказазваха през цялата първенство. Само малшанса позволи на някои карамелови "европейски" отбори да се промушат през групите, че и по-нагоре.Хърватия опъна последователно- Нигерия, Исландия, Аржентина, Дания, Англия "Мамашата" също отнесе плувката. При това през цялото време играха борбено, с хъс... и по принцип хърватите са корави ко *** лета!В неделя "черната мамба" пееща Марсилезата на белият Макарон, също че усети шахматният гамбит ... за ужас на чебурашките с големата синя тръба!
31
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата е доволен -две католически нации на финала.Навсякъде където стъпва католицизма има любов и доброта с уникална цивилизация и култура .
30
5
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
У Дойчланд футбол найн ! И у Еспаняно ! У Бразилейро тоже ! Так же и в Архентина ! Да не думаме за Мехико и Колумбия ! У Панама хич! У Швеция и Дания има само дашни невести ! И у Белгия се намират ! Сръбе на връбе ! На Рашън късмето се свърши още през 45 пред Берлин ! Франча играе само с колониални поданици ! И кой остава ??? Остава новият световен чампион Кроатия !!!
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавам русофил, за си платя ракията....ама никой не го иска !
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"егати проблема направихте че пича си поздравил приятелите в Киев със слава Украйна,"Ти май забрави, че ФИФА наложи на Хърватия санкции заради "егати проблема", а хърватския футболен съюз уволни един от провинилите се. И ФИФА ли са "проруски националисти"?
27
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Православието не става за нищо .Виждате БПЦ .Това нямаше да се случи ,ако поповете ни бяха на подчинение на папата .
26
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе като чета коментарите на нашите просруски "националисти" се спуквам от смех, абе може ли да сте толкова зле, ама то и тия в масква на които служите и те толкова акъл имат, егати проблема направихте че пича си поздравил приятелите в Киев със слава Украйна, абе толкова сте зле че просто не си заслужава да ви коментира човек
25
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Католицизма е поддържан и избръснат ,а православието смърди .
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че имаме шепа католици да ни приемат в католически ЕС .
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 19то всички секръстят бе у ш а н к а и православни и католици и протестанти, ама вие масковските тролейбуси от къде да знаете, на вас само Путин и Ленин ви в главата
22
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците не са славяни ,а татари .
21
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Католицизма е истината ,православието е болест на злобните твари !Напред католическа Хърватска ,напред усташите .