Ще има ли ефект за футбола ни от санкциите на УЕФА?

Пътят към промяна е въвеждане на ограничения за агитките
31 окт 2019 11:50, Нели Христова
32
Ще има ли ефект за футбола ни от санкциите на УЕФА?
Снимки: Reuters

85 хил. евро глоба и празни трибуни на стадион „Васил Левски“ при евроквалификацията ни с Чехия – така УЕФА глоби България заради расистките прояви на мача с Англия. Но справедливо ли е наказанието и ще има ли ефект върху държанието на футболните агитки?

„УЕФА постъпи така, както трябваше да постъпи и не се поддаде на натиска на англичаните, които имат най-влиятелните спортни медии поне в Европа, а може би и в света“, тома каза спортният журналист Едуард Папазян пред БНТ.

Георги Атанасов обаче не е съгласен.

“Това е поредният опит на тази номенклатура ала Брюксел, която е в централата на УЕФА, да имитира дейност, да си измие ръцете, да прехвърли топката в друго поле. Тези идиотски, недопустими прояви, които видяхме на нашия стадион, са капка в морето на рецидивите на неонацизма и расизма, които се вихрят навсякъде. По тъжна ирония на съдбата, по същото време, когато това се случи на стадион „Васил Левски", хиляди нео нацисти в Киев и на други места в Украйна, демонстрираха официално със свастики“, заяви Атанасов.

Той припомни случая, в който на терена в Загреб бе нарисувана свастика и как феновете на Лацио (Рим) са добре познати като фенове на Мусолини.

„УЕФА продължава да се крие като щраус в пясъка, категоричен бе той - Проблемът е защо това малцинство, което опозори България по този начин, продължава да се разхожда по жълтите павета“.

Според Папазян самоконтролът на агитките ще дойде чак когато бъдат създадени условията за това.

„Олд Трафорд в Манчестър - там е театър.  Хората отиват със семействата си, да се радват. Снощи – 5:5, дузпи. Това е футбола. Тук държавата не е създала условията за такъв футбол“, заяви той.

„Левски“ направиха една много добра стъпка. Те започнаха да забраняват на определен вид запалянковци да влизат на реновирания сектор „А“. Пътят е клубовете да започнат да въвеждат ограничения. Защото целта е да освободим футбола от агитките и да го върнем на зрителите“, категоричен бе Папазян.

За Атанасов, това е трудно начинание. Според него, ако се забрани на агитките да влизат в определени сектори, то стадионите биха останали празни, тъй като българинът няма традиция да ходи със семейството си на футболни мачове.

„Ние сме стигнали до такава мъртва точка на футбола, че вече хората не се възмущават, те са безразлични. С отворени врати на мача с Чехия, би имало едва 1000 души на трибуните“, заяви Георги Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
След като България ще играе на празен стадион, - той така и така си е празен, но вече като наказание, ще е разумно да предложим на Чехия мача да бъде в Прага. Не само че победата ще им е гарантирана, но ще им доставим и двуцифрен резултат в борбата им за първото място, и ще пратим Англия на бараж, където други расисти ще я елиминират. Да, но нямаме българско правителство.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БФС трябва да вземе мерки и вътвори ред във вътрешното първенство. Само с еденични санкции от УЕФА нищо няма да стане.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
85000 евро глоба е много пара за таз среща при тези празни сектори от ляво и дясно на агитките тази-онази на тоз стадион като не са били отчетени как приход от мач за евроквалификациите на национални отбори,а за него мач от българска страна е имало само разходи по организацията на мача по всякакви причини в последователност, че още глоба налагат на страната,а откъде ще я вземат кат няма приход,от кои тогаз щом по принцип не могат да изискват наказание за цяло общество,а само за провокиращи лица.
26
2
 
3
 
! Отговори
БФС преди 4 години
Махнаха несменяемата перука.Значи вече има много положителен ефект.
25
1
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Гусин спИциалист, това че не мога да търпя олигофренизма ти, далеч не означава, че "всички са ми виновни". За щастие не сте всички, въпреки че останалите като малцинство хора с чест и достойнство, страдат под варварското ви иго. Никъде другаде, където съм бил по света, не съм наблюдавал такова самодоволно властване на най-големите *** и такова самохвалство и гордост на най-нисшите страсти.
24
0
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
От това което си написал, разбирам че си шизофреник с комплекс за малоценност, опасен за обществото социопат. На теб всички са ти виновни, само ти си супер, но действително си супер ***, нетолерантен и като цяло завършен неудачник.
23
1
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Радвай се бе! На кратунизма си! Слабоумието често носи със себе си инфантилния кикот.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм съгласен с глобата. Да я платят тези, които си вееха качулките по стадиона, а не всички от данъците си. Иначе за празните трибуни не ми пука. Те са заслужени.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ти обаче като завършен кратунистанец ме дразниш. И то много."Радвам се, че постигам желаният ефект.
20
7
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Хаха, моля! Да не стигна до полюция? Браво на детето! Ти обаче като завършен кратунистанец ме дразниш. И то много. И като знам че далеч надхвърляте онези 80% си мисля, колко ли още остава на кратунистан да съществува, преди да изчезне, като първата държава унищожена от простащината на населението си.
19
3
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Абе, ти верно ли толкова искаш да изпъкнеш със слабоумието си. Естествено, че отборът домакин и организатор на събитието, носи по-тежка отговорност. Престанете с този двоен стандарт, щот не се усещате до какви тежки комплекси води това. Все жертви, все нарочени, все обект на неспеаведливост. А като видиш снимките от стадиона на доста *** расистчета, да се уплашиш от амфетаминовата злоба която излъчват. И още нещо, ти кратуняк, чул ли си някога на Уембли химн да е бил освиркан?
18
0
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
С толерасткото си квичене само ми увеличаваш удоволствието. Благодаря!
17
10
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Аз мисля, че по голямо квичене от това на комплексираните кратунистанци рядко е било. Това да се биеш у гърдите, че се гордеееш да си расист, а после когато те обвинят за това, да виеш, че си жертва е рядко срещана форма на обществен олигЬофренизъм. Но вие дитолкова сте свикнали с този си вкоренен комплексаризъм, че дори не го забелязвате.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента се наслаждавам на квиченето на английските медии. Тази присъда на УЕФА им дойде като изненадващ шамар.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местя го от единия крачол в другия. Българският не ме интересува, защото такъв няма. От време на време гледам испански футбол, защото е истински и футболистите са добри. Българските футболисти не стават за нищо.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зависи кой е шеф на БФС!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че на рижавите прасета не им се реализира плана да бъдем изхвърлени.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки, че не ни изхвърлиха, пак лъснаха двойните стандарти на УЕФА. Нас ни наказаха 10000 евро за освиркване на английския химн, а англичаните бяха наказани с 5000 евро за освиркване на българския химн.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаххах англетата и онези клоуни от ФАРЕ са бесни от лекото наказание, което получихме.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива псевдоспециалисти като Едуард Папазян направо втрещяват с простотията си - Олд Трафорт бил театър, по нататък това било футбола и накрая държавата е виновна че тук нямало такива мачове!? Един съвет смени професията - смешен си.